GENEL - 22 Ocak 2018 Pazartesi 13:04

Örgüte sadakati en yüksek kişiler A4 listesine alınmış

A
A
A
Örgüte sadakati en yüksek kişiler A4 listesine alınmış

Aydın’da devam eden FETÖ/PDY’nin polis yapılanması davasında savunma yapan eski komiser Turgut G.

Aydın’da devam eden FETÖ/PDY’nin polis yapılanması davasında savunma yapan eski komiser Turgut G., örgüte sadakati en yüksek kişilerin yer aldığı A4 listesinde olduğu iddialarını kabul etmedi.


Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütünün Aydın ve Nazilli’deki emniyet yapılanmasına ilişkin 11’i tutuklu 44 eski polisin yargılanmasına devam edildi. Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Salonu’nda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı. Duruşmada gizli tanık ifadeleri dinlenirken, bu ifadeler doğrultusunda sanık ve sanık avukatlarının savunmaları alındı.



Aydın’a yapılan atamalarda FETÖ’nün etkisi


Duruşmada tutuklu olarak yargılanan Ahmet C.’nin tanık olarak gösterdiği İzmir 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Aydın İl Emniyet Müdürvekili Suat İ.’nin ifadesine başvuruldu. "Bayram" kod adlı tanığın, Ahmet C.’nin polislerden sorumlu kişi olduğu ve Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne atanacak olan polisleri belirlediği iddiaları sorulan Suat İ., “2002-2012 yılları arasında Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptım. Ahmet C. Aydın’a ataması yapıldıktan sonra özel kaleme gelip gidiyordu, oradan tanıyorum kendisini. En son Aydın İl Emniyet Müdürlüğü vekilliği yaptım. 2012 yılında Polis Baş Müfettişi olarak İzmir’e atandım. Aydın’la bağlantım kalmadı. Ahmet C.’ye bağlı bir kişi olduğum ve beraber İzmir’e gittiğim doğru değildir. Aydın iline yapılacak olan atamalarda Ahmet C.’nin etkisi olduğu komik bir iddiadır. Böyle birinin atamalarda etkisi yoktur” şeklinde yanıt verdi.



Pensilvanya’ya Bylock’tan gönderilen kodla giriliyormuş


Davanın Savcısı, Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan ve duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan Özcan Ö.’ye, Emin Ü. ile birlikte Pensilvanya’ya gidip gitmedikleri, ByLock aracılığıyla kendilerine bir kod gönderilip gönderilmediği ve bu kodla içeriye girildiği iddiaları soruldu. Özcan Ö. soruya, "Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, bu iddiaları kabul etmiyorum" diye cevap verdi.



"Garson" kod adlı tanığın beyanları sanıklara soruldu


Tutuklu sanıklardan komiser Turgut G. ve İlyas K.’ye, "Garson" kod adlı tanığın beyanları doğrultusunda örgüte sadakati en yüksek kişilerin A4 kodlu listeye alınıp alınmadıkları soruldu. Tutuklu sanıklardan Turgut G., "A4 kodlu olduğum yani örgüte sadakati en yüksek kişiler listesinde olduğum beyanı gerçek dışıdır. ’Garson’ kod adlı tanığın beyanlarını kabul etmiyorum. Bu tanığın beyanlarını inceledim. Hakkımda fişleme yapılmıştır. Bu beyanlarda benim kimlik bilgilerim ayrıntılı olarak yer almamaktadır. Çalıştığım görev yaptığım yerlerdeki tarihlerde de hata vardır” dedi.


Tutuklu sanıklardan İlyas K. ise, "Garson" kod adlı tanığın kendisi hakkındaki beyanları hakkında, “Garson kod adlı tanığın sunduğu iddialar kapsamında örgüt içerisinde A4 koduyla sadakati en yüksek kişiler listesinde olduğumu kabul etmiyorum. Bu bir fişlemedir. İddiaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.


Tanıkların ve sanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti mütalaa verdi. Sanık avukatları ise buna karşılık olarak ByLock içerikleri ile siber raporlarının beklenmesi ve eksiklerin giderilmesini talep etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklık riski artıyor, ekinler kuruyor: Köylüler yağmur duasına çıktı Kırıkkale’de ekili tarım arazilerinde yaşanan kuraklıktan yakınan köylüler, yağmur duası yaptı. Kırıkkale’de kuraklık tehlikesi çiftçileri endişelendiriyor. Yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle ekili tarım arazileri, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bölgede yağış miktarındaki azalma, ekili tarım arazilerinin birçoğunun kurumasına sebep oldu. Geçimini çiftçilikten sağlayan köylüler ise kuraklıktan dolayı zor duruma düştü. Köylüler, yağmur yağmaması halinde hasadı kaybedeceklerini belirterek, yağmur duasına çıktı. Tilkili köyünde muhtarlık tarafından organize edilen yağmur duasına, çevre köylerden de katılım oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi, namaz kılındı. Yağmur duasına, Çelebi Kaymakamı Mehmet Melih Dalan ve Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir de katıldı. Duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi. Tilkili köyü muhtarı Osman Ilıcan, İHA muhabirine mevsimsel değişiklikten dolayı bölgede kuraklık yaşandığını belirterek, köylülerle birleşerek yağmur duası yaptıklarını söyledi. "İnşallah dualarımız kabul olur" Bölgede kuraklığın olduğunu anlatan Ilıcan, "Bölgemizde mevsimlerin değişmesinden dolayı kuraklık yaşanıyor. Bizde tarım ülkesi olduğumuz için üretmeye mecburuz. Bölgemizde su sıkıntısı var. İklimlerin değişmesi yağışların kaymasından dolayı Nisan yağmurlarını alamadık. Buda bölgemizde ciddi bir kuraklığa sebep oldu. Bizde Müslümanlar olarak diğer köylülerimiz ile birlikte birleştik dua ettik. İnşallah yağmurumuz yağar. Dua ettik inşallah bundan sonrada şükür duası yaparız. İnşallah dualarımız kabul olur" dedi. Kaldırım köyü muhtarı Faruk Yıldırım ise ekinlerinin yüzde 70’inin kuramaya başladığını ifade ederek, bu sebeple de yağmur duasına çıktıklarını belirtti.
Samsun Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından özel harekat polislerinin de desteği ile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceki sabah saat 06.00 sıralarında önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametinde yapılan aramalarda 477,43 gram eroin, 402,40 gram metamfetamin, 402 adet sentetik ecza, 25,99 gram sentetik kannabinoid, 12,55 gram esrar, 1 adet esrarlı sigara, 1 adet hassas terazi, 15 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 228 bin 300 TL para, 3 adet tüfek, 59 adet tüfek kartuşu ve 111 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 kişi serbest bırakılırken, S.Ç. ve H.Ç. dün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan H.K., E.K., E.Ö., E.K., H.S., A.C.K. ve E.C.K. de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.K., E.K., E.Ö., E.K. ve H.S. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, A.C.K. ve E.C.K. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.