EKONOMİ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 15:40

Diker “Fark oluşturan markalarımızla da dünyaya açılmalıyız”

A
A
A
Diker “Fark oluşturan markalarımızla da dünyaya açılmalıyız”

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, zeytinyağının tüketimini arttırırken pazarlama sorunlarının üstesinden gelmek için marka sayısının çoğaltılması gerektiğini ifade etti.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, zeytinyağının tüketimini arttırırken pazarlama sorunlarının üstesinden gelmek için marka sayısının çoğaltılması gerektiğini ifade etti.


Ali Yılmaz Diker, yaptığı açıklamada, Dünya Zeytin Gününü hatırlatarak, tüm zeytincilerin gününü kutladı. Diker, UZK tarafından ilan edilen Dünya Zeytin Günü ile kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretmenin hedeflendiğini ifade etti.


Ali Yılmaz Diker, "Ülkemizde sağlık kaynağı zeytinyağının tüketimini arttırırken pazarlama sorununu aşmak için de bölgemizde bulunan marka sayısını çoğaltmaya bakmalıyız. Marka sayısı bir taraftan çoğalırken, bunların arasından kalitesiyle fark oluşturan markalarımızla da dünyaya açılmalıyız. Onlara destek olmalıyız. Bu kutsal yolda sadece üretici değil, üreticinin yanındaki diğer sektör bileşenleriyle devamlı yeniliklerin arayışlarının takipçisi olup tüm sektör olarak çok çalışmalıyız."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.