GENEL - 13 Mart 2018 Salı 17:02

DTO, AYTO’nun hizmet binasının açılışına katıldı

A
A
A
DTO, AYTO’nun hizmet binasının açılışına katıldı

Didim Ticaret Odası, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen AYTO hizmet binası ve TOBB Meslek lisesinin açılışına katıldı.

Didim Ticaret Odası, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen AYTO hizmet binası ve TOBB Meslek lisesinin açılışına katıldı.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Protokolü, Aydın il ve ilçe Oda-Borsa Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımıyla, Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) yeni hizmet binası ve TOBB’un Aydın’daki 9 oda-borsanın desteğiyle yaptırdığı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışı gerçekleşti.


Törene Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Başkan Yardımcısı Mehmet Urgancı, Meclis Üyesi Şakir Saruhan ve Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Üyesi Eda Yücel İlhan katıldı.


Odalar ve borsalarda yapılan yeniliklerden bahseden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Artık bütün odalarımız borsalarımız online sisteme geçti. Bütün hizmetlerimiz evden, işten yapılabilecek. Son bir aydır bu uygulama devam ediyor. TOBB olarak dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Ayrıca bizim oda ve borsalar olarak odalarımızın tek durak olması talebimiz vardı. Bunu da gerçekleştirdik. Artık şirket kuracaksanız 7 kapı gezmeyeceksin" ifadesini kullandı.Özel sektörün 2017’nin başında en büyük sıkıntısının finansmana erişim olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, TOBB Nefes Kredisi ile üyelerine 5 milyar kredi imkanı çıkardıklarını kaydetti.


Bundan sonra kredi arayışlarına KOSGEB’le devam ettiklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "KOSGEB’den 50 bin lira faizsiz, 3 yıl vadeli ve 1 yıl ödemesiz krediden 290 bin üyemizi faydalandırdık. Bu da bitince Kredi Garanti Fonu’ndan da 221 milyar liralık krediye üyelerimize kefil olduk. Dünyada hiçbir yerde odalar üyesine bizim kadar hizmet vermiyor. Bu 3 mekanizmayla 2017’de toplam 681 bin üyemizin finansman bulmasına yardımcı olduk"dedi.


Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de yeni hizmet binasının tüm Aydın’a hizmet vereceğini belirterek, “Üyelerimizden aldığımız güçle, bugüne kadar ne yaptıysak üyenin bizzat kendisine dokunacak dedik. 2000’li yıllardan beri Aydın Ticaret Odasının yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğu söyleniyordu. Bizim meclis dönemimizde yeri tespit ettik, projelendirdik, inşaatını yaptık ve bugün açılışını yapıyoruz. Binanın her tarafı üyelerimizin kullanımına hazırlanmış, alt yapıları ona göre planlanmış durumdadır. Üyelerimizin tüm hizmetleri ücretsiz olarak alabilecekleri bütün alanlar burada mevcut. Aydın’a hizmet etmek için bu bina yapıldı. Tek kuruş kredi kullanılmadığı gibi, görevi devraldığımızda kasadaki nakit varlık kadar kasada nakit varlığımız var” dedi.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AYTO yeni hizmet binasında bulunan Vali Erol Ayyıldız Toplantı Salonu ile Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nu da kurdele keserek hizmete açtılar.


Törende, TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, temelini geçen sene attıkları evlerini tamamlamak için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Yüksekova’ya bağlı Çevreli Küme Evleri’nde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, 2022 yılında dünya evine girdi. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren çift, kendilerine bir ev inşa etmek istedi. Geçen sene arsalarının üzerine temel atan çift, maddi imkansızlıklar yüzünden evlerini tamamlayamadı. En büyük hayallerinin evlerine yerleşmek olduğunu kaydeden Dağdeviren çifti, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Evlendikten sonra Yüksekova’da kaldıklarını kaydeden Çiğdem Dağdeviren, “Kaldığımız dairede hem kiramız arttı hem de giriş çıkışları bizim için sıkıntılıydı. Köye geldik, kaynımın evinde kalıyoruz. Onların evinin giriş çıkışı da bizim için rahatsız edici. Biz geldik bir temel attık. Malzemelerin bir kısmını borçla aldık, bir kısmı için de hayırseverler yardımcı oldu. Temeli attık ama geçen seneden beri bu temel böyle. İkimizin de engelli maaşı çok düşük. Valimiz olsun, vatandaşlar olsun, destek bekliyoruz kendilerinden. Biz de evimize girmek istiyoruz. Rahat etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Attıkları temelin ikinci yıla gireceğini ve temelde kullandığı inşaat malzemelerinin büyük kısmını borçla aldığını söyleyen Orhan Dağdeviren ise, “Zor durumdayız, sıkıntıdayız. İmkanlarımız yok. Tek gelirimiz engelli maaşımız. Onunla da bir şey yapılmıyor. Geçen seneden beri abimin evindeyiz. İçeri girmek, dışarı çıkmak bizim için çok sıkıntılı. Gelip gidemiyoruz. Kendimize göre ev yapmak için temel attık ama tamamlayamadık. Milletimiz bize destek olursa çok seviniriz” şeklinde konuştu.
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.