GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 10:14

Batman’da belediye personelinden örnek davranış

A
A
A
Batman’da belediye personelinden örnek davranış

Batman’ın Kozluk ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında çalışan Kozluk belediyesi çalışanı Emrah İstek parkta bakım yaptığı sırada bulduğu içi para dolu çantayı sahibine teslim etti.


İlçede bulunan vatandaşların yoğun olarak kullandığı parkta çalışan belediye personeli İstek, sabah saatlerinde işe gittiğinde bankta bir çanta olduğunu fark ettiğini söyledi. İstek, "Çantaya baktığımda içinde yüklü miktarda para ve kartların olduğunu gördüm. İki gün boyunca sahibini arayıp ulaşamadığım. Daha sonra çantayı Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim ettim. Emniyet personelleri çantanın sahibine ulaştı’’ dedi.


Çantasını almak için emniyet müdürlüğüne gelen Savaş Güneş isimli vatandaş örnek davranış gösteren park çalışanına teşekkür ederek çantasını teslim aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük AK Partili Belediye Başkanı devraldığı belediyenin borcunu açıkladı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mali tabloyu açıklayarak, toplam borcun 623 milyon 734 bin 627 TL olduğu bildirildi. 31 Mart seçimleri sonrası MHP’li Belediye Başkanından koltuğu devralan AK Partili Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle belediyenin toplam borcunun 623 milyon 734 bin 627 TL olduğu belirtti. Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Belediyemizin kalem kalem borçları ise şu şekildedir: İller bankasından alınan krediler 182 milyon 145 bin 281 TL, özel bankalardan alınan krediler 130 milyon 747 bin TL, kamu kuruluşlarına olan borçlar 23 milyon 83 bin 868 TL.” dedi. 1 Ocak-31 Mart’ta 287 milyon TL borç yapılmış Açıklamada, belediyenin 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan harcamalar ve borçların 287 milyon 758 bin 478 TL olduğu aktarılarak, “Bu veriler dahilinde toplam borcun 287 milyon 758 bin 478 TL’lik kısmının son 3 ay içerisinde yapıldığı ve herhangi bir taksitlendirme ya da yapılandırmanın yapılmadığı görülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda belediyemizin 2024 yılı ilk 3 aylık süreci dikkate alındığında belediyemizin gelirinin 94 milyon TL giderimizin ise 115 milyon TL olduğu tespit edilmiş olup, bu olumsuz mali tabloya rağmen görev süremiz içerisinde vaat ettiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımız titizlikle devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Fransa Ligue 1’de en güçlü aday beIN MEDIA GROUP Fransız basını, Ligue 1’de sezon sonu itibarıyla sona erecek yayın hakları ihalesi için yeni dönemde en güçlü adayın beIN MEDIA GROUP olduğunu yazdı. Avrupa’nın en önemli 5 liginden biri olan Fransa Ligue 1’de gözler, sezon sonunda yapılacak olan yeni yayın ihalesine çevrildi. beIN SPORTS, yeni dönemde Fransa Ligue 1’in de yayın haklarına sahip olabilmek için, lig yönetimiyle görüşmelerini sürdürüyor. Ligue 1 Başkanı Vincent Labrune, çeşitli medya kuruluşlarıyla yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadığı ve son olarak DAZN’ın ihaleden çekilmesiyle beIN SPORTS’un en güçlü teklif ile önümüzdeki sezon yayın haklarını alması bekleniyor. beIN Sports’tan 700 milyon Euro RMC Sports, yayın ihalesi hakkında kaleme aldığı haberde Yousef Al-Obaidly’nin, yayın hakları müzakerelerinde önemli bir oynadığını okuyucularına aktardı. beIN SPORTS’un 700 milyon Euro’luk teklifle LFP’nin kapısını çalacağını iddia edilirken, bu teklifin resmiyet kazanabilmesi için beIN SPORTS ile yayın distribütörü CANAL+ arasında yapılacak müzakerelerin de önem taşıdığı vurgulandı. İki taraf arasında anlaşmanın sağlanması için Yousef Al-Obaidly’nin yoğun bir çaba içinde olduğu ifade edildi. Uzun ve yoğun görüşmelerin ardından beIN, özellikle Canal+ ile finansal bir çözüm bulunması koşuluyla Ligue’in yerel TV haklarının değerini 700 milyon Euro’ya çıkarmasına izin vermeyi kabul etti. Doha ile sürekli temas hâlinde olan beIN yöneticileri Fransız futbolunu kurtarmayı kabul ettiler. beIN’e yakın bir kaynak “Yousef pazarlık konusunda çok serttir” diyor. Rakamlar konusundaki bilgisi akıllara durgunluk veriyor. beIN’in herhangi bir yayın hakkı için ödediği rakamları son ondalık noktasına kadar biliyor. CANAL+ yöneticisi Maxime Saada, beIN MEDİA GROUP CEO’su Yousef Al-Obaidly hakkında şunları söyledi: “Yousef sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri. Elbette spor alanında dünya çapında bir uzman ama çok sayıda bölgede yayın hakları faaliyetlerini yönettiği için bundan çok daha fazlası. Uzmanlığının yanı sıra çalışma becerisi ve her zaman nazik yaklaşımı da herkes tarafından kabul görüyor.” Saada: “Yousef, sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri” RCM Sport’a açıklamalarda bulunan Canal+ CEO’su Maxime Saada, “Yousef, sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri. Elbette spor alanında dünya çapında bir uzman ama çok sayıda bölgede televizyon yayın hakları faaliyetlerini yönettiği için bundan çok daha fazlası. Uzmanlığının yanı sıra çalışma becerisi ve her zaman nazik yaklaşımı da herkes tarafından kabul görüyor” dedi. Fransa liglerinde yer alan takımların finansal durumlarını denetleyen DNCG’nin, tüm Ligue 1 kulüpleriyle bir araya gelmesi ve mayıs ayı sonunda ilk görüşmenin yapılması beklenirken, konu hakkındaki ihalenin 5 Haziran’da sonuçlanması bekleniyor.