ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:19

Hakkında 20 yıl aranması bulunan şahıs yakalandı

A
A
A
Hakkında 20 yıl aranması bulunan şahıs yakalandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 4 suçtan aranan ve hakkında 20 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.



Edinilen bilgiye göre, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve İsabeyli Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanması amacıyla icra edilen koordineli çalışmalarda Nazilli ilçesi İsabeyli Mahallesi’nde ’mala zarar verme, 2 dosyadan binanın eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etme’ suçu olmak üzere toplam 4 suçtan aranan ve hakkında toplam 20 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.E. gerçekleştirilen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da engelli gençlere asker eğlencesi Yalova’da yarın bir günlük vatani görevini yapacak engelli gençler için kına eğlencesi düzenlendi. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından dernek lokalinde gerçekleştirilen programda, engelliler için asker eğlencesi gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları da katıldı. Eğlencede protokol üyeleri gençlerin avuçlarına kına yaktı. Kına eğlencesine aileleriyle katılan gençler, gönüllerince oynayarak eğlendi. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Yalova’da 20 engelli bireyin 1 günlüğüne askerlik yapacağını söyledi. Engelliler için onur ve gurur duydukları bir an yaşandığını söyleyen Arslanhan, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz her Türk asker doğar ama uzun zamandır engellilerimiz askere gidemiyordu, bu onur ve gururu yaşamıyordu. Yaklaşık 20 sene önce Genel Kurmay Başkanlığımızın başlattığı, engellilerin de askere gitmesi önünü açtığı bir uygulamayla biz de Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak ilimizde bulunan engelli kardeşlerimizi organize edip Genel Kurmay Başkanlığı’mızın, tabi Yalova’daki askeriye ile işbirliği yaparak askere göndermek için elimizden gelen koordineyi yapıyoruz. Sağ olsun onlar da ellerinden gelen yardımı yapıyor. Bu sene toplamda 20 tane askerimiz var. Biz her sene bu heyecanı yeniden yaşıyoruz. Her sene bir yeni engelli kardeşimiz bir gün de olsa askerlik görevini yerine getiriyorlar. İnanın bunu duyduğu günden itibaren bu kardeşlerimiz aynı heyecanla, gurur ve onurla günlerce uykusuz kalıyorlar. O üniformayı giyebilmek için. Kendilerini bu vatani vazifenin verilmesinden dolayı çok mutlular. Ben başta Genel Kurmay Başkanımız olmak üzere, aileleri de tebrik ediyorum.” Yeğeni askerlik heyecanı yaşayan Kinyas İnci ise büyük heyecan yaşadıkları söyledi. Öte yandan asker eğlencesi yapılan 20 engelli yarın 1 günlüğüne Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda askerlik vazifesini yerine getirecek.
Manisa Biri BAL’da kalmak diğeri yükselmek için karşılaşacak Yunusemre Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig Play Out’ta pazar günü oynayacağı 1965 Nurlupınarspor maçına odaklandı. Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta sezonu 37 puanla 10. sırada tamamlayan Yunusemre Belediyespor, BAL Play Out Müsabakası’nda Süper Amatör Lig Play Off Grubu’nu ikinci sırada bitiren 1965 Nurlupınarspor ile karşılaşacak. 19 Mayıs Pazar günü saat 15.30’da Mümin Özkasap Stadyumu’nda oynanacak maça odaklanan Mavi Beyazlılar, sezonun son maçından galibiyetle ayrılıp Bölgesel Amatör Lig’e devam etmek istiyor. Teknik Sorumlu Fadıl Kantaşlı yaptığı açıklamada, uzun ve zorlu geçen maratonun sonunu mutlu bitirmek istediklerini söyledi. Sezonun son müsabakasının her iki takım açısından da önemli olduğunu kaydeden Kantaşlı, tüm futbolseverleri maça davet ederek, "Manisa’nın iki güzide takımının maçında futbolseverlere seyir zevki yüksek bir maç izlettirmek istiyoruz. Kaliteli kadrosu olan, iyi bir rakibe karşı oynayacağız. Öncelikle centilmenliğin ön planda olduğu bir müsabaka diliyoruz. Biz de bu maça Türkiye Kupası dahil 29 maçlık zorlu maratondan geldik. Takım olarak çok emekler verdik. Özveriyle mücadele eden, hiçbir zaman pes etmeyen, çalışkan ve karakterli bir oyuncu grubumuz var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu maçı da alnımızın akıyla geçip hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Öte yandan 1965 Nurlupınarspor, Manisa Ali Kaya Süper Amatör Lig B Grubunu 19 galibiyet ve 1 beraberlikle namağlup bitirip BAL’a yükselme play-off grubuna kalmıştı. Yükselme grubunda 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan 1965 Nurlupınarspor, grubu kayıpsız kapatarak BAL’a yükselen Alaşehir Belediyespor’un ardından 10 puanla ikinci sırada tamamlamıştı.
Konya Karatay Belediyesi’nden altyapı atağı Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşların ulaşımını daha rahat ve modern bir şekilde sağlayabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçede ulaşım ağını daha akıcı ve hızlı hale getirmek adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Karatay’ın birçok noktasında yol bakım, iyileştirme, sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışması gerçekleştiren Karatay Belediyesi, vatandaşların daha kaliteli ve konforlu seyahat etmesi için başlattığı asfalt serim atağına Başak Mahallesi Yeşil Bursa Sokak’ta devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, periyodik olarak yaptığı sıcak asfalt çalışmalarının yanı sıra ilçe sakinlerinin talepleri doğrultusunda parke, bordür ve yol bakım, onarım çalışmalarını da aralıksız gerçekleştiriyor. "İlçemizin ulaşım ağındaki akıcılık ve konfor seviyesini yükselttik" İlçe genelinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu çalışmalarda geleceğe dönük yatırımları planlı ve titiz bir anlayışla hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak ulaşım ağımızı daha konforlu ve güzel bir seviyeye ulaştırmak adına yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2024 yılı için yoğun bir asfalt programımız var. Ekiplerimiz de ilçemizin muhtelif noktalarında yol yenileme, sıcak asfalt serimi, kaldırım yenileme, kilit taşı döşeme gibi yaşam standardının yükselmesini sağlayan saha çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Sıcak asfalt serimi çalışmalarımız Başak Mahallemizde Yeşil Bursa Sokak’ta sürüyor. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla ilçemizin ulaşım ağındaki akıcılık ve konfor seviyesini yükselttik. Gerek ekiplerimizin tespitleri gerekse de muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yol çalışması takvimimizi belirliyor ve harekete geçiyoruz. Bizler de saha çalışmalarını sürekli takip ederek, hizmetlerin sorunsuz bir şekilde hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Hemşehrilerimizin daha refah, konforlu ve huzurlu alanlarda hayatını sürdürmesi noktasında gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.
Kastamonu “FER” uluslararası film festivali yolculuğuna devam ediyor Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Emre Ertürk’ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı kısa film, Yen Zelanda’da düzenlenecek festivalde Türkiye’yi temsil edecek. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk’ün senaryosunu yazıp yönettiği "FER" adlı kısa film, uluslarası festivallerde ilgi görmete devam ediyor. Bu çerçevede, Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde 18- 28 Temmuz tarihlerinde Capitol Cinema’da gerçekleştirilecek African Film Festival New Zealand (AFFNZ) 2024’de yer alacak film, Türkiye’den kabul edilen tek film olarak Türkiye’yi ve Kastamonu Üniversitesi’ni temsil edecek. Film, Avrupa’da ve Amerika’da düzenlenen Mısır-Amerikan Film Festivali’nde (EAFF) büyük başarı elde ettikten sonra uluslararası festival yolculuğuna devam ediyor. Kastamonu’nun doğal güzellikleri arasında çekilen filmin görüntü yönetmenliğini ise Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Okan Yılmaz üstlendi. Uluslararası sinema otoriteleri ve sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edilen AFRIFENZ, bu yılda farklı kategoride yarışacak filmleri bir araya getirerek Afrika sinemasını ve kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili konuşan Dr. Emre Ertürk, “New York’taki ve Avrupa’daki başarımızın ardından, şimdi AFFNZ’de FER’in uluslararası seyirciyle buluşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. ’FER’ ile Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve Türk sinemasının ve Türk kültürünün derinliğini dünya çapında tanıtmak istiyoruz. Bu festivalde Üniversitemiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Kocaeli Engelli bireylere özel etkinlik Başiskele’de Engelliler Haftası dolayısıyla engelli ve özel bireylere yönelik etkinlik düzenlendi. Programda müzik eşliğinde eğlenen katılımcılar keyifli zaman geçirdi. Program, Başiskele Belediyesi ve Başiskele Kent Konseyi iş birliğinde Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisleri Antik Köfte ve Restoran’da düzenlendi. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün de katıldığı programda müzik eşliğinde hep birlikte gönüllerince eğlenen katılıcımlar, keyifli vakit geçirdi. Programda konuşan Başkan Yasin Özlü, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmanın herkesin ortak sorumluluğunda olduğunu söyledi. Başkan Özlü, "Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden normal hayat standardını temin etmek ancak toplumsal duyarlılık ve farkındalıkla mümkündür. Bu kapsamda da Başiskele Belediyesi olarak engelli bireylerimizin hayatın her alanında daha çok yer almalarını sağlamak için sivil toplum kuruluşlarımızla, dernek ve vakıflarımızla, ailelerle iş birliği halinde gerekli çalışmalar yapıyor, onları her konuda desteklemeye devam ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü yardımı, sevgiyi, şefkati sunmak, yaşam standartlarının iyileştirilmesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Onlar sadece ailelerinin değil, hepimizin sorumluluğunda olan emanetlerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin ve farkındalığın artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum" dedi.