GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 12:00

Eski futbolcu Mutlu’nun organları umut olacak

A
A
A
Eski futbolcu Mutlu’nun organları umut olacak

Aydın’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve 8 yıl önce iç organlarını bağışladığı ortaya çıkan eski futbolcu Ümit Mutlu’nun (41) organları hastalara umut olacak.



Aydın’ın Yenipazar ilçesinde 2022 yılı Haziran ayında Ülkü Dülger ile hayatını birleştiren Ümit Mutlu, 25 Nisan Perşembe günü evinde fenalaşıp Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tetkiklerde kalp krizi geçirdiği belirlenen Mutlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Üç gün yoğun bakımda tutulan Mutlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Mutlu’nun ani ölümü ailesi ve sevenlerinin yanı sıra sağlık camiasını da üzüntüye boğdu. Yenipazar Devlet Hastanesi personeli olan eski futbolcu Mutlu’nun 8 yıl önce iç organlarını bağışladığı ortaya çıktı. Yoğun bakımda 8 kez kalbi durup çalıştırıldığı, bu esnada kalp ve böbreklerinin iflas ettiği öğrenilen Mutlu’nun sağlıklı olan diğer iç organları alındıktan sonra cenaze töreninin belli olacağı belirtildi. Mutlu’nun organları ise hastalara umut olacak. Öte yandan, Yenipazar İdman Yurdu Futbol Kulübü’nde 1994 yılında kaleci olarak futbola başlayan, amatör olarak bir çok futbol kulüplerinde de top oynayan Mutlu, 2021 yılında jübile yapmıştı.



Eski futbolcu Mutlu’nun organları umut olacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fransa Ligue 1’de en güçlü aday beIN MEDIA GROUP Fransız basını, Ligue 1’de sezon sonu itibarıyla sona erecek yayın hakları ihalesi için yeni dönemde en güçlü adayın beIN MEDIA GROUP olduğunu yazdı. Avrupa’nın en önemli 5 liginden biri olan Fransa Ligue 1’de gözler, sezon sonunda yapılacak olan yeni yayın ihalesine çevrildi. beIN SPORTS, yeni dönemde Fransa Ligue 1’in de yayın haklarına sahip olabilmek için, lig yönetimiyle görüşmelerini sürdürüyor. Ligue 1 Başkanı Vincent Labrune, çeşitli medya kuruluşlarıyla yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadığı ve son olarak DAZN’ın ihaleden çekilmesiyle beIN SPORTS’un en güçlü teklif ile önümüzdeki sezon yayın haklarını alması bekleniyor. beIN Sports’tan 700 milyon Euro RMC Sports, yayın ihalesi hakkında kaleme aldığı haberde Yousef Al-Obaidly’nin, yayın hakları müzakerelerinde önemli bir oynadığını okuyucularına aktardı. beIN SPORTS’un 700 milyon Euro’luk teklifle LFP’nin kapısını çalacağını iddia edilirken, bu teklifin resmiyet kazanabilmesi için beIN SPORTS ile yayın distribütörü CANAL+ arasında yapılacak müzakerelerin de önem taşıdığı vurgulandı. İki taraf arasında anlaşmanın sağlanması için Yousef Al-Obaidly’nin yoğun bir çaba içinde olduğu ifade edildi. Uzun ve yoğun görüşmelerin ardından beIN, özellikle Canal+ ile finansal bir çözüm bulunması koşuluyla Ligue’in yerel TV haklarının değerini 700 milyon Euro’ya çıkarmasına izin vermeyi kabul etti. Doha ile sürekli temas hâlinde olan beIN yöneticileri Fransız futbolunu kurtarmayı kabul ettiler. beIN’e yakın bir kaynak “Yousef pazarlık konusunda çok serttir” diyor. Rakamlar konusundaki bilgisi akıllara durgunluk veriyor. beIN’in herhangi bir yayın hakkı için ödediği rakamları son ondalık noktasına kadar biliyor. CANAL+ yöneticisi Maxime Saada, beIN MEDİA GROUP CEO’su Yousef Al-Obaidly hakkında şunları söyledi: “Yousef sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri. Elbette spor alanında dünya çapında bir uzman ama çok sayıda bölgede yayın hakları faaliyetlerini yönettiği için bundan çok daha fazlası. Uzmanlığının yanı sıra çalışma becerisi ve her zaman nazik yaklaşımı da herkes tarafından kabul görüyor.” Saada: “Yousef, sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri” RCM Sport’a açıklamalarda bulunan Canal+ CEO’su Maxime Saada, “Yousef, sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri. Elbette spor alanında dünya çapında bir uzman ama çok sayıda bölgede televizyon yayın hakları faaliyetlerini yönettiği için bundan çok daha fazlası. Uzmanlığının yanı sıra çalışma becerisi ve her zaman nazik yaklaşımı da herkes tarafından kabul görüyor” dedi. Fransa liglerinde yer alan takımların finansal durumlarını denetleyen DNCG’nin, tüm Ligue 1 kulüpleriyle bir araya gelmesi ve mayıs ayı sonunda ilk görüşmenin yapılması beklenirken, konu hakkındaki ihalenin 5 Haziran’da sonuçlanması bekleniyor.