YEREL HABERLER - 31 Ocak 2015 Cumartesi 09:00

Çine Ziraat Odası Başkanı Eşiyok Projelerini Anlattı

A
A
A
Çine Ziraat Odası Başkanı Eşiyok Projelerini Anlattı

Çine Ziraat Odası Başkanı ve Başkan Adayı Osman Eşiyok, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlattı.
2011 yılında Çine Ziraat Odası Başkanlığı görevine gelen Eşiyok, projeleini çiftçilerle paylaştı. Çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve onların işlerini kolaylaştıracak her türlü işe hazır olduğunu kaydeden Eşiyok, "Lazerli tesfiye makinesinin alınıp oda bünyesinde üreticinin kullanımında sunulmasını sağlayacağız. Hal Tesisimiz de en donanımlı hale getirilip ve güncel teknoloji kullanılacaktır. Üretici pazarımızın üstü örtülerek girişi düzenlenecektir. Hal tesisinde buluna kantarın 7/24 hizmet vermesi sağlayacağız. Çine Organze Sanayi Bölgesindeki 11 bin 500 metre kare alanımıza Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) üzerinde yüzde 50 destekli depo ve siloların kazandırılması sağlanacaktır" dedi.
18 mahalle ve 73 bin dönüm araziye ulaşan toplulaştırma faaliyetleri desteklenmeye devam edeceklerini belirten Eşiyok, "Çine ovamızdaki arazilerin toplulaştırılma yöntemiyle düzenlenmesine yardımcı olma faaliyetlerine devam edilecektir. Lazerli tesviye ile toplulaştırılan arazilerin düzenlenmesi ve tekrar tarıma uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Oda bünyesinde bulunan ziraat mühendisleri tarafında bir takvim belirlenerek tüm mahallelerde zari zararlılarla mücadele toplantılarını düzenleyeceğiz. Dünyada teknolojik ve güncel zararlılarla mücadele yöntemleri araştırılacak ve uygulanacaktır" diye konuştu.
YENİ HİZMET BİNASI PROJESİ
Yeni hizmet binası projelerinin olduğunu da açıklayan Eşiyok, "Yeni hizmet binamız için en güzel mimari proje üyelerimize sorularak seçilecektir. Binamız, başkanlık kısmı, konferans salonu, hizmet bölümü, sosyal alanlar ve sergi alanlarından oluşacaktır. Et, süt, sulama, damızlık birliklerine odamız hizmet binası içinde yer ayrılacaktır. En üst katına düğün salonu olarak planladık” ifadelerini kullandı.
Başkan Eşiyok, gerçekleştirilecek olan seçimlerde delegelerden yeni dönemde de başkanlık görevini devam ettirebilmek için destek istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.