GENEL - 23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:17

Söke’de Azbazdar ailesinden merhum evlatları için anlamlı bağış

A
A
A
Söke’de Azbazdar ailesinden merhum evlatları için anlamlı bağış

10 yıl önce daha 23 yaşındayken, 19 Ağustos 2008’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rasih Azbazdar’ın ismi; Sıdıka İlkokulu’nda Ailesi tarafından otizmli çocuklar için yapılan özel sınıfta yaşayacak.

10 yıl önce daha 23 yaşındayken, 19 Ağustos 2008’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rasih Azbazdar’ın ismi; Sıdıka İlkokulu’nda Ailesi tarafından otizmli çocuklar için yapılan özel sınıfta yaşayacak.


Söke’nin köklü eğitim kurumlarından olan Sıdıka İlkokulu binasında okul aile birliğinin girişimleri, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde Mehmet Beliğ ve Hülya Azbazdar’ın bağışlarıyla özel sınıf oluşturuldu. Otizmli çocukların eğitim görebilmeleri için gerekli donanımla düzenlenen özel sınıfın açılış törenle yapıldı. Törene Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Azbazdar Ailesi’nin yakınları, Okul Aile Birliği Başkanı Zehra Sonkaya Binici ve aile birliği üyeleri ve davetliler katıldı.


Sınıfın yapılması teklifinin kendilerine ders yılı başında gelmesine rağmen, ismin verilmesi ve açılış için yılsonunda izin çıkabildiğini belirten Hülya Azbazdar; “Bize teklifin gelmesinin üzerinden 15 gün içinde sınıfın düzenlenmesini yaptık. Ancak ismin verilme açılış izni sene sonunda verilebildi. Bu açılış törenini yapmak istemedik ancak okul aile birliğini de kıramadık. Çaba gösteren okul aile birliği ve problemi çözen ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Benim bütün derdim, oğluma yakışan işler yapmak, benim için oğlumun adının yaşaması ve yaşatılması önemli. Bu ne ilk, son da olmayacak” dedi.



Konuşmasına Beliğ ve Hülya Azbazdar çiftinin merhum oğullarına başsağlığı dileyerek başlayan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu; yaşanan iletişimsizlik ve sıkıntılar nedeniyle aileden özür diledi. Açılışın Engelliler Haftası nedeniyle anlamlı bir zamana da denk geldiğinin altını çizen Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Burada çok güzel bir hizmet var. Bu özel çocuklarımız için ne yapsak azdır. Allah sabır versin bu çocuklara sahip olanlara. Onlara yardımcı olanlara ve hizmet edenlere teşekkür ediyoruz. Hülya Hanım ve Beliğ Bey’e tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.



Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği Başkanı Zehra Sonkaya Binici tarafından Hülya Azbazdar’a merhum oğlu Rasih Azbazdar’ın yağlı boya portresi hediye edildi. Törene katılanlar gözyaşlarını tutamazken, duygulu anlar yaşadı. Otizmli çocuk velileri de ayrı ayrı Hülya ve Beliğ Azbazdar’a kazandırdıkları sınıf için teşekkür ettiler. Sınıfın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hazırlanan özel sınıf gezildi.


2015 yılı Ağustos ayında yine Azbazdar Ailesi tarafından merhum Rasih Azbazdar adına Söke Devlet Hastanesi’nde yaptırılan ‘Refakatli Doğum Salonu’nun açılışı yapılmıştı. Söke Belediyesi’nin eski Başkanlarından Mehmet Beliğ Azbazdar, eşi Hülya Azbazdar, oğlu Onur Azbazdar tarafından Söke Rotary Kulüp ile birlikte gerçekleştirilen bir projeyle Söke Fehime Faik Kocagöz Hastanesi’ne ‘Refakatli Doğum Salonu’ oluşturulmuş, bu odaya merhum Rasih Azbazdar’ın ismi verilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: “Genç mühendisler olmasaydı KAAN uçmazdı” ’TUSAŞ’ın Gelecek Perspektifi ve MMU KAAN’ konulu söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 72’nci konuşmacısı olan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Başarımız genç çalışanlarımızdan kaynaklanıyor. Eğer genç mühendis ve teknisyenler olmasaydı KAAN uçmazdı” dedi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 72’nci konuşmacısı, ’TUSAŞ’ın Gelecek Perspektifi ve MMU KAAN’ konulu söyleşiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil oldu. Moderatörlüğünü SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş’ın üstlendiği söyleşide; TUSAŞ’ın gelecek perspektifi, Türkiye’nin havacılık alanındaki girişimleri ve Milli Muharip Uçak KAAN konuşuldu. Programın tamamı üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den istenildiği zaman izlenebiliyor. Beceri ön plana çıkıyor “Çok yeni bir dünya var. İleri bakın, her şeyi yapabilirsiniz” diyerek gençlere seslenen TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Biz KAAN’ı yaptık. Siz uzay gemisi yapabilirsiniz. Çok modern bir dünya ve çok büyük imkânlar var. 18-20 yaşında birisi dünyayı fethetmek isterse, fethedebilir. TUSAŞ’ın başarısı genç mühendislerden kaynaklanıyor. Eğer genç mühendis ve teknisyenler olmasaydı KAAN uçmazdı. Bu yüzyılda, tecrübeden ziyade bilgisayar yazılımları ve simülasyon yazılımlarının kullanım becerisi başarıda etkili oluyor. Artık tecrübe değil, gençlik önemli. Günümüzde Alman, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japon mühendislerin yaş ortalaması oldukça yüksek seviyede. Bu yüzden yeni ürün çıkaramıyorlar. Gençlerimizin varlığı ülkemizin serveti. İnşallah Mars’a ilk giden siz olacaksanız” diye konuştu. Büyük oranda yerli ve milli Şu an için yeni bir projelerinin olmadığını, mevcut projeleri geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kotil, “TUSAŞ’ın sadece KAAN’ı yok. Özgün olarak Gökbey’i, Hürjet’i, Hürkuş’u ve Anka-3’ü var. Hedefimiz bu özgün uçakları seri üretime geçirip, hava kuvvetlerimize ve dost ülkelere ulaştırmak. Savunma sanayii olduğumuz için herkesle kol kola çalışamıyoruz. TUSAŞ’ın Endonezya, Malezya, Pakistan, Çad, Nijer, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi birçok ülkede ofisleri var. Bu ofisler aracılığı ile diğer ülkelerle bağlantı sağlıyoruz. KAAN çok büyük oranda yerli ve milli bir uçak. Zaten bunu sağlamış olmasaydık, belli üreticilere nazımız geçmeseydi ve büyük oranda dışarıya bağımlı kalsaydık bu kadar kısa sürede 5’inci nesil bir savaş uçağını uçuramazdık” şeklinde konuştu.