GENEL - 22 Mayıs 2018 Salı 12:26

TİKA’dan sıtma ile mücadelede Cibuti’ye ekipman desteği

A
A
A
TİKA’dan sıtma ile mücadelede Cibuti’ye ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cibuti’de sıtma ile mücadele için ekipman desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cibuti’de sıtma ile mücadele için ekipman desteğinde bulunuldu.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cibuti’de Obock vilayetinde Yemenli göçmenlere ev sahipliği yapan Merkezi Kampı’na, Dikhil vilayeti ve nüfusun yoğunlaştığı farklı yerleşke ve bölgelere sıtma ile mücadele için ekipman desteğinde bulunuldu.


Cibuti genelinde ve özellikle kırsal bölgelerde yaygın olarak görülen sıtma hastalığına karşı sağlık hizmetlerinin yeterli ölçüde sağlanamaması nedeniyle Cibuti’nin kuzeyinde bulunan Obock vilayeti ile güneyinde bulunan Dikhil vilayetindeki vatandaşlara verilmek üzere toplam 4 bin cibinlik TİKA tarafından temin edildi.


Obock Valiliği, Gawra-Obock Derneği ve Dikhil Valiliği işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Obock Bölge Temsilcisi Ali Houmed Hassan, bölgede sık rastlanan sıtma ile mücadele kapsamında TİKA tarafından yapılan ekipman desteğinin ailelere tedbir konusunda kolaylık sağladığını, bölgede misafir edilen bin 500 Yemenli mültecinin projeden faydalanmasının da önemli olduğunu ifade etti. Dikhil Valiliği Bölge Temsilcisi Abdourrahman Yonis Arreh ise Cibuti’nin güneyinde bulunan Dikhil vilayetinde sıtma ile mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ekipman temininden dolayı başta Türk halkına ve kurumlarına teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.