ASAYİŞ - 19 Mayıs 2024 Pazar 15:06

Aydın’da jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

A
A
A
Aydın’da jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Aydın’da jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar çerçevesinde 7 şüpheli şahsın sağlık kurumunda yapılan testlerinde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edilirken, şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.



Aydın’da jandarma ekipleri uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, Karpuzlu, Kuşadası ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanlıklarınca uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcılarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda gözaltına alınan İ.K., A.A., M.D., C.Ç., K.S., A.K. ve M.K. isimli şüpheli şahısların sağlık kurumunda yapılan testlerinde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Jandarma ekipleri şüpheliler hakkında adli işlem başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de otomobilin çarptığı yaşlı kadın böyle havaya savruldu Sultangazi’de yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına seyir halindeki otomobil çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle havaya savrulan kadın yaralanırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 31 Mayıs Cuma günü saat 16.00 sıralarında Cebeci Mahallesi 1. Cebeci Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü, park yeri bulamayınca sokaktan dönüş yaparak tekrar cadde üzerine geldi. Sürücü park yeri arayışına devam ederken, kontrolsüz şekilde yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına çarptı. Yaşlı kadın, çarpmanın etkisiyle havaya savrulduktan sonra yere düşerek yaralandı. Yaşanan kaza anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kontrolsüz şekilde yolun karşısına geçmeye çalışan kadına, o esnada seyir halinde olan otomobilin çarptığı, çarpmanın etkisiyle yaşlı kadının savrularak yere düştüğü görülüyor. "Birkaç metre ileriye gitti" Olayı anlatan çevre esnafı Volkan Çevikoğlu, "Dün iş yerimizin önünde dururken, bir teyzemiz yoldan karşıya geçmeye çalışıyordu. Onun öncesinde zaten araba yer bulamadığı için sokağın içinden dönüş yaptı. Bir iki tur attıktan sonra teyze kontrol etmeden yola çıktığında, arkadaş da yavaş geliyordu ve çok hızlı değildi. Bir anda teyzeye vurdu ve teyze birkaç metre ileriye gitti. Sonra ambulans çağırdık. Ambulans ile birlikte Taksim İlkyardım Hastanesi’ne gitti. Durumu hakkında bilgimiz yok ama geçmiş olsun böyle bir olay yaşandı dükkanımızın önünde" dedi.
Samsun Bafra’da uçurtma şenliği Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan organik köyde "Kömür Üzer" kampanyası kapsamında "Uçurtma Şenliği" düzenlendi. TEMA Vakfı ve Sürmeli Köyü Derneği işbirliği ile Sürmeli Organik köyünde 7.si düzenlenen uçurtma etkinliği için sabah erken saatlerde Sürmeli Mahallesi’ne gelen vatandaşlar çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurdular. Yaşlısı genci yüzlerce vatandaş Sürmeli Tepesi’ne çıkarak yaptırdıkları uçurtmaları ile çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadılar. İlk defa uçurtma uçurmaya gelenler ise uçuramamanın üzüntüsünü yaşadılar. TEMA İl Temsilcisi Leman Gürses Özay, “ “ Atatürk’ün şehrinde bizde bu yıl hem gönüllü sayımıza, hem etkinliklerimizle Türkiye’de en ön sıralarda bulunmaktayız” dedi. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “ Bafra ilçemizin Sürmeli köyündeyiz. Bu köyümüzün iki tane özelliği var. Bir tanesi mübadil köyü olması, bu vesile ile geçen hafta mübadil yemekleri şenliği düzenlemiştik. Çok kıymetli insanlar. Onlarla beraber olduk. Sağ olsunlar bizi misafir ettiler. Aynı zamanda bu köyümüz organik bir köy. Her Pazar organik pazarımız açılıyor. Samsun’dan ve bir çok ilden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yine her sene geleneksel olarak da burada uçurtma şenliği düzenliyoruz. Hem bizlerin, hem çocukların, gençlerin köyü tanıması açısından çok iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bence Bafra Türkiye’nin en güzel coğrafi güzellikleri olan ilçelerinden bir tanesi. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. . TEMA Bara İlçe Temsilcisi Süleyman Özata, “ Sürmeli köyünde bu sene uçurtma şenliğinin 7’cisini düzenliyoruz. Aynı zamanda 5 Haziran Dünya Çevre günü münasebetiyle gerekli hazırlıklarımızla beraber uçurtma şenliği düzenledik. Bu sürdürülebilir bir duruma geldi, sürdüreceğiz de. Hedefimiz, amacımız toprağımızı, suyumuzu, havamızı korumak. Çevreyi korumak. Bunun için elimizden gelen gayreti TEMA olarak gösteriyoruz. Bu topraklar, bu ülke, bu hava hepimizin. Hepimizin koruması lazım.şeklinde konuştu. Çocuklarıyla birlikte uçurtma uçuran Ümran Karahan, “ Çok mutlu olduk Biz çocuklar daha fazla eğlendik, büyükleri olarak. Çocuklarımızla birlikte ilk defa geliyoruz. Çok eğlendik. Her sene oluyorsa bundan sonra da gelmeyi istiyoruz" dedi. (ŞU-MAY
İstanbul Sultangazi’de otomobilin çarptığı yaşlı kadın havaya savruldu...O anlar kamerada Sultangazi’de yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına seyir halindeki otomobil çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle havaya savrulan yaşlı kadın yararlanırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 31 Mayıs Cuma günü saat 16.00 sıralarında Cebeci Mahallesi 1. Cebeci Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü, park yeri bulamayınca sokaktan dönüş yaparak tekrar cadde üzerine geldi. Sürücü park yeri arayışına devam ederken, kontrolsüz şekilde yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına çarptı. Yaşlı kadın, çarpmanın etkisiyle havaya savrulduktan sonra yere düşerek yaralandı. Yaşanan kaza anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kontrolsüz şekilde yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına, o esnada seyir halinde olan otomobilin çarptığı, çarpmanın etkisiyle yaşlı kadının savrularak yere düştüğü görülüyor. “Birkaç metre ileriye gitti” Olayı anlatan çevre esnafı Volkan Çevikoğlu, "Dün iş yerimizin önünde dururken, bir teyzemiz yoldan karşıya geçmeye çalışıyordu. Onun öncesinde zaten araba yer bulamadığı için sokağın içinden dönüş yaptı. Bir iki tur attıktan sonra teyze kontrol etmeden yola çıktığında, arkadaş da yavaş geliyordu ve çok hızlı değildi. Bir anda teyzeye vurdu ve teyze birkaç metre ileriye gitti. Sonra ambulans çağırdık. Ambulans ile birlikte Taksim İlkyardım Hastanesi’ne gitti. Durumu hakkında bilgimiz yok ama geçmiş olsun böyle bir olay yaşandı dükkanımızın önünde" dedi. (HT-SK-