YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 10:35

SİLİFKE`DE 2 TON YEM KEKLİKLER İÇİN DOОAYA BIRAKILDI

A
A
A
SİLİFKE`DE 2 TON YEM KEKLİKLER İÇİN DOОAYA BIRAKILDI

Mersin`in Silifke ilçesine bağlı Krobası köyü Söğüt yaylasında kınalı kekliklerin beslenebilmesi için 2 ton yem doğaya bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü`nün Yaban TV ve Avcılık ve Yaban-Av Koruma Konfederasyonu (AYHAK) ile birlikte başta kınalı keklik olmak üzere yaban hayvanı popülasyonlarının korunması ve artırılması konusunda Türkiye genelinde başlattığı kampanyaya Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği 2 ton yem ile destek verdi. Yemleme kampanyası kapsamında 1 kilogramlık telis torbalar içerisine konulan yemler, avcılar tarafından doğaya bırakıldı. Silifke Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Uğur yaptığı açıklamada, ``Orman Su İşleri Bakanlığı`nın ve Yaban TV`nin organize ettiği kınalı keklik yemleme kampanyasına Türkiye genelindeki kampanyaya, yani Silifke Avcılar Kulübü olarak bizde katıldık. 2 ton yem vaadinde bulunduk. 2 ton yemimizi arazilerde kekliğin koruma altına alındığı bölgelerde dağıtmak üzere hazırladık ve bugün burada bu yem dağıtımını yapıyoruz. Kış mevsimi olması dolayısı ile şu günlerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının her zamankinden daha çok beslenmeye ihtiyacı vardır. Güç doğa şartlarında yiyeceğini kendisi bulması gereken yaban hayvanlarının ağır geçen kış şartlarında yiyeceklerinin karla kaplanması sonucu insanlar tarafından beslenme konusunda desteklenmelerine ihtiyaç vardır. Yaban hayvanları tıpkı tüm doğal ortam gibi bize atalarımızdan miras değil, torunlarımızın emanetidir. Biz avcılar olarak bunu anlatmak istedik. Avcılar av hayvanlarını vurup tüketen değil, av hayvanlarının yetişmesine, gelişmesine de katkıda bulunan kişiler olarak da tanınmamızı arzu ediyoruz ki bunu bu şekilde kamuoyuna tanıtmış olduk. Bütün avcılar adına bu organizasyona katılan herkese teşekkür ederim`` dedi.
Mersin Milli Parklar Koordinatörü Orman Mühendisi İlhan Taş ise, söz konusu alana 2011 yılında gelişip çoğalması için 500 adet keklik bıraktıklarını belirterek, "Burayı keklik koruma bölgesi olarak seçtik. 5 yıl boyunca burası ava kapatıldı. Bu sene de bırakılan bu yemlerle kekliklerin beslenmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Yemlemenin yapılmasında emeği geçen herkese kurumum adına teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
Sögüt yaylasında düzenlenen keklik yemleme etkinliğine katılan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kınalı kekliklerin Silifke`nin simgesi olduğunu belirtti. Öngel, kekliklerin neslinin tükenmemesi, gelecek nesillere aktarılması için yasak av sahalarında avlanılmaması gerektiğini, kaçak avlanmaya karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Silifke Avcılar ve Atıcılar ihtisas Spor Kulübü Derneği`nin düzenlediği yemleme programına Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, Mersin Milli Parklar Koordinatörü İlhan Taş, Milli Parklar Silifke Şefi Sezai Altıntaş ve çok sayıda avcı katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir