GÜNDEM - 21 Mayıs 2024 Salı 16:33

Başkan Gençay Altınkum’da vatandaşlarla bir araya geldi

A
A
A
Başkan Gençay Altınkum’da vatandaşlarla bir araya geldi

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Altınkum Yalı Caddesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi.



Göreve geldiği günden bu yana her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, dün mesai bitiminin ardından akşam saatlerinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Altınkum Yalı Caddesi’ni ziyaret etti. Yalı Caddesi üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Başkan Gençay, Didim Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.


Ziyaret ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gençay; “Altınkum mahallemizde hemşehrilerimizle bir araya geldik. Didim’de tüm esnaflarımız, vatandaşlarımız, yerel sanatçılarımız mutlu ve huzurlu olsun diye var gücümüzle çalışacağız” dedi.



Başkan Gençay Altınkum’da vatandaşlarla bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep ŞSM’deki yaz sanat akademisi kayıtları başladı Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) bünyesinde açılan Yaz Sanat Akademisi kurslarına kayıtlar başladı. Sanatseverlerin ve öğrencilerin, yaz aylarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) bünyesinde açılan Yaz Sanat Akademisi kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz verilecek kurslara ilişkin Başkan Umut Yılmaz, “Sanat dolu bir yaz geçirmek ve farklı sanat dallarında kendinizi geliştirmek istiyorsanız, ŞSM Yaz Sanat Akademisi’nin kurslarına kaydolmayı unutmayın. Sanatla dolu günler dileğiyle herkesi bu eşsiz akademiye davet ediyoruz” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, sanatın çeşitli dallarında eğitim almak isteyenler için ideal bir seçenek oluşturdu. ŞSM Yaz Sanat Akademisi’ndeki kurslar, geniş yelpazesiyle dikkat çekiyor. Piyano (seviye 1-2), keman (seviye 1-2), gitar (seviye 1-2), bağlama (seviye 1-2), ud eğitimi gibi enstrüman kurslarının yanı sıra şan eğitimi de verilecek. Ayrıca konservatuara, güzel sanatlar lisesine ve güzel sanatlar fakültesine hazırlık kursları ile BİLSEM hazırlık kursları da akademi kapsamında yer alıyor. Görsel sanatlara ilgi duyanlar için ise temel resim, karakalem, yağlıboya ve ebru sanatı kursları bulunuyor. Her yaş grubuna ve her seviyeye hitap eden bu kurslar, katılımcıların yeteneklerini geliştirmeleri ve sanatla daha yakından tanışmaları için büyük bir fırsat sunuyor. “Sanatın, toplumun her kesimine ulaşmasını hedefliyoruz” Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Umut Yılmaz, “Sanatın, toplumun her kesimine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu tür kursların ücretsiz olarak sunulmasının, bu hedefe ulaşılmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Yaz Sanat Akademisi, katılımcıların sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Sanat dolu bir yaz geçirmek ve farklı sanat dallarında kendinizi geliştirmek istiyorsanız, ŞSM Yaz Sanat Akademisi’nin kurslarına kaydolmayı unutmayın. Kayıtlar, sınırlı sayıda kontenjanla sınırlı olduğundan, bir an önce Şehitkamil Sanat Merkezi’ne başvurmanızı tavsiye ederim. Sanatla dolu günler dileğiyle herkesi bu eşsiz akademiye davet ediyoruz” ifadelerini kaydetti. Kayıt işlemleri Şehitkamil Sanat Merkezi’nde yapılacak. Kurslara kayıt olmak isteyenlerin sadece 1 adet vesikalık fotoğraf ile müracaat etmeleri yeterli olacak. İlgilenenler, başvuru formunu doldurarak istedikleri kursa kayıtlarını yaptırabilecekler.
Konya DOSD Meram’da çocuklar kadar veliler de “Özel” DOSD Meram’da eğitim alan down sendromlu çocukların ailelerine yönelik başlatılan eğitim programı ilgi görmeye devam ediyor. Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram ve Meram İlçe Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında yürütülen proje çerçevesinde, özel çocuklar derslerine devam ederken onları bekleyen annelere de, el sanatları eğitimleri veriliyor. “DOSD Meram’a şükran borçluyuz” Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş başta olmak üzere Konya protokolü sık sık proje çerçevesinde eğitim alan velileri ziyaret ederek destek veriyor. Kendilerine verilen destekten ve bu ziyaretlerden çok mutlu olan özel anneler, kursların kendilerine çok şey kazandırdığını ifade ederek Başkan Mustafa Kavuş’a hem DOSD Meram için hem de DOSD Meram çerçevesinde kendilerine verilen eğitimler için teşekkür etti. Özel çocukların DOSD Meram faaliyetleri ve el sanatları eğitimleri hakkında annelerle istişarelerde bulunduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, eğitim saatlerinde çocuklarını bekleyen annelere el sanatları dersleri verilerek onların hem zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmelerini hem meslek kazanmalarını hem de sosyal aktivitelerinin geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti. “DOSD Meram her adımıyla göz dolduruyor” Annelerin, çocuklarını beklerken bir taraftan yeni şeyler öğrendiğini diğer taraftan da iş hayatına atılma fırsatı bile yakaladıklarını belirten Başkan Kavuş, “DOSD Meram sadece özel çocuklarımızın değil ailelerinin de yaşamlarına dokunuyor, hayatlarını zenginleştiriyor. Down sendromlu çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sunarken, seminerler, eğitim çalışmaları ve kurslarla ailelerimizin yanındayız. Halk Eğitim Merkezimiz ile birlikte yürüttüğümüz el sanatları kursumuz da bunlardan biri. Çocuklar eğitim alırken annelerimiz de vakitlerini sanat öğrenerek değerlendiriyor. Annelerimizin, hem DOSD Meram’dan hem de kursta aldıkları eğitimlerden duydukları mutluluğu dile getirmeleri, bizlere ‘ne kadar doğru bir iş yaptığımızı’ gösterdi. Onların katılımları ve memnuniyetleri var oldukça bizler de onlara destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile yöneticisinden eğitimcisine Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyor, özel annelerimize de başarı ve mutluluk diliyorum” dedi.
Muş Üniversite öğrencileri özel çocuklarla buluştu Varto İyilik Topluluğu adı altında bir araya gelen öğrenciler, Kale Mahallesi TOKİ konutlarındaki özel öğrencilerle eğlence programında buluştu. MAUN Varto Meslek Yüksekokulu İyilik Topluluğu öğrencileri, ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi kapsamında Kale Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarındaki özel çocuklara yönelik bir sokak şenliği programı düzenledi. Varto İyilik Topluluğu öğrencileri, düzenledikleri şenlikle hem özel eğitim çocukların hem de mahalledeki çocukların keyifli bir gün geçirmelerini sağladı. Varto İyilik Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Murat Kaymaz, mahalle çocuklarına güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Kale Mahallesi TOKİ konutlarında özel çocuklarla düzenlediğimiz şenlikte, müzik eşliğinde palyaçolar sahne aldı. Daha sonra yaş pasta kesildi ve özel çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Özel çocukların doyası eğlendiği programda, bahçe oyunlarından müzikli boyama etkinliklerine kadar pek çok eğlenceli aktivitenin olduğu sosyal sorumluluk projesiyle unutulmaz bir gün yaşadık. Sevilen eski şarkıların yanı sıra çocuk müziklerinin çaldığı şenlikte, palyaçolar miniklerin yüzlerini boyadı. Sosis balonlardan hayvanlar yapan üniversiteliler, minikler için aldıkları tişörtleri onlarla birlikte el baskısı yöntemiyle boyadı. Projeye katılan miniklere pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtan üniversiteliler, miniklerle dans etti. Özel çocuklar ve aileleri ile Kale Mahallesi’ndeki çocukların yer aldığı etkinlikte, sıradan eğitim gününün ötesinde farklı bir gün yaşama fırsatı bulan çocuklar ve üniversiteliler, güzel havanın ve baharın tadını doyasıya çıkardı” dedi.
Denizli Türkiye Çevre Haftası kutlamaları kortejle başlayacak Türkiye Çevre Haftası kutlamaları Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen kortej ile başlayacak. 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğince düzenlenecek ilk program 5 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 10.30’da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başlayacak. Denizli Valiliği önündeki törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikliçınar Meydanı’na kadar Türkiye Çevre Haftası Korteji düzenlenecek. Kortejin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde belediye önünde düzenlenen Türkiye Çevre Haftası Karikatür Sergisi gezilecek. 50 eserin yer aldığı sergi saat 20.00’ye kadar açık kalacak. Çocuklara çevre bilinci aşılanacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliği, çevre kirliliği, enerji ve su verimliliği, iklim değişikliği, geri dönüşüm konularına dikkat çekerek toplumsal farkındalığın geliştirilmesi kapsamında çocuklara yönelik çevre gezileri düzenleyecek. 7 Haziran Cuma günü 6. sınıf öğrencilerine yönelik Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Mekanik Ayrıştırma Tesisi ile Atık Su Arıtma Tesisi gezisi düzenlenecek. Burada düzenli depolama sahası, tıbbi atık sterilizasyon tesisi, elektrik üretim tesisi, mekanik ayırma ve kompost tesisi ve atık su arıtma tesisini ziyaret edecek öğrencilere çevre bilinci aşılanacak.
Balıkesir Engelsiz Düşler korosundan muhteşem konser Balıkesir Sakatlar Derneğine bağlı üyelerden oluşan Engelsiz Düşler Korosu Salih Tozan Kültür merkezinde vatandaşlara konser verdi. “Engelsiz Düşler Türk Sanat Müziği Topluluğu” tarafından birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi faaliyetlerinden biri olan Engelsiz Düşler Türk Müziği Korosu çok özel üyeleri ile verdikleri konserle gönüllerde taht kurdular. Engelli vatandaşların ağırlıklı olduğu, vatandaşların da gönüllü olarak katılımları ile Başkan Zeki Uslu’nun organize ettiği Başkan yardımcısı Nigar Afacan‘ın koordine ettiği ve Nilgül Bulca ‘nın şefliğini yaptığı koro izleyicilerin coşkulu alkışları ile taçlandırıldı. TSD başkanı Zeki Uslu yaptığı açılış konuşmasında "Bu tür organizasyonlar ile engelli vatandaşlarımız sosyalleşiyor, özgüvenleri artıyor, yaşama sevinçlerine yükseliyor. Derneğimiz engelli vatandaşlarımızın ve engelli çocuklarımızın yuvasıdır. Bu insanlara şehrin sosyal alanları, caddeleri, sokakları yeterince cevap veremediği için derneğimizde toplanıyorlar. Bizler de üye olup olmadığını bakmaksızın tüm engellilere kapımızı açık tutarak onları burada himaye ediyoruz. Derneğimiz yönetim kurulu üyeleri ve gönüllü anneler nöbetleşe hizmet ediyorlar. Buradan yönetim kurulu üyelerime ve gönüllü annelere çok teşekkür ederim” dedi.