POLİTİKA - 04 Haziran 2023 Pazar 13:25

Yeni Adalet Bakanı Tunç’un köyünde gurur ve sevinç bir arada yaşanıyor

A
A
A
Yeni Adalet Bakanı Tunç’un köyünde gurur ve sevinç bir arada yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atanan Yılmaz Tunç’un doğup büyüdüğü Bartın’ın Ulukaya köyünde gurur ve sevinç bir arada yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atanan Yılmaz Tunç’un doğup büyüdüğü Bartın’ın Ulukaya köyünde gurur ve sevinç bir arada yaşanıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede eski AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Adalet Bakanı olarak görev aldı.


23., 24., 25., 26. ve 27. dönemlerde AK Parti Bartın Milletvekili olarak TBMM’de görev alan, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinde bulunan ve son dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapan Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olarak atanması köyünde gurur ve sevinçle karşılandı. Bakan Tunç’un doğduğu ve büyüdüğü Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Ulukaya köyündeki hemşerileri haberi almalarının ardından sevinçten uyku uyuyamadıklarını ifade etti.


Köy sakinleri hemşehrileri Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olması sonrası yaşadıkları mutluluk ve duyguyu, “Muhakkak gururumuz oldu. Ulukaya’lı olup da Bakanımız olması daha iyi oldu. Zaten beklentimiz vardı. Hükümetin böyle kurulması memnun etti. Bir de Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olmasından çok gururlandık bu memleketin çocuğu olarak. Her ne kadar milletvekili seçilmesi de Adalet Bakanı olma görevini biz zaten tahmin ediyorduk. Dört gözle bu haberi bekliyorduk. Bizim için Ulukaya halkı olarak gurur verici. Onun orada olması, AK Parti’nin de kazanması hem Türkiye için gurur oldu hem bizim içinde kazanım oldu. Yılmaz beyin orada olması her zaman aklımızdan geçen, içimizde bir beklentiydi. Dileğimizde kabul oldu yani. Bizi uyku tutmadı sevincimizden. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görev verilmesi bizim için gurur verici oldu. Uyku uyuyamadık" şeklinde konuştu.


Köy sakinlerinden Halil Güneri ise Adalet Bakanlığı görevini üstlenen Yılmaz Tunç’un doğup büyüdüğü köy evini basın mensuplarına göstererek, “Yılmaz Tunç dede yadigarı bu evde büyüdü. İlk okulu bu evde Ulukaya’da bitirdi. Ulukayalı olarak onunda Adalet Bakanı olması biz köylüleri için çok gurur verici. Ayrıca köylümüzde çok sevinç içinde. Kendisi bu evde doğdu bu evde büyüdü" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.