YEREL HABERLER - 25 Ekim 2014 Cumartesi 13:53

Söke Belediyesi Temizlik İşlerinden Uyarı: Konteynırlara Yanıcı Madde Atmayın

A
A
A
Söke Belediyesi Temizlik İşlerinden Uyarı: Konteynırlara Yanıcı Madde Atmayın

Söke ilçe merkezine son dönemlerde çöp konteynırları yanıyor.
Yanan çöp konteynırının sayısı 16’ya ulaştı. Birkaçının kimliği belirsiz kişilerce bilinçli olarak yakıldığı belirtilirken; birçoğu ise içerisine yanıcı madde atılmasından dolayı yandı. Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ise kamu malı çöp konteynırlarına yanıcı madde atılmaması için vatandaşı uyarıyor.
Sigara izmariti, soba ve mangal külleri gibi maddelerin çöp konteynırlarına atılmamasını isteyen Söke Belediyesi temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol; “Konteynırlar hepimizin. Çevrenin temiz olması için bir yandan çaba harcanırken, vatandaşlarımız da gerek temizlik, gerekse çöp konteynırlarının kullanımında duyarlı davranmalı” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30