YEREL HABERLER - 20 Ekim 2016 Perşembe 10:57

Muratpşalı bisikletçiler 29 Ekim için Ankara yolunda

A
A
A
Muratpşalı bisikletçiler 29 Ekim için Ankara yolunda

Muratpaşa Belediyesi bisikletçileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’de olmak için Antalya’dan Ankara’ya yola çıktı. Bisikletçiler, Atatürk’e, “Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir” sözünün söylediği Rumkuş mevkiinden bir avuç toprağı da yanlarında götürüyor.
Muratpaşa Belediyesi çalışanları Aykut Şahin, Mehmet Ertuğrul ve Onur Kuş’la birlikte Volkan Aksoy, Mustafa Karakan ve Berk Uzun’dan oluşan Muratpaşa Belediyesi Bisikletçileri, cumhuriyetin ilanın 93’üncü yıl dönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda, Anıtkabir’de olmak için yola çıktı.
Antalya’dan Ankara’ya günde ortalama 60 kilometre pedal basacak bisikletçileri Muratpaşa Belediyesi’nden Başkan Ümit Uysal uğurladı. Başkan Uysal, bisikletçilerin anı defterine “Sevgili çalışma arkadaşlarım, Ata’mıza Muratpaşa Belediyesi ailesinin ve Muratpaşalı komşularımızın sevgisini, saygısını ve teşekkürünü götürün. Yolunuz açık olsun” satırlarını yazdı.
Muratpaşa Belediyesi bisikletçileri Ankara yoluna çıkmadan önce Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Antalya’yı ilk ziyaretinde kenti izleyip “Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir” sözünü söylediği Rumkuş tepesinde bir avuç toprağı da yanlarına aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir