YEREL HABERLER - 26 Kasım 2015 Perşembe 14:20

Edremit AK Parti Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

A
A
A
Edremit AK Parti Yürütme Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü başkanlığında, daha aktif çalışma prensibi çerçevesinde oluşturulan yeni yürütme kurulu, ilk toplantısını yaptı.
Halk Bankası aralığı Sadık Kaya İş Merkezi’ndeki yeni ilçe binasında yapılan ilk yürütme kurulu toplantısında Örkçü, “Seçim sonrası görev almak istemeyen ve parti çalışmalarına işleri nedeniyle, fazla zaman ayıramayan arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda yeni yürütme kurulumuzu oluşturdum. Çünkü teoride çok ideal şeyler düşünebilirsiniz, ama teoriyi pratiğe aktardığınızda, karşınızda onu yönlendiren, hatta zaman zaman o teoriyi bambaşka hale getiren etkenlerle de karşılaşabilirsiniz. Zorlu bir o kadarda kolay süreçten geçiyoruz. Varlığı ile yokluğu tartışılır bir durumda devraldığımız partimizi çok ileriye götürmek konusunda kararlıyız. Önümüzdeki süreçte partililerimizle birlikte tüm Edremitlileri kucaklamak istiyoruz. AK Parti’nin dayandığı tek güç halktır. Bu anlamda baktığımızda, AK Parti, her ne olursa olsun, halkın hassasiyetlerini, görüşlerini, temennilerini, gözetmek zorundadır. Edremit’te 30 bine yakın kişiyi temsil ettiğimizin farkındayız. Burada da özellikle çoğulculuk ve katılımcı demokrasi dediğimiz ilkeler çok önem arz ediyor. Çünkü çoğulcu bir halk egemenliği savunuluyorsa, size oy vermeyen insanların da görüşlerine itibar etmeniz gerekir. Halkı size oy veren kesimden ibaret sayamazsınız. Bunda da sivil toplum örgütleri istişaresi halinde olmak, teşkilatların özellikle makul düşünceleri birincil sıraya koymak gerekir. Bunlara önem vermek, halka yakın olmakla yakın veya eşdeğer bir davranış tarzı olduğunu düşünüyoruz.”dedi.
Örkçü, yeni başkan yardımcılıklarının ise şu isimlerden oluştuğunu bildirdi:
“ Ayşe Kayalı(Siyasi ve Hukuk İşleri), İlhan Yakupoğlu (Teşkilat Başkası),Hüseyin Uzun (Seçim İşleri), Bekir Terzioğlu (Tanıtım ve Medya), Özcan Özyanık (Dış İlişkiler), Mehmet Alamur (Sosyal Politika), Efraim Altay (Yerel Yönetimler), Bülent Şamlı (Ekonomi İşleri), Abdurrahman Bayram (Sivil Top.Halkla İlişkiler), Alper Kahraman (Mali ve İdari İşler), Himmet Bora (Ar-ge), Vedat Bayraktar (İnsan Hakları), Kübra Hisoğlu (Çevre ve Şehir Kültür) ve Şerafettin Durkun (Genel Sekreter)”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.