GENEL - 24 Eylül 2017 Pazar 14:39

Ünlü oyuncular Pasific’te buluştu

A
A
A
Ünlü oyuncular Pasific’te buluştu

Pasific Film Yapım, Ankara’daki oyunculuk atölyesi öğrencileri için her hafta farklı ünlü isimleri getirerek tecrübelerini paylaşmalarını sağlıyor.

Pasific Film Yapım, Ankara’daki oyunculuk atölyesi öğrencileri için her hafta farklı ünlü isimleri getirerek tecrübelerini paylaşmalarını sağlıyor.


Pasific Film Yapımın oyunculuk akademisinde bu hafta, usta oyuncu Haldun Boysan, Atılay Uluışık ve ekranların sevilen yüzü Hülya Gülşen vardı. Tecrübelerini paylaşmak ve atölye çalışmaları yapmak amacıyla Pasific Akademi’ye gelen usta oyuncular, öğrencilerin hepsini teker teker yönlendirerek birçok doğaçlama rol yaptırdılar. Öğrenciler; sahnede rollerini icra ederken, eğitmenleri de, yılların sağlamış olduğu profesyonel bir bakış açısıyla, öğrencilerin performanslarını değerlendirdi. Oyunculuk mesleğinin püf noktalarını eğlenirken öğrenen öğrenciler, usta oyuncularla anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmeyip bolca fotoğraf çektirdiler.


Toplumsal değerler ve kültürel zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasında gençlere çok önemli görevler düştüğünü ve çağın gerektirdiği modern olgulara ayak uydurarak, kültür taşıyıcılığının sorumluluk bilincinde olarak güzel ve özgün üretimlerin gerçekleştirilmesi konusunda öğrencilerde ciddi bir farkındalık oluşturdu.


Dolu dolu geçen 4 aylık kurs maratonunun hemen ardından, ünlü oyuncuların yaptıkları oyunculuk workshopları ile daha da verimli hale gelen eğitimlerden son derece memnun olan öğrenciler, bu güzel imkanları kendilerine sunan Pasific Film Yapım’a çokça teşekkür etti.


Geçtiğimiz dönemde Atölye’ye konuk olan isimler arasında; Şevket Süha Tezel, Hüseyin Elmalıpınar, Zerrin Epikmen, Umut Karadağ, Cem Emüler, Asuman Bora, Haldun Boysan, Hülya Gülşen, Atılay Uluşık, Miraç Eronat, Okan Şenozan, Orhan Aydın, Rıza Sönmez, Nusret Şenay, Mehmet Ulusoy, Ötüken Hürmüzlü, Alpay Ulusoy, gibi alanında uzmanlaşmış isimler vardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Miran: "Acilen seyyanen zam yapılmalı" Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan mart ayı enflasyon verilerinin ardından kamu görevlilerinin ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Miran, memur ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini belirterek, hükümete çağrıda bulundu. "Yapılan artışlar yetersiz" Son iki yıllık süreçte yapılan artışların yetersizliğine dikkat çeken Eyüp Bülent Miran, Hakem Kurulu’nun geçmiş kararlarını "hatalı irade" olarak nitelendirdi. Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte mevcut artışların hükmünün kalmadığını vurgulayan Miran, "Mart ayı enflasyonunun yüzde 1,94 olarak açıklanmasıyla birlikte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı olan yüzde 11 artış oranının neredeyse tamamı daha yılın ilk çeyreğinde enflasyon karşısında tükenmiştir. Geride bıraktığımız 2 yıl boyunca da hakemin hatalı iradesi ve kararıyla kamu görevlilerimize yapılan maaş ve ücret artışları, maalesef 2 ya da 3 ay içerisinde erimiş ve enflasyona yenilmiştir" dedi. "Dar gelirli kesimlerin aleyhine işliyor" Enflasyonla mücadele yönteminin dar gelirli kesimlerin aleyhine işlediğini savunan Başkan Miran, mevcut tablonun sorumlularını işaret ederek, "Burada öncelikli hata ve bilinçli kusur Maliye Bakanlığı ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nundur. Enflasyonu düşürme mücadelesinin özellikle emeğin alın terinden ve kamu görevlilerimizin cebinden yapılması nedeniyle mevcut tablonun sorumlusu bellidir. Kamu görevlilerimizin kaybı, tutmayan enflasyon hedefi, adil olmayan maaş/ücret artışı ve reel alım gücü kaybı olarak birden fazla başlıkta net bir şekilde görülmektedir" ifadelerini kullandı. Global riskler ve TÜİK’in sorumluluğu Açıklamasında küresel istikrarsızlıkların olumsuz etkilerine de değinen Memur Sen Antalya Temsilcisi Eyüp Bülent Miran, "Diğer taraftan, bölgemizde yaşanan, bitmeyen ve artarak devam eden savaşın etkileri de özellikle akaryakıt tarafında ciddi riskler ve beklenmedik artışlar meydana getirmektedir. Küresel belirsizliklerin arttığı ve enerji fiyatlarında sert dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde ulaştırma maliyetlerinde yaşanan artış, iğneden ipliğe bütün ürünlerin fiyatlarına yansımaktadır. Bu çerçevede, TÜİK piyasada yaşanan gerçek dalgalanmayı görmeli, enflasyon gerçekliği tartışmalarına zemin hazırlamamalıdır. Beklentimiz ve talebimiz nettir: Hakemin hatasının görülmesi ve oluşan bu derin mağduriyetin giderilmesi için memur ve emeklisine temmuz ayı beklenmeden acilen seyyanen zam yapılmasıdır" şeklinde konuştu.