YEREL HABERLER - 27 Mart 2017 Pazartesi 11:54

Şampiyon Yeni Altındağ Belediyespor

A
A
A
Şampiyon Yeni Altındağ Belediyespor

Yeni Altındağ Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2016-2017 Sezonu’nun bitmesine 1 hafta kala 6.

Yeni Altındağ Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2016-2017 Sezonu’nun bitmesine 1 hafta kala 6. Grup’ta şampiyonluğunu ilan etti.


Yıldızeli Birlikspor’u ağırlayan Altındağ temsilcisi, sahadan 4-0 galip ayrıldı. Mavi beyazlı takıma galibiyeti getiren goller Barlas Yener (3) ve Emrah Sürücü’den geldi. Tribünlerin dolup taştığı şampiyonluk maçını Yeni Altındağ Belediyespor Yönetim Kurulu tam kadro halinde izledi. AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da karşılaşmayı takip edenler arasında yer aldı. Maç sonrası tüm takım, şampiyonluk yemeğinde buluştu. Namağlup şampiyon olan takım, 3. Lig için söz verdi.



Barlas Yener yıldızlaştı


2016 - 2017 BAL 6. Grup’ta mücadele eden Yeni Altındağ Belediyespor, şampiyon oldu.Maça fırtına gibi başlayan Mesut Üretir’in öğrencileri, rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. İlk yarının son dakikasında sahneyeBarlas Yener çıktı. Barlas, 45. dakikada attığı golle tribünleri bayram yerine çevirdi.Son haftaların formda ismi Barlas Yener, 57. ve 75. dakikada ağları sarsarak hat-trick yaptı. Son sözü 77. dakikada Emrah Duman söyledi. Bu galibiyetle sezonun bitmesine 1 hafta kala Yeni Altındağ Belediyespor, grubunu şampiyon tamamladı.



Mesut Üretir play-off hakkında bilgi verdi


Yeni Altındağ Belediyespor Teknik Direktörü Mesut Üretir, sezon başından beri şampiyonluğa inandıklarını belirterek “Malzemecimizden kulüp başkanımıza, taraftarlarımızdan belediye başkanımıza kadar herkes bize inandı. Allah’a şükür şampiyon olduk” dedi. 5. Grup’un lideri Osmaniyespor ile play-off maçına çıkacaklarını hatırlatan Üretir, karşılaşmanın zorluk derecesine dikkat çekti. Üretir, şöyle devam etti:


“Bu sezon çok sayıda zorlu maça çıktık. Hepsinden de alnımızın akıyla ayrıldık. Oyuncularımın bu maçtan da galip geleceğine inanıyorum. Yenilgiyi aklımızdan bile geçirmiyoruz. Ama futbol bu. Her şey olabilir. Mağlup olmamız durumunda bir ihtimal daha var. 7. ve 8. Grup liderleri arasında oynanan ve o eşleşmeden mağlup ayrılan takımla bir maç daha yapacağız. Kazandığımız takdirde yine bir üst ligdeyiz. Ama biz inşallah ilk maçtan galip ayrılıp bu işi bitireceğiz.”



Başkan Tiryaki: “İnandık, başardık. Tüm oyuncuları tebrik ediyorum”


Yeni Altındağ Belediyespor, daha sonra takım halinde şampiyonluk yemeği yedi. Yemeğe Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryakide katıldı. Tüm oyuncuları ve teknik ekibi tebrik eden Başkan Tiryaki, bu yıl şampiyonluğa hep beraber çok inandıklarını, çok çalıştıklarını, karşılığını da aldıklarını belirtti.


Yeni Altındağ BelediyesporKulüp Başkanı Tamer Açar’ın, yönetim kurulu üyelerinin, futbolcuların, futbolcu ailelerinin, eşlerinin ve çocuklarının da katıldığı yemek, renkli görüntülere sahne oldu. Şampiyonluk pastasını son maçta 3 gol birden atan Barlas Yener’in annesi kesti. Mavi beyazlı futbolcular ise play-off’taki rakipleri Osmaniyespor maçı için galibiyet sözü verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)