YEREL HABERLER - 30 Aralık 2015 Çarşamba 15:16

16. Kariyer Ve Yönetim Kongresi Antalya'da Gerçekleştirildi

A
A
A
16. Kariyer Ve Yönetim Kongresi Antalya'da Gerçekleştirildi

9 Eylül Üniversitesi Kariyer ve Yönetim Kulübü, tarafından 16. Kariyer ve Yönetim Kongresi Antalya’da gerçekleştirildi.
Antalya’da 9 Eylül Üniversitesi Kariyer ve Yönetim Kulübü, tarafından düzenlenen 16. Kariyer ve Yönetim Kongresi, İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Durmuş, 9 Eylül Üniversitesi öğrencilerine ‘‘Geleceğin Meslekleri ve Yeni İş Fırsatları’’ hakkında bilgiler verdi.
Durmuş, “iş ekolojisi itibariyle gelecek günümüzden daha farklı olacak. Bugün var olan birçok meslek yakın ve orta vadede olmayacak. Bugün baktığımız zaman, meslek ya da iş diye ifade ettiğimiz ve farklı iş kollarını belirleyen şey, aslında ihtiyaçlardan kaynaklanmaktadır. İhtiyaçlar ise zamanla çeşitli değişimler göstermektedir. Burada belirleyici unsurlar ise bilişim, nanoteknoloji, robot teknoloji gibi alanlarda yaşanacak değişimler olacaktır” dedi.
Tehdit kavramları da değişecektir diyen Durmuş, “Tehdit, daha çok fiziksel ortamdan sanal ortama doğru eğilecektir. Nitekim, sanal ortamdaki saldırılar çok ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Buna yönelik olarak devletler ve şirketler bu saldırılardan korunmak için daha büyük yapılanmalara gidecekler. Bu da yeni iş kollarının gelişimine olanak sağlayacaktır. Bunlardan bir tanesi de Etik Hacker’lerdir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık hayatımızda data kavramı daha fazla yer edecektir. Buna bağlı olarak tabii ki bazı meslek dalları da oluşmaktadır. Örneğin veri modelle uzmanı, veri tabanı mimarı, veri madencisi gibi” diye konuştu.
Program, soru- cevap ve Kulüp Başkan Yardımcısı Kerem Ölmez’in plaket takdimi ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.