EĞİTİM - 30 Nisan 2024 Salı 16:04

Parkta kitap okuma etkinliği düzenlendi

A
A
A
Parkta kitap okuma etkinliği düzenlendi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘1 Kitap 1000 Pencere’ kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Yüzlerce öğrenci ilçe protokol üyeleri ile birlikte parkta 1 saat süresince kitap okudu.



Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 2023-2024 eğitim öğretim sezonunda hayata geçirilen 23 projeden biri olan ‘1 Kitap 1000 Pencere’ temalı okuma etkinliği Sümerpark Alanı’nda gerçekleştirildi. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



“Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek için projeler üretiyoruz”


Etkinlikte ilgili bilgilendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, farklı alanlarda pek çok proje hazırladıklarını belirterek, “Sene boyunca; akıl oyunları, trafik eğitimi, şiir, müzik konserleri, tiyatro gibi farklı farklı etkinliklerimiz oldu. Nazili eğitimde marka bir şehir. Bu markayı oluşturmak kolay değil. Desteklerinden dolayı sayın kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Projelerde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Biz bu projeleri sahadan aldığımız geri dönüşler çerçevesinde hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin her biri farklı alanlarda yetenek sahibi. Bu yeteneklerini geliştirmek için projeler üretiyoruz” dedi.



Etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenler 1 saat boyunca kitap okudu. Yarışmaların ise 3 Mayıs Cuma günü ilkokul ve ortaokullar için Yavuz Selim İlkokulu’nda, liseler için aynı gün Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirileceği, dereceye girenlere 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ödüllerinin verileceği belirtildi.



Parkta kitap okuma etkinliği düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Coşkulu mezuniyet töreni Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi 27. dönem mezunlarını verdi. Bahçeşehir Koleji Halkalı Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni Okul Müdürü Tarık Esen’in öğrenci ve velilere yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Salonun tamamını dolduran öğrenci velileri, çocuklarının mezuniyet heyecanına ortak oldu. Okul Müdürü Esen, konuşmasında, öğrencilere sosyal medyada daha az vakit geçirmeleri uyarısında bulunarak, "Bugünün öznesi sizlersiniz, bugünün başrolünde sizler varsınız. Anne ve babaların da katkısı paha biçilmez. Öğretmenlerimizin de bu tabloda katkısı çok fazla. Sevgili mezunlarımız sizleri çok iyi yetiştirdik. Tüm çabayı sarfettik. Vizyonumuz insanlara faydalı bireyler yetiştirmek. Hayalleriniz için, istediğiniz üniversite için bir adım kaldı. Eğitim yaşam boyu devam eder. Bugün insanlık yepyeni alanlarla tanışıyor. Yakın gelecekte bir çok iş kolu robotlar yardımıyla yapılacak. Hayatta sağlıktan sonra en önemli şey zaman. İnanın üniversite hayatı da çok çabuk geçecek. Artık hepiniz kendi kararını alabilen özgüveni yüksek bireylersiniz. Çok çalışacaksınız, sosyal medyada daha az vakit geçireceksiniz. Sevgili mezunlar umutsuzluğa kapıldığınız anlar olacaktır ama asla pes etmeyin" dedi. 4 yılın sonunda okul başarısı ortalamasında, ilk üç dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. İlk üç derecenin ardından bu yıl okuldan mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri müdür yardımcıları ve öğretmenler tarafından takdim edildi. Belgelerini öğretmenlerinin ellerinden alan öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Törende daha sonra okul flaması temsilci 12. sınıf öğrencileri tarafından 11. sınıf öğrencilerine teslim edildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Kocaeli Kağıtsporlu izciler yaparak yaşayarak öğrendi Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor izcileri geçtiğimiz hafta sonunda çadır kampı gerçekleştirdi. Kampa Kağıtspor’un Barbaros, Orhun, Albayrak, Atlas, Ötüken, Turan, Vecihi Hürkuş ve Ayyıldız Bayrak ünitelerinden 85 izci ve 11 izci liderleri katıldı. Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. İzcilik metotlarından biri olan ‘’Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’’ metodunu baz alan liderler, açık arazide izcilere hem teorik hem uygulamalı dersler verdi. Açık alanda izcilere; balta bıçak kullanımı, kamp ateşi yakımı, tesis yapımı, izci düğümleri ve izcilere verilmiş olan malzemelerle nasıl yemek yapabileceklerini anlatılıp uygulamaları istendi. Kağıtspor İzcileri kampın son günü Servetiye Köyündeki müzeyi ziyaret etti. Servetiye Cami Köyü merkezinde bulunan müzenin önünde izciler Tek Kurşun Anıtını inceledi. İkiye ayrılmış bir mermi çekirdeği görünümündeki anıtın iç kısmındaki çifte kitabede Kurtuluş Savaşı’ndaki yöresel olaylar ile Servetiye Cephesi’nde yer alan isimler sıralandığı bilgisi verildi. Ardından müzeye giren izciler, Kurtuluş Savaşı’na ait silahlar ve aletler, yöresel kültürel eşyalar, yazılı ve görsel ürünlerle muhtelif malzemelerin sahiplerinin isimleriyle birlikte sergilendiği alanları inceleyip bilgi edindi. İzciler liderlerin eşliğinde 19 Mayıs 1919’ta Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü dolayısıyla fener alayı gerçekleştirdi. Kamp alanından itibaren izciler ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirdiği fener alayı, 5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından son buldu.