YEREL HABERLER - 09 Mart 2017 Perşembe 10:42

Buzağı desteklemeleri hesaplara yatıyor

A
A
A
Buzağı desteklemeleri hesaplara yatıyor

AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman’ı ziyaret ettiler.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman’ı ziyaret ettiler.
Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı’nın görevden ayrılmasının ardından İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Şişman’ın yeni görevinin kendisine hayırlı olmasını temenni eden Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural başarılar dilediler. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret esnasında Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, buzağı desteklemeleri ödemeleri ile ilgili İl Müdürü Turgay Şişman’dan bilgiler aldı.
Ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Şişman, "Ak Parti İl Başkanımız Yunus Baydar ve AK Parti Çıldır ilçe başkanımız Ahmet Rıfat Vural’a iyi dileklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 24 Haziran 2016 tarihli 29752 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Buzağı başına 350 lira, soy kütüğüne kayıtlı buzağı için 500 lira, döl kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına ilave olarak 50 lira ödeme yapılacak. Desteklemeden yararlanmak için buzağıların; 2016 yılı içerisinde doğmuş olması, Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah’a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 120 günü tamamlamış olması, buzağı desteği almak için buzağının işletmede 4 ay yani 120 gün yaşaması gerekiyor. 2016 yılı doğumlu buzağılara yapılacak destekleme ödemeleri ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak bakanlığımıza gönderdik. Buzağı desteklemeleri ödemeleri Mart sonu ve Nisan’ın ilk haftası içerisinde üreticilerimizin hesaplarına yatacak. 2017’ den ,itibaren ise buzağı desteklemeleri ile ilgili olarak Bakanlığımız iyileştirmeler yaptı. 2017 yılı doğumlu buzağılar için 2016 yılında buzağı başına 350 TL olan destekleme 500 TL, soy kütüğüne kayıtlı buzağı için 500 TL olan destekleme 750 TL olacak. Üreticilerimizin bu desteklemelerden faydalanması için yine buzağıların 2017 yılı içerisinde doğmuş olması, Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah’a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 120 günü tamamlamış olması şartı geçerlidir" dedi.
AK Parti Ardahan İl Başkanı ve aynı zamanda Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı olan Yunus Baydar ise Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman’ın vermiş olduğu bilgilerden dolayı kendisine teşekkür ederek " Hükumetimiz tarafından 2016 yılında resmi gazetede yayınlanarak programa alınan buzağı desteklemeleri bu yıl ilk kez üreticilerimizin hesaplarına yatacak. İl müdürümüzün de belirtmiş olduğu gibi ilgili bakanlığımız geçen yıl buzağı başına 350 ile 500 TL olan ve bu yıl üreticilerimizin hesaplarına yatacak desteklemeleri bu yıldan itibaren iyileştirerek 500 ile 750 TL olarak belirledi. Buzağılara verilecek olan bu destekleme ile üreticilerimiz desteklenirken, üretiminde arttırılması hedefleniyor. Dışarıdan ithal hayvan gelmemesi için damızlık hayvan sayısının arttırılması şart. Hükumetimiz ve ilgili bakanlığımız bu husus üzerinde son derece titiz bir şekilde çalışmalar yapıyor. Gerek buzağı desteklemeleri ile gerekse damızlık hayvan hibe ve desteklemeleri ile ülkemizde üreticiliği en üst seviyeye çıkaracağız. Sadece bu yıl 2016 yılı doğumlu buzağılar ile ilimize 3 buçuk milyon (trilyon) destekleme yapılacak. Bu da ortalama aile başı yaklaşık 3500 TL (milyon) demek" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’un yolları yenileniyor Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollara asfalt kaplama çalışması yaparak vatandaşların rahatça seyahat etmelerini sağlarken mahalleleri de yenilenmiş ve modern bir görünüme kavuşturuyor. İlçe genelindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Esenyurt Belediyesi, Mevlana Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde desenli asfalt serim çalışmaları yaptı. Gelen talep ve önerileri de dikkate alarak Esenyurt’un dört bir yanında çalışmalarını devam ettiren ekipler, hem vatandaşların sağlıklı ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyor hem de mahalleleri yeni ve modern bir görünüme kavuşturuyor. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe sakinleri Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederken, belediye yetkilileri ise benzer çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. “Vatandaşlarımız rahat bir şekilde seyahat edebilecek” Esenyurt Belediyesi yol bakım onarım şefliğinde kontrol mühendisi olarak görev yapan Ozan Bahadır, Esenyurtlu vatandaşların rahat seyahat edebilmeleri için çalışmaları hızlandırdıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Mevlana Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde desenli asfalt çalışması yapıyoruz. Bu sokakta vatandaşlarımız, yol rampa olduğundan dolayı çıkarken zorlanmaktaydılar. Bu nedenle bizler de desenli asfalt çalışmamızı yaparak vatandaşlarımızın rahat bir şekilde seyahat etmelerine katkı sunmuş olduk. Esenyurt genelinde yol bakım çalışmalarımız 7/24 esasına dayalı olarak devam edecektir.”
İstanbul İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashir’e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezası İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashir’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Albashir’in 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 Pazar günü bombalı bir terör saldırısı gerçekleşmiş, olayda 6 kişi yaşamını yitirirken, 99 kişi de yaralanmıştı. Olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada aralarında Ahlam Albashir’ın da bulunduğu 5 tutuklu sanık ile sanık avukatları hazır bulundu. Bazı tutuklu sanıklar ise mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkeme başkanı, bazı sanıklara ek savunma hakkı tanıdı. Ek savunmalarını yapan sanıklardan daha sonra duruşmanın biteceği belirtilerek son sözlerini söylemeleri istendi. "Vefat edenlerden dolayı bana vereceğiniz herhangi bir hükmü, cezayı kabul ediyorum" Duruşmada son sözü sorulan sanık Ahlam Albashir, "Kendimi savunmayacağım, gerçekleşen patlama ve vefat edenlerden dolayı bana vereceğiniz herhangi bir hükmü, cezayı kabul ediyorum. Ammar’ın hiçbir şeyden haberi yoktur, Ahmet’in de telefonu kırdığında hiçbir şeyden haberi yoktu. Atölyede bayan olduğum için kalmama razı olmadılar, beni misafir ettiler. Bu insanların olayla hiçbir alakası yok. Sayın Başkan ile baş başa konuşmak istiyorum" dedi. Diğer sanıklar ise son sözlerinde suçsuz olduklarını, tahliyeleri ile beraatlarını talep ederken bazı sanıklar olayı gerçekleştiren kim varsa beddua etti. 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezası Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahlam Albashir’in ’devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 1 kez, ’tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme’ suçundan 6 kez olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, sanığı ‘tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 99 kez 18 yıl hapis, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan 12 yıl hapis olmak üzere toplamda bin 794 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanık ayrıca, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan 22 bin lira adli para cezasına da çarptırılırken, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan ise hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmedildi.