- 17 Temmuz 2018 Salı 11:32

Görünmeyen dünyada yolculuk projesi tanıtıldı

A
A
A
Görünmeyen dünyada yolculuk projesi tanıtıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon" Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon" Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.


TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı kapsamında kabul edilen proje, Balıkesir Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Fizikokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan yönetiminde gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın katılımı ile yapıldı.


Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün desteklediği projenin açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı, Proje ile öğrencilerin bilime karşı farkındalıklarının gelişmesinin hedeflediğini ifade ederek, "Gençleri çok iyi değerlendirmeliyiz çünkü geleceği bunlar inşa edecek. TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında yürütülmüş bu projede, öğrencilerin hem yaparak-yaşayarak öğrenme hem de aktif öğrenme ilkelerine göre bir öğrenme süreci yaşamaları hedeflenmiştir. Projeye dayalı bilimsel çalışmaları gerçekleştirdiğimiz takdirde öyle inanıyorum ki Balıkesir, ülkemizin ve bölgemizin bilim, sanat ve kültür merkezi haline gelecektir. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ve benzeri projeler öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek açısından çok önemli. Her öğrencimiz farklı nitelik ve yeteneklere sahiptir. Öğrencilerimizin potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarını sağlamalı, topluma en yararlı şekilde hizmet etmelerine vesile olmalıyız. Bu projeye destek verenlere teşekkür ediyorum.


Geleceğe dair hedef belirlemeleri noktasında öğrencilerin sağlıklı kararlar vermelerinin önemli olduğunu ve bizim en önemli gündemimiz eğitimdir. Hepimiz bir ekip ruhu içinde hareket edeceğiz. Sizlerle birlikte var gücümüzle Balıkesir’de eğitimi geliştirmek, eğitimin kalitesini ve seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz. Birlikte hareket edilirse, başarıya giden yoldaki engeller kolay aşılır. Çocuklarımız için daha doğru kararlar alırız" dedi.


Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün desteklediği eğitimlerde Prof. Dr. Hilmi Namlı, Prof. Dr. Ümit Çakır, Doç. Dr. Yasemin Turhan, Doç. Dr. Onur Turhan, Doç. Dr. Pınar Turan Beyli, Öğretim Görevlisi Berna Koçer Kızılduman, Öğretim Görevlileri Dr. Mehmet Emin Diken, Zeynep Bicil, Ersin Yanmaz, Uğur Yalnız ve Rehber Fatih Pehlivan eğitmen olarak görev alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.