ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:38

Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 135 kişi yakalandı

A
A
A
Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 135 kişi yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu operasyonda 135 aranan şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.


Emniyet Müdürlüğü birimlerince Adli Makamlarca haklarında yakalama emri bulunan ’Asayiş ve Diğer Suçlardan Aranan Şahıslar’ın yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyon yapıldı. Aralarında; adam öldürme, kasten yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık, çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı, yağma, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet etmek, silahla tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu madde ticareti bulundurma/kullanma suçlarından arananların da bulunduğu şüphelilerin yakalanması için harekete geçildi.


Çalışmalarda 10 yıl ile 20 yıl arası 4, 5 yıl ile 10 yıl arası 7, 2 ile 5 yıl arası 18, 2 yıl altı 30 şahıs olmak üzere hapis cezası ile aranan 59 şüpheli ile birlikte toplam 135 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak Eğitim alanındaki yatırımları ve başarılarıyla dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, katılımcı demokrasiye, üretime ve dayanışmaya dayalı eğitim modeliyle geleceğin bireylerini yetiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, bünyesindeki okul öncesi eğitim kurumlarıyla anaokulundan üniversite düzeyine kadar binlerce öğrenciye destek olan Bayraklı Belediyesi, ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kurum kabul sınavı yapacak. Yetiştirdiği başarılı öğrencilerle eğitime büyük katkı sağlayan Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için çalışmalarına başladı. 19 sınıf ve bin 200 öğrenci kapasiteli eğitim merkezi, yeni sezonda da 7’nci, 8’inci, 11’inci ve 12’nci sınıflara alım yapacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz eğitim alacak öğrenciler, kurum kabul sınavı ile belirlenecek. Sınav için son başvuru 29 Mayıs’a kadar yapılabilecek ve sınav 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Öğrenciler, ücretsiz eğitim fırsatı hakkında detaylı bilgiye 0232 935 0 335 numaralı telefondan ulaşabilecek. Eğitime verilen desteklerle öğrencilerin okul öncesinden üniversiteye kadar her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin hayallerindeki okullarda eğitim almaları ve istedikleri mesleklere ulaşmalarının kapılarını aralıyoruz. Yüzü Atatürk’e dönük, cumhuriyet ve ülke değerlerimizin bilincinde geleceğin aydınlık bireylerini yetiştiriyoruz. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirirken, öğrencilerimizin de başarılarını artıracağına inanıyoruz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Kahramanmaraş Başkan Toptaş: "Bugünden itibaren, ’Yerinde Dönüşüm Ofislerimizi’ oluşturmuş bulunuyoruz" Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi depremzedelerin işlerini daha hızlı yapabilmeleri adına hizmet binasına, ’Yerinde Dönüşüm Ofisi’ açtı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yıkık ve ağır hasarlı binaların yerinde dönüştürülmesi ve sürecin daha hızlı ilerlemesi adına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü koordinesinde başlatılan çalışma tamamlandı. Çalışma çerçevesinde Onikişubat Belediye hizmeti binasına ‘Yerinde Dönüşüm Ofisi’ açıldı. Kahramanmaraş ve Onikişubat ilçelerinde yeni konutların hızla yükseldiğini ve depremzedelerin yeni yuvalarına kavuştuğunu söyleyen Onkişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, "Göreve gelmeden önce her zaman şunu ifade etmiştik öncelikle 6 Şubat’ın getirdiği etkileri ortadan kaldırmaktı. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle devletimiz çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Kalıcı konutların yapımı bir taraftan devam ediyor. 18 bin adet konutun teslimatı gerçekleştirildi. Onikişubat ilçe sınırlarında kalan bir bölümünde içerisinde olduğu şehrimizin muhtelif alanlarında şu anda kalıcı konutların inşası çok hızlı şekilde devam ediyor. Emlak konut ve TOKİ vasıtasıyla hem konut, hem de iş yerlerimiz yükseliyor. Bizler de süreci katkı sunma adına önemli adımlar atıyoruz. Bunlardan bir tanesi orta hasarlı yerlerin durumuydu. Şu anda büyükşehir belediyemizden gelen dosyalar neticesinde, üniversitelerimizin hazırlamış olduğu raporlar doğrultusunda gerekli çoğunluğu sağlayan orta hasarlı yapılarımızın güçlendirilmesi uygun olan yerlerin güçlendirme ruhsatlarını vermeye başlamıştık. Diğer yandan yerinde dönüşümün hızlanması adına önemli adımlar atıyoruz. Meclis kararı ile beraber taban alanının yerinde dönüşümden faydalanacak olan arsaların yüzde 40’tan yüzde 60’a çıkmasını sağlanarak bu sürecin hızlanmasına imkan sağlayacak" diye konuştu. "Bugünden itibaren, ‘Yerinde Dönüşüm Ofislerimizi’ oluşturmuş bulunuyoruz" diyen Başkan Toptaş, "Burada hak sahipliği kontrolü ve yaşanan süreçlere çözüm bulma kredi ve hibe kullanımı anlamında genel bilgi verilmesi, mülkiyet ve ilgili yapılaşma şartlar hakkında bilgi verilmesi, mülkiyet ile ilgili çap başvurusu öncesi kat irtifakı ve kat mülkiyetlerinin arsa payına dönüştürülmesi ve cins değişikliği işlemleri verilecek. Proje dosyası hazırlanmasında rehberlik ruhsat süreci takibi yerinde dönüşüm projeleri ile ilgili tebligat işlemleri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği müdürlüğü ile ilgili koordinasyon, hibe ve kredi dosyalarının onay şaması süreci takiplerine yerinde dönüşüm ofislerinde inşallah vatandaşlarımıza hizmetleri sunacağız. Hem merkez hem de kırsal mahallelerimizdeki bu hizmetleri sunacağız" dedi.
Ankara Ankara Sağlık Turizm Federasyonu’nda yeni atamalar Kısa adı ASATUF olan Uluslararası Ankara Sağlık Turizm Federasyonu, örgütlenmesini genişletmeye devam ediyor. Uluslararası Ankara Sağlık Turizm Federasyonu, Türkiye’de sağlık turizmini geliştirmek ve büyütmek için yurtiçi ve yurtdışında yeni atamalar yaparak etkisini ve gücünü artırmaya devam ediyor. ASATUF Başdanışmanı Ramazan Baykara, Genel Başkan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve yönetim kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda teşkilatlanmalarını hızlandırarak, sağlık turizmi alanında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etme kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi. Ekonomik anlamda ciddi bir girdisi olan sağlık sektörüne katkı sağlayacaklarına inandıkları teşkilatlarını hızlıca kurmaya devam edeceklerini belirten Baykara, yeni atamalarla ilgili, “Yönetim kurulu kararı ile Doğu Anadolu Bölgesi başkanlığına Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Acil Tıp Uzmanımız Prof. Dr. Şükrü Gürbüz hocamızı atadık. Yine Ege Bölgesi başkanlığına ise alternatif tıp alanında ve endemik bitkiler üzerinde birlikte ciddi çalışmalar yaptığımız Tarım Ekonomisti Ahmet Gözlükaya’yı getirdik. Genç, dinamik ve enerjisi yüksek olan Dr. Abdurrahman Yurtaslan ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tıbbi sekreter olarak görev yapan Merve Gülnihal hanımın da federasyonumuzun başdanışmanı olarak atanmasını uygun gördük. Atanması yapılan tüm ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, ülkemiz ve milletimiz adına önemli işlere imza atacağımızı belirtmek istiyorum" dedi. Doğu Anadolu Bölgesi başkanlığına atanan Prof. Dr. Şükrü Gürbüz yaptığı açıklamada, “Bu görevi içtenlikle kabul ettiğimi belirtmek isterim. Özellikle Avrupa’da en çok nakil yapan karaciğer nakli enstitüsü ile birlikte kardiyoloji kliniği ve girişimsel radyoloji bölümünden Prof. Dr. İsmail Okan Yıldırım hocamızın dünya çapında duyurulması ve daha fazla hastanın iyileşmesi adına federasyon olarak görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz" dedi. Ege Bölgesi başkanlığına atanan Ahmet Gözlükaya ise, Türkiye’de alternatif tıp alanında rağbet gören bitkilerin bulunduğunu ifade ederek, “Mesela kantaron otu ve yağının faydaları saymakla bitmez. Çörek otu, altın otu, kekik ve ada çayı türlerinin yağı, kremi, gıda katkı maddesi ve baharat amaçlı kullanımı insan sağlığına büyük faydaları kanıtlanmıştır. Kırlangıç otu, göz kuruluğuna olan faydası tam bir bitki. Bütün bunların yanında Anadolu’da 3 bin çeşit endemik tür, on bin civarında da faydalı bitkiler olduğu literatürde geçmektedir. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut hocamızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bitki profesörü olması bizim için gurur verici" ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Yedi Başak 2024 kurban kampanyası ile kardeşlik köprüsü kuruyor Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2024 yılında gerçekleştireceği kurban bağışı kampanyasının detaylarını duyurdu. “Kurbanım Kardeşime” sloganı ile kampanyasını duyuran Dernek, yurt dışı Afrika kurban bağışı hisse bedelini 3 bin 500 TL, Gazze için kurban bağış bedelini 7 bin 500, yurtiçi kurban bağışı bedelini ise 11 bin 500 TL olarak belirledi. Yedi Başak Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yurt içinde deprem bölgesinde, Gazze halkına, dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı hedefliyor. Türkiye, Gazze, Bosna Hersek, Suriye, Bangladeş, Yemen, Afganistan, Ukrayna, Irak, Somali, Çad, Tanzanya, Uganda, Nijer, Gana ülkeleri derneğin kurban organizasyonu yürüteceği yerler. Yedi Başak Derneği, özellikle Gazze’deki insani krize dikkat çekerek, kurban organizasyonuna ayrı bir önem veriyor. Savaş ortamında, kıt ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Gazzelilere bağışlanan kurbanlar, bu yıl Hindistan’da kesilerek, etleri hijyenik ortamda kavurma yapılıp konserve olarak Gazze’ye ulaştırılacak. Bu yöntemle etlerin uzun süre muhafazası ve dağıtılması sağlanacak, böylelikle Gazze’ye uzun süreli yardım sunulacak. Türkiye’deki deprem bölgeleri ile Gazze, Afrika ve Asya’da toplamda 15 ülkede, bayramın birinci günü bayram namazının ardından vekaletle kesilecek kurbanlar, ihtiyaç sahibi insanlara et olarak dağıtılacak. Dernek, kurban kesim bilgisini ise bağışçılara SMS yoluyla iletiyor. Güven ve şeffaflık içinde kurban kesim anında alınan video kaydı bağışçılara kurban videosu olarak tek tek gönderilecek. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, "Kurbanım Kardeşliğe" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonları düzenleyeceklerini açıkladı. Bulut, insanlar arasındaki dayanışmanın ve paylaşmanın önemine vurgu yaparak, "Kurban, Allah’a kulluğun ve paylaşmanın bir başka adıdır. Kurban gönüllerimizi birbirine yaklaştırır, bizi bir eder. Kurban vesilesi ile gönül coğrafyamızın farklı noktalarına giden ekiplerimiz, ülkemizin selamını ve iyiliklerini mazlum kardeşlerimize ulaştırıp, oralardan selam ve duaları yüklenip hep birlikte ülkemize getirecekler. 2024 kurban çalışmamız kapsamında yüzbinlerce kardeşimizin gönlüne iyilikle dokunacağız. Hayırsever halkımızın, âlicenap bağışçılarımızın destekleri ile bu yıl da yüz binlerce mazlumun ve yetim çocuğun yüzlerini güldüreceği. Yedi Başak kurban faaliyetlerinin yanı sıra, bulunduğu bölgelerde aynı zamanda gıda paketi dağıtımı, nakdi yardım, su kuyusu, yetim çalışması ve Kuran-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirecek" dedi. Kurban organizasyonu süreci hakkında bilgi veren Bulut, dernek olarak titizlikle belirlenen bölgelerde kurbanlık hayvanların satın alımını gerçekleştirdiklerini ve kesim öncesinde gerekli kontrollerin İslami kurallara göre yapıldığını belirtti. Ayrıca, bağışçıların vekalet verdiği kurbanların kesimine, bayramın birinci günü bayram namazının ardından başladıklarını ve kesilen kurban etlerini 15 ülkede ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını ifade eden Bulut, kurban organizasyonuna destek olmak isteyen hayırseverlerin yedibasak.org adresinden online, bankalardan havale-eft yoluyla, 0553 886 77 77-0342 325 10 30 çağrı merkezinden, dernek merkezine gelerek veya temsilciliklere ulaşarak bağışta bulunabileceğini belirtti. Bulut, bağışçıların Yedi Başak’a kurban bağışı yaparak hem ibadetlerini yerine getirebileceklerini hem de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacaklarını de belirtti. Yedi Başak Derneği, bu kampanya ile birlik ve dayanışma duygularını pekiştirirken, ihtiyaç sahiplerine umut olmayı ve insanlık için değerli bir hizmet sunmayı amaçlıyor.
Kahramanmaraş Başkan Toptaş: “Bugünden itibaren, ‘Yerinde Dönüşüm Ofislerimizi’ oluşturmuş bulunuyoruz” Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi depremzedelerin işlerini daha hızlı yapabilmeleri adına hizmet binasına, ‘Yerinde Dönüşüm Ofisi’ açtı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yıkık ve ağır hasarlı binaların yerinde dönüştürülmesi ve sürecin daha hızlı ilerlemesi adına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği müdürlüğü koordinesinde başlatılan çalışma tamamlandı. Çalışma çerçevesinde Onikişubat Belediye hizmeti binasına ‘Yerinde Dönüşüm Ofisi’ açıldı. Kahramanmaraş ve Onikişubat ilçelerinde yeni konutların hızla yükseldiğini ve depremzedelerin yeni yuvalarına kavuştuğunu söyleyen Onkişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, “Göreve gelmeden önce her zaman şunu ifade etmiştik öncelikle 6 Şubat’ın getirdiği etkileri ortadan kaldırmaktı. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle devletimiz çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Kalıcı konutların yapımı bir taraftan devam ediyor. 18 bin adet konutun teslimatı gerçekleştirildi. Onikişubat ilçe sınırlarında kalan bir bölümünde içerisinde olduğu şehrimizin muhtelif alanlarında şuanda kalıcı konutların inşası çok hızlı şekilde devam ediyor. Emlak konut ve TOKİ vasıtasıyla hem konut, hem de iş yerlerimiz yükseliyor. Bizler de süreci katkı sunma adına önemli adımlar atıyoruz. Bunlardan bir tanesi orta hasarlı yerlerin durumuydu. Şuanda büyükşehir belediyemizden gelen dosyalar neticesinde, üniversitelerimizin hazırlamış olduğu raporlar doğrultusunda gerekli çoğunluğu sağlayan orta hasarlı yapılarımızın güçlendirilmesi uygun olan yerlerin güçlendirme ruhsatlarını vermeye başlamıştık. Diğer yandan yerinde dönüşümün hızlanması adına önemli adımlar atıyoruz. Meclis kararı ile beraber taban alanının yerinde dönüşümden faydalanacak olan arsaların yüzde 40’tan yüzde 60’a çıkmasını sağlanarak bu sürecin hızlanmasına imkan sağlayacak” diye konuştu. “Bugünden itibaren, ‘Yerinde Dönüşüm Ofislerimizi’ oluşturmuş bulunuyoruz” diyen Başkan Toptaş, “Burada hak sahipliği kontrolü ve yaşanan süreçlere çözüm bulma kredi ve hibe kullanımı anlamında genel bilgi verilmesi, mülkiyet ve ilgili yapılaşma şartlar hakkında bilgi verilmesi, mülkiyet ile ilgili çap başvurusu öncesi kat irtifakı ve kat mülkiyetlerinin arsa payına dönüştürülmesi ve cins değişikliği işlemleri verilecek. Proje dosyası hazırlanmasında rehberlik ruhsat süreci takibi yerinde dönüşüm projeleri ile ilgili tebligat işlemleri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği müdürlüğü ile ilgili koordinasyon, hibe ve kredi dosyalarının onay şaması süreci takiplerine yerinde dönüşüm ofislerinde inşallah vatandaşlarımıza hizmetleri sunacağız. Hem merkez hem de kırsal mahallelerimizdeki bu hizmetleri sunacağız” dedi.