KÜLTÜR SANAT - 28 Şubat 2017 Salı 12:15

Deniz tutkusu yüzünden üniversiteyi bıraktı, 40 yıldır tekne onarıyor

A
A
A
Deniz tutkusu yüzünden üniversiteyi bıraktı, 40 yıldır tekne onarıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, deniz tutkusu yüzünden tekne imalatçısı olan Özcan Acar, Amerika’da 100 bin liraya satılan tekneleri üçte bir fiyatını imal ederken, eski tekneleri de onarıyor. Denizcilik Lisesi öğrencilerine de staj imkanı veren Acar, sezona yeni tekneler hazırlıyor.
Deniz tutkusu yüzünden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini terk eden 60 yaşındaki Özcan Acar, 40 yıldan bu yana tekne imalatı ve tamiri yapıyor. Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Lisesi öğrencilerine de staj imkanı sağlayan Acar, Amerika’dan getirdiği proje ile lüks tekneler üretiyor. Acar, Amerika’da 100 bin liraya satılan tekneleri üçte bir fiyatını imal ettiklerini anlattı.
İşini severek yaptığını söyleyen Özcan Acar, ”Yeni tekneler imal ediyoruz. Bunun yarı sıra eski teknelerin bakım onarımını yapıyoruz. Şu an elimizde mevcut bir yığın tekne var. Sezona hazırlanıyoruz. Hepsi bu gün yarın satılığa çıkacak. Gemi inşa bölümünden stajyer çocuklar zevkle çalışıyor. Hem bize faydaları oluyor, hem de stajlarını yapıyorlar. Burada gördüğünüz tekne bir Amerikan projesi. Biz bu tekneleri oldukça ucuza imal ediyoruz. Bu teknelerin Amerika’daki fiyatları yaklaşık 100 bin lira. Biz bunları üçte bir fiyatına satıyoruz. Talep de var. Bunun yanı sıra değişik modellerimiz var. Şu anda elimizde 5-6 tür tekne var. Bu arada, yeni imalatın yanı sıra eski yatların teknelerin orijinalliğini bozmadan yeniliyoruz. Tabii bu tecrübe isteyen bir iş. Uzmanlık isteyen iş dalı" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk