GÜNDEM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 13:10

Başkan Deveciler hemşehrileri ile buluşmaya devam ediyor

A
A
A
Başkan Deveciler hemşehrileri ile buluşmaya devam ediyor

Kırsal mahalle ziyaret programları kapsamında Karadere, Kurucaoluk, Şahinler, Şarköy, Yaylacık ve Bahadınlı kırsal mahallelerinde vatandaşlar ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler kırsal mahallelerin güzelliğine güzellik katmak için gece gündüz demeden gayret ettiklerini söyledi.


Ziyaret ettiği mahallelerde; muhtarların ve mahalle sakinlerine 31 Mart’ta yapılan mahalli idari seçimlerinde verdikleri destek adına teşekkür eden Bşkan Deveciler daha sonrasında ise mahallelilerin sorunlarını dinleyerek, her mahalleye eşit hizmet götürme anlayışı ile çalıştıklarını ve program dahilinde tüm istek talep ve önerilerin değerlendirilerek çözüme kavuşturulacağını belirtirken, "Ğeçirmiş olduğumuz dönemde Burhaniye’nin güzelliğine güzellik katmak için gece gündüz gayret ettik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza tekrardan yürekten çok teşekkür ediyorum,"dedi. Mahalle muhtarları ve vatandaşlar da yapılan hizmetler ve hoş sohbetler için teşekkürlerini ederek, kendilerini dinleyen Başkan Deveciler’e ikramlar’da bulundular.



Başkan Deveciler hemşehrileri ile buluşmaya devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Ketem ile erken teşhis hayat kurtarıyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde toplumun kansere karşı bilinçlenmesi ve tedavide kritik önemde bulunan erken teşhis için kurulan Kanserde Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), deprem bölgesinde ve şehir genelinde on binlerce Gazi şehirlinin kanser taramasını gerçekleştirdi. Toplum sağlığı alanında bölge ve Türkiye’ye örnek olmak amacıyla yenilikçi teknolojik uygulamalardan faydalanılmasını hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın sağlığına yönelik yapılan çalışma ile 113 bin 352 tarama yaptı. KETEM ayrıca uzman ekipleriyle şehrin dört bir yanında yaptığı bilinçlendirme eğitimleriyle 76 bin 219 kişiye eğitim verdi. İl merkezinde ise toplam 196 mahalleden 24’ünde saha çalışması yapıldı. Gaziantep kanser tarama sıralamasında ülke genelinde 4’üncü sıraya yükseldi Gaziantep’te 8 yılda KETEM tarafından yürütülen bilinçlendirme çalışmaları ve taramalarla Türkiye’de kanser tarama sıralamasında 50’nci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi. KETEM tarafından başlatılan mobil mamografi aracı uygulamasıyla kırsal mahallelere hizmet veriyor. Deprem bölgesinde kurulan araçla taramalar sürüyor Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşların her alanda ihtiyacına koşan Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında da hizmet vermeyi sürdürüyor. Depremzedeler için oluşturulan konteynır kentlerde ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kanser tarama aracında kadınlarda meme ve rahim ağzı kanseriyle erkeklerde kolon kanseri taraması yapıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, yaptığı açıklamada kanser çalışmalarını anlatarak, “Kanser çok önemli bir hastalık. Erken teşhisi çok önemli. Meme kanseri, rahim ağızı kanserini kadınlarda, erkeklerde de kolon kanserini tarıyoruz biz burada” ifadelerini kullandı. “Olumsuz bir sonuç çıktığında ilgili uzman hekime yönlendiriyoruz” Binevler KETEM Sorumlusu, Dr. Gülbin Yıldırım yürütülen çalışmayla taramaların sürdüğünü aktararak, “Meme kanseri açısından bir sorun çıktığı zaman biz onu hastanedeki uzman hekimin ismi, dahili numarası yazılı bir kağıtla nokta atışı bir şekilde hastaneye yönlendiriyoruz. Hastanedeki bu hekimlerimizde bizim KETEM’den gelen hastaları bekletmiyorlar en önemlisi de bu” ifadelerine yer verdi. “Erken teşhis hayat kurtarır” Nurdağı’nda yaşayan depremzede Fatma Akar, konteynır kent önünde kurulan araçla taramalarını yaptırdığını aktararak, “Komşum meme kanserinden dolayı memelerini aldırdı, şu anda evde yatıyor. O nedenle bilinçlendirilmek önemli. Bizim durumumuz yok, merkeze gidemeyiz. Buralara gelmeleri daha güzel” dedi. Depremzede Havva Ateş ise hizmetten dolayı mutluluğunu ifade ederek, “Çok memnun oldum. Bütün kadınlara da sağlıkları için tavsiye ederim. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.
Muğla Deniz dibinden 2,5 ton çöp çıktı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 10 yıldır düzenlenen deniz dibi temizliğinde dalgıçlar 2,5 ton çöp çıkardı. Denize girenler deniz dibinde çıkan çöpleri görünce şok oldu. Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’da koyların atıklardan arındırılması amacıyla on yıldır düzenlenen deniz dibi temizliğinin ikinci etabı Yalıkavak’ta gerçekleşti. Bir buçuk saat süren Deniz Dibi Temizliği’nde dalgıçlar yaklaşık 2.5 ton atık çıkardı. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile öğrenciler de katıldı. Bodrum Belediyesi’ne ait 13 kişiden oluşan balık adamlar deniz dibine dalarak temizlik gerçekleştirdi. Deniz dibinden araba lastiği, cam şişeler, teneke kutuları, plastik borular gibi bir çok malzeme çıkarıldı. Başkan Mandalinci ve öğrenciler ise koyun etrafında çevre temizliği yaptı. Ardı ardına çıkan çöpleri gören vatandaşlar ve denize girenler ise gözlerine inanamadı. Deniz dibinden 2,5 ton karadan 2 ton çöp topladılar Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, on yıldır Bodrum Belediyesinin organizasyonuyla devam eden çalışmanın bu seneki ilk etabının Kumbahçe’de gerçekleştiğini söyleyerek, “Dalış ekibimiz yaklaşık olarak denizden 2.5 ton atık çıkarırken gönüllülerimiz de sahil ve yürüyüş yollarından yaklaşık 1.5-2 ton atık topladı” dedi. “Tüm Türkiye’yi temizlik seferberliğine davet ediyorum” Temizlik seferberliğine de değinen Başkan Mandalinci, etkinliğin 2. etabının 22 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşeceğini belirtirken şöyle devam etti: “Ben bütün Türkiye’ye buradan çağrı yapmak istiyorum. Sadece Bodrum’da değil ülkemizdeki bütün vatandaşlarımız o gün evlerinin, iş yerlerinin önünü ve sokaklarını temizleyebilir. Biz önce çevremizi, doğamızı, yaşadığımız kenti ve tabii ki ülkemizi temiz tutacağız. Yerel yönetimler olarak bizim üstümüze düşen asli sorumluluk budur. Hem temizlemek hem farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarımızla iş birliği yaparak beraber mutlu yarınlar oluşturacağız” Deniz Dibi Temizliği etkinliğinde toplanan atıklar, geri dönüşümü yapılmak üzere Konacık Mahallesi’ndeki 1. Sınıf Atık Merkezi’ne götürüldü.
Malatya Malatya’da gençlik haftası kutlamaları başladı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile gençlik haftası kutlamaları Malatya’da çelenk sunumu ile başladı. 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri Kernek Meydanı’ndan Kanalboyu Atatürk Anıtı’na kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Kutlama programı daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti. Vali Ersin Yazıcı’nın katılımı ile gerçekleşen açılışta, gençlik merkezlerinin stantları hafta boyunca Malatyalıları ağırlayacak. Programda 2. Ordu Bando Konserinin yanı sıra öğrencilerin birçok gösterisi de gerçekleştirildi. Burada konuşan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Gençlik Haftası boyunca yapılacak olan sportif müsabakalar, gençlik merkezlerimizde etkinlikler, konserler ve sergiler ile şölen havasında kutlamaların süreceğini söyledi. Gençlik Haftası’nda her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden farklı ve eğitici, eğlenceli sportif ve kültürel etkinliklerin yer alacağını dile getiren Kayhan, “Sevgili gençler, sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlıkta örnek bir toplum olma hedefimize ulaşmak için her koşulda yılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Spora sürekli yatırım yapan bir devletimiz, Cumhurbaşkanımız, Bakanlığımız ve Bakanımız var. Malatya’mızda son yıllarda büyük yurt ve spor tesisleri yapıldı, gençlik merkezleri yapıldı. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, bakanlığımıza, siz değerli gençlerimizin spora, sanata, kültüre ulaşmasına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Gençliğe hizmet etmek adına yapılan bu tesisler sizlerle daha da anlam kazanacak” ifadelerine yer verdi.