YEREL HABERLER - 04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:37

Yörükler Altıeylül'ü Ziyaret Etti

A
A
A
Yörükler Altıeylül'ü Ziyaret Etti

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven ve Yönetim Kurulu üyeleri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ederek, keyfiye taktı.
6-7-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 12. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği öncesinde Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ettiler, keyfiye takıp, etkinliğe davet ettiler. Federasyon Başkanı Sinan Ergüven ayrıca ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen ve Zeki Çabuk’a da keyfiye taktı.
Federasyon Başkanı Sinan Ergüven, “Bu sene 12.si gerçekleşecek Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen Etkinliği ile ilgili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bize çok destek veriyor ve sahip çıkıyor. Balıkesir’deki Yörük ve Türkmen kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun büyük desteği var. Altıeylül Belediyesi kendi evimiz gibi. Başkanımız ‘Bu kültür bizim kültürümüz’ diyerek sahipleniyor, bu da güzel bir şey. Bu yılki etkinliği ülkemizin içerisinde bulunduğu durum nedeniyle daha da sadeleştirdik” dedi.
Başkan Zekai Kafaoğlu da, “Yörük ve Türkmen etkinliği Ayvatlar Mahallesi’nde gerçekleşecek. Bu kültürü yaşatmak kolay değil. Biz de belediye olarak bu bayrağı daha da yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Bu yılki etkinlik konseptini daralttık. Etkinlikte şehitliği ziyaret, mevlid-i şerif, Yörük ve Türkmen kültürünü gelecek nesillere taşınması için folklor gösterileri ve çadırlar olacak. Ayvatlar Mahallemiz Altıeylül ilçe sınırları içerisinde. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ağabeyimiz başta olmak üzere Altıeylül Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.Yörük ve Türkmenlerden oluşan vatan ve bayrak sevgisini gelecek nesillere taşıyacağız. Hiçbir zaman için bu kültürden vatan haini çıkmamıştır.Bu kültürün insanları vatanı, milleti ve toprağı için her zaman canlarını vermeye hazırdır. Osmanlı kültüründen bugüne gelen bir gelenek. Altıeylül Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Tüm halkımızı Yörük ve Türkmen’in harman olduğu yaylaya davet ediyorum” diye konuştu.
Yörük ve Türkmen Etkinliği 6 Mayıs Cuma günü Ayvatlar Mahallesi’nde saat 12.30’da Mevlid-i Şerif ve saat 14.00’de Lokma Hayrı ile başlayacak. 7 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de Şehitler Parkında Kuran-ı Kerim okunacak; saat 16.00’da Karesi Türbesi önünden Yörük Göçü yapılacak ve ardından saat 16.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. 8 Mayıs Pazar günkü etkinlikler, Ayvatlar Mahallesi’nde saat 10.00’da Mevlid-i Şerif ve mehteran gösterisi ile başlayacak; saat 12.00’de resmi açılış ile devam edecek.Protokol konuşmaları, yurt dışı ekiplerinin gösterileri, Bursa Kılıç-Kalkan Ekibi gösterileri ve yağlı güreş gösterilerinin ardından program sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir