GÜNDEM - 18 Nisan 2024 Perşembe 16:58

Adabahçe’de yaz sezonu hazırlıkları başladı

A
A
A
Adabahçe’de yaz sezonu hazırlıkları başladı

Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe’de yaz hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda biber, karpuz, kavun, salatalık, domates, patlıcan gibi yaz sebzelerinin fideleri Adabahçe’nin bereketli topraklarıyla buluşturuluyor.



Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde 2020 yılının Haziran ayında “Toprağa Sarıl, Üretime Katıl” sloganıyla yaşama geçirilen Adabahçe, kente bereket katmaya devam ediyor. Kuşadası Belediyesi’ne ait Değirmendere Mahallesi İğdecik mevkisinde bulunan 21 dönümlük arazinin 10 dönümü üzerinde kurulan Adabahçe’de kış hasadı verimli geçti. Ekim ayında toprakla buluşturulan karnabahar, brokoli, lahana, marul, roka, havuç, ıspanak, turp ve baklalar Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından günlük olarak toplanarak Halk Ada Market mağazası, Adamarket Ekspres aracı ve Adamarket Karavan aracılığı ile Kuşadalılara ulaştırıldı. Nisan ayının gelmesiyle ise yaz sebzelerinin ekimine başlanan Adabahçe’de yaz boyunca 11 bine yakın fidenin toprakla buluşması bekleniyor.



Adabahçe’de yaz sezonu hazırlıkları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Müdür Kılıç’tan Yalova’ya yeni yatırım müjdesi Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, il genelinde spor etkinliklerine yaz aylarında da devam edeceklerini belirterek kente yeni yatırımları kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Kılıç, sporun gençlerin ve toplumun her kesiminin hayatında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Bu doğrultuda Yalova’da sporun yaygınlaştırılması ve desteklenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kılıç, sporun gençlerin sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağladığına dikkati çekti. Kılıç, gençleri spora teşvik etmek ve yeteneklerini keşfetmelerine destek olmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, “Yazın da spor etkinliklerimiz var. Okullar kapandıktan sonra hemen onları başlatıyoruz. Öğrencilerimizi yine yazın da sporla ilgilendiriyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projemiz kapsamında bütün okulları yazın kendi araçlarımızla havuzumuza taşıyoruz. Spora hiç ara vermiyoruz” ifadelerini kullandı. Gelecek dönemde yapacakları projeler ve Yalova’ya kazandırılacak iki tane yurt hakkında bilgi veren Kılıç, şöyle konuştu: "Şu anda ihale aşamasında, zemin etütleri bitti. İnşallah bu sene başlayacak. Projesi çizildi. Geriye başlaması kaldı. Bin 300 kişilik yurt yapılacak. Çınarcık’ta Hazine’den 500 kişilik bir yer il müdürlüğümüze devrettik. Üzerimize aldık. İnşallah oraya da 500 kişilik yurt projemiz başladı. Onu da yapacağız. Merkezde yıkılan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün karşısındaki kapalı spor salonu, oraya bir salon yapma projemiz var. İnşallah onu hayata geçiririz. Bizim şu andaki yeni il müdürlüğünün önünde bir boş alan var. Oraya da bir kapalı spor salonu ve açık tenis kortları yapmayı planlıyoruz. Projelendirdik. Yine su sporları alanımız var. Projeyi çizdirdik, ödenek bekliyoruz. Ayrıca Teşvikiye tarafında yamaç paraşütüyle ilgili bir alan belirledik. Orada da bir çalışma yapacağız.” Çiftlikköy’de Kapalı Spor Salonu ve Sentetik Çim Saha projesinin devam edip etmeyeceğine dair açıklamalarda bulunan Kılıç, “Spor Toto aracılığıyla yapılıyor orası. Belediye üzerinden yapılıyordu. Şimdi tabii belediye el değiştirdi. Devam edeceğini düşünüyorum yani” dedi.
Samsun Başkan Yılmaz: “Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındık, bölgenin en katma değerli ürünü” Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgedeki katma değeri en yüksek olan ürün olduğunu söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, yönetim ve meclis kurulu üyeleri, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Karaca’ya gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretinde Başkan Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgeye en çok katma değer sağlayan ürünü olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Belediye ile tarımsal işbirlikleri içerisinde çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinin ortak gündem maddelerinin konu edildiği ziyarette Başkan Karaca, Samsun ekonomisinde Çarşamba’nın önemli rol aldığını vurgulayarak, Salıpazarı ve Çarşamba için yapılacak ekonomik yatırımların ovanın verimli arazilerini değerlendirmek için büyük bir fırsat oluşturacağını işaret etti. Belediye’nin yeni dönemde gerçekleştireceği etkinliklere borsa yönetimini de davet eden Karaca, Başkan Yılmaz’a yapılabilecek işbirliklerine her zaman açık olduklarını söyledi. Ziyarete, ayrıca Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Hüseyin Işık ve Mehmet Çalışkan ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti. Refaettin Karaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ise, misafirperverliklerinden dolayı Karaca’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.