GENEL - 14 Ocak 2012 Cumartesi 12:38

SAĞLIK BAKANLIĞI`NDAN `NOEL BABA DOKTORA SORUŞTURMA` AÇIKLAMASI

A
A
A
SAĞLIK BAKANLIĞI`NDAN `NOEL BABA DOKTORA SORUŞTURMA` AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, Bursa’da Noel Baba kıyafeti giyen doktor hakkında soruşturma açılmasının söz konusu olmadığını, olayın konuyu anlamaya dönük bir incelemeden ibaret olduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, Noel Baba kıyafeti giyerek küçük bir hastaya moral ziyaretinde bulunan doktor hakkında soruşturma açıldığı haberleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bugün medyada ’Hasta çocuğa Noel Baba sürprizi yapan doktora soruşturma’ başlığı ile yer alan haberlere ilişkin olarak, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"21 Aralık 2011 tarihinde Mudanya Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi’nde bir kişinin Noel Baba kıyafetleri giyerek sırtında torbasıyla hastane koridorlarında dolaştığı şeklinde hasta ve hasta yakınlarından çok sayıda şikayet alınmıştır. Bu şikayetler üzerine konunun ne olduğunu ortaya çıkarmak için bir inceleme başlatılmıştır. Olay, konunun ne olduğunun anlaşılması amacıyla yapılan bir incelemeden ibarettir. Herhangi bir müfettiş görevlendirmesi ve soruşturma yapılması söz konusu değildir. Sadece ilgili
kişilerin bilgisine başvurulmuştur. Haberlerde ifade edildiği gibi hasta çocuğumuzun hastaneye getirilerek sorgulandığı da doğru değildir. Haberin maksadı aşan ifadelerle verilmesi hem hasta çocuğumuz ve ailesini, hem habere konu doktorumuzu hem de tüm hastane ve sağlık çalışanlarımızın motivasyonu olumsuz yönde etkilemiştir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir