YEREL HABERLER - 26 Nisan 2017 Çarşamba 12:31

’Zamansız Oyunlar’ zamana meydan okuyor

A
A
A
’Zamansız Oyunlar’ zamana meydan okuyor

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi desteği ile "Zamansız Oyunlar" projesini hayata geçiriyor.

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi desteği ile "Zamansız Oyunlar" projesini hayata geçiriyor.


Kent koşullarında geleneksel sokak oyunlarının teknolojik oyunlara yenik düşmesi sonucu, çocukların zihinsel, bedensel gelişimini sağlayan, iletişimi öğreten, paylaşımı geliştiren ve unutulmaya yüz tutan geleneksel sokak oyunlarının tanıtılması ve öğretilmesini amaçlayan proje, değerlerin yaşatılmasında da rol oynayacak. Proje sürecini yürüten Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Müge Şen ve Araştırma Görevlisi Emel Durmaz ile öğretmen adayları, okul bahçesine kurulan oyun istasyonlarında çocuklarla birlikte oynadı. İp atlama oyunu önünde uzun kuyruklar oluşurken, mendil kapmaca ve çuval yarışında takımlar birbirlerini yenmek için kıyasıya yarıştı. Yakantop ve aç kapıyı bezirganbaşı oyunları da büyük ilgi gördü.


Keçiören’de belirlenmiş okulların bahçesinde gerçekleştirilecek ve iki ay sürecek proje ile çocukların keyifli dakikalar yaşaması hedefleniyor. Proje, 15 Mayıs’ta Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezinde gerçekleştirilecek Bilim ve Oyun Şenliği ile sona erecek.


Keçiören’deki tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilecek olan şenlikte öğrenciler, kurulacak oyun istasyonlarında tüm oyunları yeniden oynayabilecek. Bununla birlikte okullar, projelerini sergileme fırsatı bulurken, sahne gösterileriyle de okullarını temsil edebilecek. Ayrıca düzenlenecek kermeslerde de ürün satışı ile okullarına destek olabilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.