YEREL HABERLER - 08 Kasım 2012 Perşembe 11:20

MİLLİ EОİTİM MÜDÜRÜ, TARIM İŞÇİSİ AİLELERİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
MİLLİ EОİTİM MÜDÜRÜ, TARIM İŞÇİSİ AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep`in Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, maddi imkansızlıklar nedeniyle kıyafet ve kırtasiye malzemeleri alamadıkları için çocuklarını okula gönderemeyen tarım işçisi aileleri, çadırlarında ziyaret etti.
Milli Eğitim Müdürü Gündeş, Merkez İlk ve Ortaokul`u Müdürü İsmet Karaboğaz ve Müdür Yardımcısı İsmail Gündeşlioğlu ile birlikte 9 nüfusu olan Doğan ailesini ziyaret etti. Maddi imkansızlık nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen aileyi ziyaret eden Gündeş ve beraberindeki heyet, çocukların velileri ile bir süre sohbet etti. Gündeş, öğrencilik dönemlerinde kendisinin de tarım işçisi olarak çalıştığını belirterek, "Çalışmak ayıp değil. Elbette ailenizi muhtaç duruma düşürmemek için çalışacaksınız. Ama siz çalışırken çocuklarınızın okula gitmesini de sağlayacaksınız. Çocuklarınızın eğitimini de engellemeyeceksiniz. Eğer yardıma ihtiyacınız varsa ilçemizin eğitime önem veren Kaymakam Vekili Hamza Türkmen var. Böyle bir kaymakamımız varken siz ve sizin gibi ailelerin yardım görmemesi ve çocuklarınıza eğitim yardımı yapılmaması mümkün değil. Ben ailenizin ve öğrenci çocuklarınızın durumunu hemen Kaymakam beyle görüşeceğim. Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan ailenize gerekli yardımlar yapılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
15 yaşındaki Merkez Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Telli Doğan da, okula gitmek istediğini söyleyerek, "Okulumdan geri kalmak istemiyorum, ama ailemin durumu yok. Ailemin ekonomik durumu iyi olmadığı için okul masraflarımı karşılayamıyor. Bu nedenle okula gidemedim" dedi.
Anne Elif Doğan ise, 7 çocuğu olduğunu hatırlatarak, "9 nüfuslu ailemizin geçimi için sabah namazından akşam geç saatlere kadar pamuk tarlalarında pamuk topluyoruz. Soğuk gecelerde de çadırlarda yaşıyoruz. Maddi imkanımız olsa çocuğumuzu okula neden göndermeyelim" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sefer Yılmaz: "Hedefimiz play-off’lardan şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönmek" Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından, "İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz, hedefimiz play-off’lardan şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönmek" dedi. Trendyol 1. Lig 34. hafta karşılaşmasında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Bodrum FK Teknik Direktörü Sefer Yılmaz, "Bu akşam futbol adına çok güzel bir akşam oldu. Çok kaliteli, çok keyifli, güzel bir maçtı. İki takımın da futbolcularını, teknik ekibini tebrik ediyorum. Çok güzel bir maç ortamı vardı, seyirci güzeldi, hava güzeldi, zemin güzeldi. Süper Lig kalitesinde çok zevkli bir mücadeleydi. Çorum FK, bu ligin en kaliteli kadrolarından, en iyi futbol oynayan takımlarından biri. Biz çok iyi hazırlandık, rakibin iyi yönlerini, zaaflarını da biliyorduk. Erken gelen bir golle hiç moralimizi bozmadık. Futbolcularımız aynı taktik, disiplinde devam ettiler. Daha sonra golü de bulduk. İkinci yarı da çok keyifliydi. Maç gitti, geldi. Biz de alabilirdik, Çorum FK da alabilirdi. Penaltı kaçtı. Penaltıdan sonra biz yüzde 100 karşı karşıya kaçırdık. Futbol adına çok keyifli, güzel bir maçtı. Çorum FK ile Bodrum FK’nın güzel de bir rekabeti vardı ama centilmence bir maç oldu. İnşallah sonuna kadar devam edeceğiz, hedefimiz play-off’lardan şampiyon olarak yeniden Süper Lig’e dönmek" dedi.