ASAYİŞ - 17 Şubat 2017 Cuma 15:51

Antalya’da FETÖ’den bin 408 kişi tutuklandı

A
A
A
Antalya’da FETÖ’den bin 408 kişi tutuklandı

Antalya’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bin 408 kişi tutuklanırken, 445 kişinin ise firar durumda olduğu bildirildi. Soruşturmalar kapsamında 3 bin 867 kişi hakkında adli, 2 bin 586 kişi hakkında idari işlem yapıldığı, bin 793 kişinin ise meslekten ihraç edildiği açıklandı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından "Anayasa’yı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya TBMM’nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturmalar sürüyor.
Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada soruşturmalar kapsamında bin 408 kişinin tutuklandığı, 67 şüphelinin gözaltında olduğu, 445 şahsın firarda bulunduğu belirtildi.

3 bin 867 kişi hakkında adli işlem
Bin 156’sı adli kontrol şartıyla olmak üzere bin 760 kişinin serbest bırakıldığının bildirildiği açıklamada, "Ayrıca 474 kişi görevden uzaklaştırıldı, bin 793 kişinin ise ihraç/ iş akdi fesih edilmiş, 19 kişi emekliliğe sevk edilmiş, 300 kişi göreve iade edildi. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 867, idari işlem sayısı ise 2 bin 586" denildi.
Diğer taraftan soruşturma kapsamında 62 hakim-savcı tutuklanırken, 5 hakim-savcı firar etti. 190 emniyet mensubu tutuklandı, 464 emniyet personeli hakkında idari işlem başlatılırken, 17 emniyet mensubu firar etti. 28 asker tutuklanırken, 2 asker gözaltında, 1 asker firar etti, 99 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Tutuklanan akademisyen sayısı ise 126 olarak açıklanırken, gözaltına bulunan 3, firar eden akademisyen sayısının 33 olduğu, 355 akademisyen hakkında da adli işlem başlatıldığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 866 kişi hakkında idari işlem başlatılırken, 703 kişinin ise ihraç/iş akdi fesih edildi, 62 kişinin ise görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi. Belediyelerden ise 14 kişi tutuklandı, 3 kişi gözaltında, 48 kişinin ise ihraç/iş akdi fesih edildi, 156 kişi hakkında ise adli işlem yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.