KÜLTÜR SANAT - 29 Nisan 2017 Cumartesi 02:12

Türk Eğitim Derneği’nden sanatsever gençlere “Askıda Bilet” desteği

A
A
A
Türk Eğitim Derneği’nden sanatsever gençlere “Askıda Bilet” desteği

Türk Eğitim Derneği (TED) ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye genelinde, 8 ilde gerçekleştirilecek “askıda bilet” uygulamasıyla sanata tam destek sağlanacak.

Türk Eğitim Derneği (TED) ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye genelinde, 8 ilde gerçekleştirilecek “askıda bilet” uygulamasıyla sanata tam destek sağlanacak.


Türk Eğitim Derneği ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliği ile 18 Nisan - 22 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde, 8 ilde gerçekleştirilecek etkinlikler için öğrencilere ücretsiz bilet sağlanıyor. Öğrenciler, kontenjan dahilindeki biletleri festival alanlarındaki gişelerden ücretsiz olarak temin edebilecek. 2014 yılında başlatılan “Askıda Bilet Var” uygulaması kapsamında Anadolu’nun dört bir yanında, Türkiye’yi aydınlatmak üzere yetişen gençlerin çağdaş dünya vatandaşı olabilmelerine katkı sağlamak amaçlıyor.


Askıda Bilet uygulamasının olduğu Devlet Opera ve Balesi Festivalleri şu şekilde:


Trabzon Opera ve Bale Günleri 18-23 Nisan 2017, Gaziantep Opera ve Bale Günleri 22-25 Nisan 2017, Eskişehir Opera ve Bale Günleri 3-12 Mayıs 2017, Mardin Opera ve Bale Günleri 20-25 Mayıs 2017, Uluslararası İstanbul Opera Festivali 10-23 Haziran 2017, Uluslararası Bodrum Bale Festivali 18 Temmuz-12 Ağustos 2017, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 23 Ağustos-7 Eylül 2017, İzmir Efes Opera ve Bale Günleri 16-22 Eylül 2017.


Askıda Bilet Nedir?


Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma örneği olan “askıda” uygulaması, ilk kez İtalya’da "askıda kahve" adı altında başladı. Müşteriler kahve alırken bir kahvenin daha parasını ödeyerek askıya asıyor ve böylece bir başkasına kahve ısmarlamış oluyordu. Türkiye’de ise bazı fırınlarda “askıda ekmek" adıyla uygulanan bu yardımlaşma yöntemi, 2009 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından tiyatro sahnelerine de taşınmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.