GENEL - 19 Kasım 2017 Pazar 15:00

Belekli balıkçılar 15 gündür denize açılamıyor

A
A
A
Belekli balıkçılar 15 gündür denize açılamıyor

Antalya’nın Serik ilçesi Belek’te balıkçılar, boğaz giriş çıkışında biriken kum yığını yüzünden 15 gündür denize açılamıyor.

Antalya’nın Serik ilçesi Belek’te balıkçılar, boğaz giriş çıkışında biriken kum yığını yüzünden 15 gündür denize açılamıyor. Balıkçılar, nehir üzerindeki otellere ait 6 köprüden bazılarının alçak olması nedeniyle de zorluk yaşıyor.


Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezinde balıkçı barınağından denize giriş-çıkış noktasında 5 yıldızlı bir otelin nehirde bulunan köprüsü önünde biriken kum yığını, teknelerin giriş ve çıkışını engelleyince balıkçılar denize açılamadı. 15 gün olmasına rağmen halen kapalı olan boğaz giriş çıkışından dolayı evlerine ekmek götüremeyen balıkçılar, mağdur olduklarını dile getirdiler. Boğaz giriş çıkışının her yıl zaman zaman kapandığını ve kendi imkanlarıyla yolu açtıklarını belirten balıkçılar, ancak zaman içerisinde tekrar kapandığını dile getirdiler. Ayrıca balıkçı barınağından denize çıkabilmek için otellerin nehir üzerine kurduğu 6 köprüden geçmek zorunda kalan ve altından tekne geçemeyen köprülerin güvenlik görevlileri tarafından açılmasından da şikayetçi olan balıkçılar, güvenlik görevlilerine seslerini duyurabilmek için megafon kullanmaya başladıklarını söylediler. Balıkçılar, köprülerin altından balıkçı teknelerinin geçebileceği bir yüksekliğe çekilmesini istediler.


Balıkçılar, her yıl yaşadıkları bu soruna kalıcı bir çözüm bulunması için dilekçe ile kaymakamlığa da başvurdu. Balıkçılar adına Kaymakam Haluk Şimşek ile görüşen Hakkı Cengiz, “İlçe Kaymakamımıza dilekçeleri vermek için gittiğimde bizi dinleyip problemimizin kalıcı çözümü için bizzat takip edeceğini söyledi. Umarım en kısa zamanda bu problemimize yetkililerce bir çözüm üretilir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.