YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 13:11

Altınova Menderes’e yeni muhtarlık ve yaşam alanı

A
A
A
Altınova Menderes’e yeni muhtarlık ve yaşam alanı

Kepez Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı yeni yeşil alan ve yaşam alanlarına yenisi ekleniyor.
Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin çehresini değiştiren yeni yaşam alanları inşa etmeye devam ediyor. Eş zamanlı şekilde farklı mahallelerde devam eden asfalt, kaldırım, park ve yol çalışmaları ile yeni bir imaj kazanan Kepez’de bulunan Altınova Menderes Mahallesi’ne yeni bir yaşam alanı kazandırılıyor. Uzun yıllardır ihtiyaç duyulan bir yaşam alanının Kepez Belediyesi’nin çalışmaları ile kazandırılacağı mahallede 9’uncu sokağa 2450 metrekare genişliğinde bir park inşa ediliyor.

Yeni muhtarlık hizmet noktası
İçerisinde pergoleler, yürüyüş yolları, çocuk oyun setlerinin bulunacağı park projesinde tüm mahalleye hizmet verecek yeni muhtarlık binası da yer alıyor. Muhtarlık binalarını yenileyen Kepez Belediyesi, Altınova Menderes Mahallesi’ne de yeni bir muhtarlık hizmet binası inşa ediyor. İçerisinde bir muhtar odası, bir sekreter odası mutfak ve lavabonun bulunduğu muhtarlık binası 40 metrekareden oluşacak. Park projesinin içinde yer alan yeni bina mahallenin muhtarlık hizmetlerinin yanı sıra Ziraat Odası’nda bulunan bir ziraat mühendisi ile bölgedeki vatandaşlarla zirai ilaçlarla ilgili bilgi ve hizmet verecek. Yepyeni bir yaşam alanı, yeni yeşil alanları ve semt parkı, Altınova Menderes Mahallesi’nin değerine değer katacak bir proje olarak hayata geçiyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.