YEREL HABERLER - 06 Kasım 2012 Salı 14:22

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN VEKİLİ ÖZAK OTEL İDDİALARINA CEVAP VERDİ

A
A
A
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN VEKİLİ ÖZAK OTEL İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak Çayırova ilçesinde ruhsat verilen otel inşaatı ile ilgili CHP`li meclis üyelerinin iddialarına düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda basın toplantısı düzenleyen başkan vekili Zekeriya Özak CHP Meclis Başkan vekili Fahri Örengül`ün Çayırova ilçesinde 10 katlı binanın kaçak olarak yapıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Özak, "Sayın Örengül Çayırova`da imar tadilatı ile büyük yolsuzluk yapıldığı iddiasında bulundu. Bizler Kocaeli`nin hızlı gelişen vizyonuna uygun olarak otel ve turizm yatırımlarının desteklenmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu açıklamalarda bulundu. Başkanımızın bu konudaki direktifleri doğrultusunda ilimizde 1 olan 5 yıldızlı otel sayısı önümüzdeki günlerde 7`ye çıkacak. Bu alanda Kocaeli`nin ciddi sıkıntısı vardı. 2002 yılında 107 bin turist ilimizi ziyaret ederken 2004 yılında bu rakam 116 bin`e 2011 yılında ise 209 bine çıktı. 2023 vizyonunda bu rakamın 500 bin sayısına ulaşmasını bekliyoruz. Mevcut oteller bu ihtiyacı karşılamıyor. Bu amaçla otel projelerine ciddi destek verdik ve gerekli plan tadilatlarını destekledik. Bu otel alanında yapılan imar tadilatı sonrasında sanayi alanından çıkartılıp ticaret alanına dönüştürülmüştür. Çayırova ilçemizde hiç otelimiz yoktu. Bu otel 10 bin metrekare alan üzerine 9 katlı olarak yapılıyor. Bahsedildiği gibi ruhsatsız değildir. 30 Ocak 2007 yılında ruhsat almış bir inşaat. Aldığımız kararda eğer bu proje otel olarak yapılmaz ise imar tadilatı ile verilen 9 katlı ruhsatı alınarak 5 katlı hale getirilecek. Bu proje ile Çayırova ilçemiz nitelikli bir otele kavuşacaktır. CHP`li meclis üyelerimizin açıklamaları statükocu bir anlayışın ürünüdür. Bizler kamu vicdanına uymayan hiç bir kararı almıyoruz. Bizler CHP zihniyeti gibi kamu alanlarına asla böyle yatırım yapılmasına izin vermiyoruz. Geçmişte Boğaz köprüsünü istemeyen anlayış bu gün bu otelin yapılmasını da istememektedir"dedi.
Zekeriya Özak meclis kararı ile izin verdikleri çok katlı oteller arasında CHP`li eski belediye başkanı Sefa Sirmen`in otelinin de olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yeşil enerji ile daha güçlü Samsun: GES ile 296 milyonluk tasarruf Kamu eli ile orta gerilim seviyesinde sisteme bağlanmış Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali(GES) projelerinden biri olan Samsun GES, hizmete girdiği Mart 2024’ten bu yana 124 milyon 213 bin 277 kilovatsaat(kWh) elektrik üretti, 296 milyon 951 bin lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "GES projesi hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım. Yeşil enerji de daha güçlü bir Samsun diyerek çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Yenilenebilir enerji yatırımlarını stratejik bir öncelik haline getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, güneş enerji santrali projeleriyle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji yatırımlarındaki en güçlü projelerinden biri olan Samsun Güneş Enerji Santrali, hizmete girdiği Mart 2024’ten bu yana 124 milyon 213 bin 277 kWh elektrik üretti, 296 milyon 951 bin lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci vizyonuyla hayata geçirilen Güneş Enerji Santrali (Samsun GES), performansıyla Türkiye’de örnek yenilenebilir enerji yatırımları arasında yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı elektriğin yüzde 90’ı, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün ise kullandığı elektriğin yüzde 40’ı Samsun GES ile karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi, GES ile hem enerji maliyetlerini düşürürken hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakma hedefine katkıda bulundu. Samsun GES, hizmete girdiği 19 ayda 77 bin ton karbon salınımını azalttı, 146 bini aşkın ağacın kesilmesini önledi. "GES hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım" GES projesinin hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun Güneş Enerji Santrali, hizmete girdiği Mart 2024’ten bu yana 124 milyon 213 bin 277 kWh elektrik üretti, 296 milyon 951 bin lira tasarruf sağladı. Bu rakamlar gösteriyor ki Samsun, güneş enerjisini doğru ve verimli kullanma noktasında Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir kalkınma modeli, sürdürülebilir bir şehir vizyonu ve enerjide bağımsız bir Samsun hedefi ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin farkında olan bir anlayışla enerjide dışa bağımlılığı azaltan, belediye bütçesini güçlendiren ve çevreye nefes aldıran her projeye büyük önem veriyoruz. GES projesi de hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir kazanım. Yeşil enerji de daha güçlü bir Samsun diyerek çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Isparta Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı Eğirdir’de 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele ve İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu toplantılarında, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı ile 2025 Yılı İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eğirdir Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantılar, Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında yapıldı. Toplantılarda, ilçede bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen mevcut çalışmalar değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelede yürütülen faaliyetler gözden geçirilerek, önleyici ve koruyucu çalışmaların etkinliğinin artırılması için yapılabilecekler ele alındı. Ayrıca gençlerin ruh sağlığının korunması, psikolojik dayanıklılıklarının güçlendirilmesi ve intihar riskinin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık, eğitim ve önleme faaliyetleri değerlendirilerek yeni dönem planlamaları üzerinde duruldu. Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, daha etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edebilmek adına ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Toplantılar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik alınan kararlarla sona erdi.