GÜNDEM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:25

Nazilli’de yabani otlar temizleniyor

A
A
A
Nazilli’de yabani otlar temizleniyor

Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde başlatılan yabani ot biçme ve temizlik çalışmalarına devam ediyor.



Nazilli’nin her anlamda örnek bir kent olması için çalışacaklarını dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesi için kapsamlı bir faaliyet yürüteceklerini kaydetmişti. Bu kapsamda ilçe genelinde ULV ilaçlama çalışması yapılması ve halka açık alanların detaylı olarak temizlenmesi talimatı veren Başkan Tetik, Nazillililerin konforlu bir yaşam sürmesi için tüm ekipleriyle sahada olacaklarını ifade etti. Nüfus yoğunluğu fazla olan noktalar başta olmak üzere kentin dört bir yanında yeşil alanlar, kaldırımlar, yaya geçitleri ve kamuya açık noktaları baştan sona temizleyen ekipler, şehri ferah bir görünüme kavuşturdu.



Çalışmalarından dolayı personellerine teşekkür eden Başkan Tetik; “Tüm ekiplerimizle sahadayız. Hem saha çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz hem de halkımızın talebini yerinde dinliyoruz. Biz vatandaş ayağına gelsin diye bekleyen bir yönetim olmayacağız. Biz halkımızın yanına gideceğiz. Sorunları bizzat yerinde görüp hızla çözeceğiz. Ekiplerimiz burada güzel bir çalışma yürütüyor. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.



Nazilli’de yabani otlar temizleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul ABD’deki yarışmada dünya şampiyonu oldular Amerika’da düzenlenen Vex Robotics 2024 Dünya Şampiyonası’nda Türk gençleri gurur verici başarıya imza attı. Amerika’nın Dallas şehrinde düzenlenen Vex Robotics 2024 Dünya Şampiyonası’nda, İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımları, Türkiye’yi gururla temsil ederek Enerji Ödülü’nü kazandı. Arnavutköy Belediyesi, 800 takım arasından birinci olan öğrencileri İstanbul Havalimanı’nda coşkuyla karşılamıştı. Şampiyonlar Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nu Ziyaret Etti İbrahim Özaydın MTAL Robot Takımı IROBOT ve İstanbul Havalimanı MTAL ROBOTİST öğrencileri, birincilik ödüllerini almanın mutluluğunu yaşarken, bu başarılarının ardından kendilerini davet eden Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Kendisini ziyaret eden gençlerle sohbet eden Mustafa Candaroğlu, "Başta okul müdürlerimize, kıymetli öğrencilerimize ve onlarla ilgilenen eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz. Amerika’ya gittiler, ödüllerini aldılar, her iki takımımız da çok başarılı. Biz önümüzdeki süreçte kendileriyle birlikte hem Arnavutköy’ümüzde, Arnavutköy Belediyesi olarak onlara sunduğumuz imkanlar içerisinde inşallah kendi alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayarak daha başarılı sonuçlar almaları için yanlarında bulunacağız." dedi. İstanbul Havalimanı MTAL ve İbrahim Özaydın MTAL robot takımlarının kazandığı bu başarı, Türkiye’nin gelecekteki teknoloji ve robotik alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
Isparta Kovada Gölü Milli Parkı’na 5 alageyik bırakıldı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından Kovada Gölü Milli Parkı’na 3 erkek, 2 dişi olmak üzere 5 alageyik bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Isparta’da da yürütülen çalışmalar ile devam ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Isparta’da Kovada Gölü Milli Parkı’na getirilen ala geyikler doğaya salınıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından "Alageyiklerimiz yeniden eski yaşam alanlarında çok mutlu" notuyla paylaştığı görüntülerde GPS-GSM vericili tasma takılarak takibe alınan alageyiklerin yeniden doğaya bırakıldığı anlar yer aldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Antalya Şube Müdürlüğümüze bağlı Eşenadası Yaban Hayvanı Üretme Yeri’nden, Kaş Duman Dağı Alageyik Yerleştirme Sahası ve Isparta Kovada Gölü Milli Parkı’mıza alageyik nakilleri yapıldı. Geçtiğimiz günlerde 10 adet erkek alageyik Kaş Duman Dağı Alageyik Yerleştirme Sahası’na yerleştirildi ve buradaki alageyiklerden birine GPS-GSM vericili tasma takılarak takibe alındı. Isparta’daki Kovada Gölü Milli Parkı’na ise 3 erkek, 2 dişi olmak üzere toplam 5 alageyik nakledildi. Alageyiklerin nakil edildiği bu alanlar geçmiş yıllarda alageyiklerin yaşadıkları alanlar olması sebebiyle tercih ediliyor. Yapılan nakil çalışmaları ile de alageyikler eski yaşam alanlarına yeniden dönmüş oluyor" ifadelerine yer verildi.
Adana Bu iş yerine ‘akraba’ giremez Adana’da bir kişi akrabalarından zarar görünce açtığı iş yerine, ‘Akrabalarımız giremez’ ve ‘Akrabalarım oturamaz’ dövizleri astı. İş yeri sahibi, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Akrabalarım olmayınca her şeyin sahibi oldum” dedi. Merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan Şahin Ataban (40), Sinanpaşa Mahallesi’nde 3 sene önce sıkma ve ev yemekleri satmak için küçük bir iş yeri açtı. Ancak iddiaya göre Ataban’ın akrabaları iş yerini sürekli zabıtaya şikayet edip Ataban’ın iş yapmasını engelledi. ‘Akrabalarım giremez’ dövizi astı Akrabalarıyla sürekli sorunlar yaşayan Ataban, en sonunda akrabalarıyla görüşmemeye başladı. Ayrıca Ataban, iş yerinin girişine ‘Akrabalarım giremez’ ve ‘Akrabalarım oturamaz’ dövizleri astı. Dövizleri görenler ise fotoğrafını çekip sosyal medyada ve aile gruplarında paylaşmaya başladı. “Akrabalarınızla görüşmeyin” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Şahin Ataban, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Yabancıdan bir sorun gelmez. Akrabalarım olmayınca her şeyin sahibi oldum. Ben su satarak bu işlere başladım ve kendi iş yerimi açtım. Akrabalarım beni gördükçe su satıyorum diye küçümsediler. Rabbim onları ters çevirdi ve bana böyle bir yer nasip etti. İnsanlara tavsiyem akrabalarınızla görüşmeyin” ifadelerini kullandı. “Daha büyük yazı asacağım” Hiçbir akrabasından yardım göremediğini anlatan Ataban, “Amcamın çocuklarının durumu çok iyiydi ama bana hiç yardımcı olmadılar. Buraya gelmeyen kalmadı. Vergi dairesi, polis, zabıta hepsi geldi. Ben burada ekmeğimin peşindeyim. Ben de en sonunda böyle bir yazı astım, akrabalarım da bunu gördüler. Eğer Allah nasip ederse daha büyük bir yer açarsam daha büyük yazı asacağım” diye konuştu. Öte yandan Şahin Ataban, yazıyı görenler tarafından olumlu tepkiler aldığını da belirtti. Yazıyı görüp şaşıran müşterilerden Mustafa Coşkuner, “Benim bildiğim akraba akrabaya destek verir ama bu adam demek zarar görmüş. Haklı da olabilir” dedi.
Konya Konya Büyükşehir Belediyespor, Başantrenör Volkan Ertetik ile yola devam edecek Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’ne yükselen Konya Büyükşehir Belediyespor, Genel Menajer Gökhan Yalçın ve Başantrenör Volkan Ertetik ile yola devam etme kararı aldı. Önümüzdeki sezon Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecek Konya Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon planlaması şekilleniyor. TB2L’de lig etabında çıktığı 14 maçın tamamını kazanarak Türkiye’de tüm basketbol camiasının takdirini kazanan Konya Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon için antrenör ekibiyle yapılan görüşmeler sonucunda Genel Menajer Gökhan Yalçın ve Başantrenör Volkan Ertetik ile yola devam etme kararı alındı. Başantrenör Volkan Ertetik için Konya Büyükşehir Belediyesi’nde imza töreni gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu’nun da katıldığı imza töreni sonrası duygularını paylaşan Ertetik, herkes için çok zorlu ve güzel bir sezonun geride kaldığını söyledi. “Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” Haklı bir gurur yaşadıklarını ifade eden Volkan Ertetik, “Öncelikle başkanımıza ve başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize çok destek oldular. Konya olarak yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edeceğiz. Yeni bir heyecan, yeni bir soluk. Bizim de yeni olacağımız bir lig. Büyükşehir Belediyespor olarak Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Bana güvenen başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp alnımızın akıyla bu işten de çıkacağız” diye konuştu.
İstanbul Küçükçekmece’de özel yetenek sınavları hazırlık kurslarında büyük başarı Küçükçekmece Belediyesinin ücretsiz kurslarında eğitim gören eğitim gören öğrencilerin yüzde 80’i istediği okula yerleşerek, hayallerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Belediye, ihtiyaç duyulan alanlarda öğrencileri istihdam ederek, iş imkanı da sağlıyor. Küçükçekmece Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle ücretsiz sürdürdüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) ve Spor Liselerine hazırlık kurslarıyla gençlerin yüzünü güldürüyor. Başarı çıtasının her geçen gün yükseldiği kurslarda, eğitim gören öğrencilerin yüzde 80’i istediği okula yerleşerek, hayallerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Küçükçekmece Belediyesi mezuniyetleri sonrası, ihtiyaç duyulan alanlarda öğrencileri istihdam ederek, iş imkanı da sağlıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel yetenek sınavları hazırlık kurslarında öğrenciler, alanında tecrübeli eğitmenler eşliğinde haftada 10 saat eğitim alıyor. Parkur desteği ile sürat, çabukluk, güç, denge, koordinasyon ve dikkat gibi alanlarda 9 ay boyunca salon antrenmanı eğitimine tabii tutulan öğrencilere; fitness, diyetisyen hizmeti, koşu antrenmanı, TYT deneme sınavları desteği ve etüt hizmeti de veriliyor. Kurslardan son 5 yılda bin 830 öğrenci yararlandı. ‘Eğitim aldığım kurumda, öğretmen oldum’ Küçükçekmece Belediyesi Spor Eğitmeni Yunus Emre Dinç, eğitim aldığı kurumda öğretmenlik yapmanın mutluluğunu dile getirerek, “2019 yılında belediyemizin özel yetenek sınavları hazırlık kurslarıyla hayal ettiğim bölüme hazırlandım ve kazandım. 2023 yılında BESYO’dan mezun olup, Küçükçekmece Belediyesi’nde işe başladım. Bu gerçekten mükemmel bir duygu. Burada eğitim aldığım dönemde, arkadaşlarımızla mezun olduğumuzu ve burada başka öğrencilere eğitim verdiğimizi düşünürdük. Tam olarak o hayali gerçekleştirdim. Hayallere bir adım daha yaklaşmayı sağlayan, zorlu süreci kolaylaştıran ve yardımcı olan Küçükçekmece Belediyesi’ne ve Başkanımız Kemal Çebi’ye teşekkür ederim” diye konuştu. ‘Yüzde yüz başarı hedefiyle teorik ve pratik eğitim veriyoruz’ Bu zorlu süreçte tüm öğrencilere disiplinli çalışmayı tavsiye eden Küçükçekmece Belediyesi Spor Eğitmeni Doğukan Yücekaya ise “BESYO, Spor Lisesi ve POMEM hedefleyen tüm gençlere zayıf yönlerini güçlendirmeyi, fiziksel hazırlık yapmayı, motivasyonu yüksek tutmayı, test çözme alışkanlığı kazanmalarını öneririm. Burada yüzde yüz başarı hedefiyle öğrencilere teorik ve pratik eğitim vererek, öğrencilere çok yönlü bir eğitim desteği sunuyoruz. Bu kursun Küçükçekmeceli öğrenciler için fırsat olduğunu düşünüyorum. Ben de bu kurslar sayesinde hayalime ulaştım ve bir eğitmen olarak bu kurumda yoluma devam ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 444 4 360/7996 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi edinebilirler.
Rize Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başlamasıyla birlikte Rizeli balıkçılar karaya çıkardıkları tekne ve ağlarını gelecek sezon için onarım yapıyor. 1 Eylül 2023 tarihinde ‘vira bismillah’ diyerek denizlere açılan balıkçılar, 15 Nisan 2024 tarihinde denizlerde, endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol tekneleri için av yasağının başlamasıyla gemilerini limanlara yanaştırdı. Balıkçılar, teknelerini karaya çıkartarak bakım onarım işlemlerine başladı. Gelecek sezon için hazırlık yapan balıkçılar, şimdiden ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. Yeni av sezonu 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Sezonun bitmesiyle birlikte gemi ve ağlarda bakım yaparak yeni sezona yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Emrullah Turan, “Yeni sezona hazırlık yapıyoruz. Ağlardan başladık. Sonrasında tekneleri karaya çekeceğiz. Sezon başlayana kadar yetiştirmeye çalışacağız. Yetişmesi için gecede çalışıyoruz. Yetiştirmek zorundayız. Bu sezon iyi geçti. Hamsi açısından iyi geçti. İstavrit biraz küçük kaldı. Fakat hamsi çok şükür iyiydi. Aynı zamanda masraflar çok yükseldi. Keşke biz çok iyi kazanabilsek de tayfaya 100 bin verebilsek. Balıklar satışa gönderildiğinde yüzde 10-12 komisyon kesiliyor. Bunun vergisi var. Her şeyin fiyatı çok yukarı çıktı. Çok şükür ki bu sezon iyi geçti. Ayakta kalabildik ama bir dahaki sezona bakacağız. Haziran-Temmuz aylarında palamutun olabileceğini görürüz” şeklinde konuştu.