ASAYİŞ - 03 Mayıs 2024 Cuma 12:59

Batman’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü şarampole yuvarlandı

A
A
A
Batman’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü şarampole yuvarlandı

Batman’ın Kozluk ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Samanyolu köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 06 CIJ 974 plakalı Opel marka otomobil şarampole yuvarlandı. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı kazada otomobilde maddi hasar meydana geldi.


Jandarma ekipleri, kaza ile ilgili inceleme başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’deki dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama İZMİR (İHA) – İzmir merkezli 3 ilde jandarma ekiplerinin, lüks villalar kiralayarak bilişim sistemleri üzerinden ’nitelikli dolandırıcılık’ suçuna karışan şebekeyi çökerttiği operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 2’si tutuklandı. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks villalar kiralayarak kurdukları sistemler ile vatandaşları arayarak kendilerini avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan şebekeyi tespit etmişti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen ekipler, şebekenin İzmir, Aydın ve Balıkesir’deki adreslerini tespit etmişti. Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu belirlenen adreslere komando destekli operasyon gerçekleştirilmişti. Eş zamanlı yapılan baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. 2 şüpheli tutuklandı Gözaltında alınan şüphelilerden 2’si sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 1 şüphelinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, diğer 8 şüphelinin ise adli kontrol altına alındığı belirtildi. Suç makinesi çete lideri, sahte avukat kimliğiyle yakalanmıştı Operasyonda, 5 yıldır firari olan ve 47 suçtan yakalama kararı bulunan şebeke lideri C.A., sahte avukat kimliğiyle yakalanmıştı. Çeşme ilçesinde kiraladıkları lüks villada yakalanan şebeke üyelerinin ise koruma amaçlı pitbull cinsi köpeklerle emniyeti sağlamaya çalıştıkları tespit edilmişti. Adreslerde yapılan aramalarda, dolandırıcılık maksatlı yüz binlerce kişiye ait kişisel verilerinde olduğu 15 akıllı telefon, 28 laptop bilgisayar, 86 tuşlu telefon, 88 sim kart, 4 masaüstü bilgisayar, 1 çağrı merkezi cihazı, 17 USB hafıza kartı ve 4 harici harddisk ile uyuşturucu maddeler ve aparatları ele geçirilmişti. Dizi oyuncusu da gözaltında Gerçekleştirilen operasyonda, dizi ve filmlerde oynayan bir kadın oyuncunun da olduğu da gözaltına alındığı öğrenilmişti. 17 yaşında hacker yakalanmıştı Öte yandan operasyonda, ’Zeus’ kod adlı 17 yaşında bir hackerin bulunduğu, Zeus kod adlı çete üyesinin dolandırılacak vatandaşların kimlik ve telefon numarası gibi bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettiği ortaya çıkmıştı. 17 yaşındaki hackerin bilgisayarında ’Dolandırılacak’ ve ’Dolandırıldı’ isimli dosyalar oluşturduğu ve bu dosyalarda çok sayıda vatandaşın bilgileri yer aldığı öğrenilmişti.
Ağrı Ağrılı öğrenci "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" yarışmasında birinci oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla "Engelliler Haftası" dolayısıyla 81 ilden özel eğitim öğrencilerinin katılımıyla Ankara’da düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" yarışmasında ilkokul kategorisinde Ağrılı Ada Öykü Akbalık birincilik kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle planlanan etkinlikler kapsamında özel eğitim alanına ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında özel eğitim ihtiyacı olan akranları hakkındaki duygu ve düşüncelerini mektupla ifade etmeleri için düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi"nin sonuçları belli oldu. İlkokul ve ortaokul kategorilerinde öğrencilerin ilgiyle katılım sağladığı yarışmada seçki kurulu değerlendirmesi sonucu kategorilerde dereceye giren eserler belirlendi. İlkokul kategorisinde Ağrı Merkez Önder Baydar İlkokulu öğrencisi Ada Öykü Akbalık birincilik ödülüne layık görüldü. Başarısıyla Ağrı’yı gururlandıran Ada Öykü Akbalık’ı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Akbalık’ın bu anlamlı başarısının devamını diledi. Kökrek, "Özel eğitim alan öğrencilerimizle ilgili farkındalığın artırılması ve toplumda kaynaşmanın sağlanması amacıyla düzenlenen bu yarışmada Ağrı’dan bir öğrencimizin birincilik alması bizleri büyük bir mutlulukla doldurdu. Ada Öykü Akbalık’ı ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.