KÜLTÜR SANAT - 23 Temmuz 2018 Pazartesi 12:25

‘Dünden bugüne Döşemealtı’ fotoğraf yarışması sonuçlandı

A
A
A
‘Dünden bugüne Döşemealtı’ fotoğraf yarışması sonuçlandı

Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Döşemealtı” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Döşemealtı” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.


Döşemealtı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin fotoğraflandığı yarışma büyük ilgi gördü. 68 fotoğraf sanatçısının 250 eserle katıldığı yarışmada Kutsal Doğan’ın ‘Ariassoss’ isimli fotoğrafı birinci, Hasan Serbest’in ‘Döşemealtı’nda Su kaynağı’ isimli fotoğrafı ikinci, Hasan Güzel’in ‘Bereket’ isimli fotoğrafı üçüncü, Özgür Donmaz’ın ise ‘Ocak’ isimli fotoğrafı ise Mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada ayrıca 48 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu.


BATAB Tarafından organize edilen ‘Dünden Bugüne Döşemealtı’ fotoğraf yarışmasında birbirinden güzel fotoğrafları derecelendirmek için toplanan jüri üyeleri Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı ve BATAB Müdürü Mustafa Gürbüz, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Yrd. Doç. Dr. Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Doç. Dr. Uğur Günay, Antalya Fotoğrafçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Karakaş, Grafik Sanatçısı Himmet Öcal, Grafiker ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Boyacı saatler boyunca en güzel fotoğrafı seçebilmek için uğraştı.


Ödül olarak birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL, mansiyona 250 TL ve sergilemeye değer 48 esere 50’şer TL verilecek. Yarışmada dereceye girenlere önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle ödülleri dağıtılacak.


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Amacımız ilçemizin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini sanatçı gözüyle fotoğraflamak suretiyle ortaya çıkartmaktı. Ortaya çıkan fotoğrafları çok beğendim. Üyesi olduğumuz BATAB bünyesinde ilkini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasında 68 ayrı kişinin çekmiş olduğu 250 fotoğraf yarıştı. Katılan ve emek veren herkese teşekkür eder, dereceye giren arkadaşları da kutlarım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.