KÜLTÜR SANAT - 13 Ekim 2017 Cuma 18:02

Alanya Belediye Tiyatrosu seyirciyle buluşuyor

A
A
A
Alanya Belediye Tiyatrosu seyirciyle buluşuyor

Alanya Belediye Tiyatrosu, Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ‘Gökkuşağının Altında’ adlı çocuk oyunuyla perdesini açıyor.

Alanya Belediye Tiyatrosu, Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ‘Gökkuşağının Altında’ adlı çocuk oyunuyla perdesini açıyor.


Alanya Belediye Tiyatrosu, ilk perdesini Nilbanu Engindeniz’in yazarlığını yaptığı yönetmen koltuğunda ise Kerem Eser’in oturduğu Gökkuşağının Altında adlı çocuk oyunuyla açıyor. Gökkuşağı Altında adlı çocuk oyunu yarın (Cumartesi) saat 14.00’da sahnelenecek ve Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.



Oyun bozulmayacak bir dostluk halkasının zorlu serüvenini anlatıyor


Daha önce İzmir Devlet Tiyatrosu, Sivas Devlet Tiyatrosu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Ankara Ekin Tiyatrosu, İzmit Şehir Tiyatrosu, Özgür Tiyatro, Tiyatro Karnaval, Uygur Çocuk Tiyatrosu, Adana Şehir Tiyatrosu, Bursa ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen Gökkuşağı Altında adlı oyun her gece beraber gösteriye çıkan Balerin Narin, Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz ve Müzisyen Chopin kıskançlık, hırs ve sonunda bozulmayacak bir dostluğa dönüşen bir hikayeyi seyirciye sunuyor.



Yazarlığını Nilbanu Engindeniz’in yaptığı Gökkuşağı Altında adlı oyunun Yönetmen koltuğunda Engindeniz’le birlikte Kerem Eser yer alıyor. Yönetmen Yardımcıları ise Esra Tığlı Kutertan ve Aysel Özdemir. Gökkuşağının Altında oyununu seyirciye sunacak olan oyuncular ise palyaço rolünde Fırat Onu Deniz, Müzisyen Birke Muratal, Balerin Nilay Kara, Sihirbaz Vedat Akbulut ve Tiyatro Patronu rolünde ise Kartal Türkoğlu sahne alıyor. Oyunun set arkası ekibi ise şu şekilde, Dekor-Işık Tasarım Arya Grup, Kostüm Tasarım Candan Günay, Ressam Mehmet Ali Benli, Bale Koreografi Micheal Parks Masterson, Işık Uygulama ve Kumanda Haluk Özdemir, Ses-Efekt Kumanda Merter Singer, Sahne Makinistleri Gökhan Dere ve Kamuran Yüksel.



Engindeniz: “7’den 70’e herkesin çok seveceği bir oyun”


Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi Sorumlusu ve Gökkuşağı Altında adlı oyunun yazarı Nilbanu Engindeniz, “Bu yıl Alanya Belediyesi Çocuk Birimi olarak ilk oyunumuz Gökkuşağının Altında olacak. Yazarlığını yaptığım oyunu Kerem Eser ile birlikte yönettik. Çok eğlenceli, neşeli ve renkli bir oyun. 5 yaş üzeri yazdık ama 7’den 70’e herkesin çok severek izleyeceği bir oyun olduğunu düşünüyorum” dedi.



Çinal: “Biletler tükendi ancak oyunumuz sezon boyu devam edecek”


Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ise sezonun ilk oyununu sergilemenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “2017-18 tiyatro sezonumuz nihayet başlıyor. Seyircilerimizi özlemiştik. Yarınki oyunumuz için biletlerimiz tükendi. Ancak Mayıs ayına kadar gösterimi devam edecek. Büyük oyunlarımızda ise sezonu Adana’da açacağız. Daha sonra Ankara’da Uluslararası bir festivale katılacağız. Ardından da Alanya’ya dönerek büyükler için perdemizi açacağız. Umuyorum ki yeni sezon seyircilerimiz ve bizler için çok güzel geçer. Tüm seyircilerimizi oyunlarımıza bekliyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.