GÜNDEM - 07 Mayıs 2024 Salı 12:39

Gülsüm ana Kazdağları’nda 22 yıldır konuklarını ağırlıyor

A
A
A
Gülsüm ana Kazdağları’nda 22 yıldır konuklarını ağırlıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2 çocuk annesi Gülsüm Yalazı, 22 yıldan beri Kazdağları’nda konuklarını ağırlıyor. Gözlemeden ev yemeklerine kadar değişik yiyecekler hazırlayan Yalazı, hayatı ve doğayı çok sevdiğini söyledi.


Edremit’in kırsal Çamcı Mahallesi’nden Gülsüm Yalazı, Kazdağları’nda Edremit-Yenice yolunun kenarında kurduğu mekanda 22 yıldan beri konuklarını ağırlıyor. ’Gülsüm Ana’ adını verdiği tesislerde yılın 12 ayı hizmet veren 71 yaşındaki Gülsüm Yalazı, bu güne kadar on binlerce insanı ağırladı. Çok sayıda arayanının olduğunu söyleyen Yalazı, çok büyük bir ailesinin olduğunu ifade ediyor. İşini severek yaptığını vurgulayan Gülsüm Yalazı, “Ben buraya 22 yıl önce çıktım. Bu sene 22. yılım oluyor. Bir yıl da daha önce yol kenarında ekmek satarak başladım. Sonra gözleme derken yer değiştirmem gerekti. Buraya çeşmenin başına çıktım. Oradan oraya sürüklene sürüklene Yaradanım çok güzel bir yere çıkardı. Şöyle diyeyim. Madem Yaradan beni böyle sürüklediyse böyle işi yapıyorsam, görevimizi tam yapmalıyız. Çevreyi korumamız lazım. Ben çıktığım günden beri hiç kaybetmedim. Gelenlerim sürekli takip ediyor. Şu anda büyük bir ailem olduğuna inanıyorum. Her yerden arayanım çok. Gündüz sabah kahvaltısı veriyorum. Kahvaltıda sınırımız yok. Hangi saatte gelseniz kahvaltımız var. Şu an oğlak güvecine de başladım. Kuru fasulye, sac kavurma, fırında kaşarlı köfte. Ve pilavımız oluyor, menemeniniz oluyor. Geçenlerde gelenler oldu, ’yemek var mı’ dediler. ’Ana olur da yemek olmaz mı, ana olur da hiç aç bırakır mı’ dedim. Çok memnunum. Severek yapıyorum. Ben şöyle hayatı, doğayı çok seviyorum. Çiçeği, böceği, insanları çok seviyorum ve herkesi buraya nefes almak için bekliyorum” dedi.



Gülsüm ana Kazdağları’nda 22 yıldır konuklarını ağırlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.