ASAYİŞ - 21 Ağustos 2018 Salı 01:01

Eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

A
A
A
Eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

Batman’da eşi tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan Cahide İnan kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Batman’da eşi tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan Cahide İnan kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Olay akşam saatlerinde Batman kent merkezi Ahmet Arif Bulvarı üzerinde meydana geldi. 4 aydan bu yana eşi ile ayrı yaşayan Cahide İnan boşanmak istiyordu. Cadde ortasında eşi ile karşılaşan Cahide İnan 6 yaslarındaki kızı ile hemen en yakındaki markete sığındı. Markete koşarken eşi Abdurrahman İnan tarafından kovalanan Cahide İnan kızının gözleri önünde defalarca bıçaklanarak ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan ağır yaralı Cahide İnan kalbine aldığı bıçak darbesi nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hepsiburada’dan Anneler Günü’ne özel hediye seçenekleri Anneler Günü’ne özel e-ticaret platformu Hepsiburada, her gün yüzlerce markanın çok tercih edilen ürünlerinde indirimler ve kampanyalar sunduğunu açıkladı. Hepsiburada, ‘Anneler Günü’ne Özel 1 Numaralı Hediyeler’ kampanyasını başlattığını duyurdu. E-ticaret platformu bu yılki Anneler Günü için sunduğu ‘randevulu teslimat’ servisiyle de annesinden uzakta olanlara özel bir çözüm sunuyor. Tam Anneler Günü’nde onların adına hediyelerini teslim ederek, uzakta olan anneleri mutlu ediyor. Bu servis sayesinde Anneler Günü hediyesini Hepsiburada’dan alanlar, 11 veya 12 Mayıs teslimat seçeneğini işaretleyebiliyor. Teknolojiye meraklı annelere Yapılan açıklamaya göre, teknoloji tutkunu annelere özel, akıllı saatlerde, telefon ve tabletlerde indirimler sunuluyor. Telefonlar ve kulaklıklar, tabletler ve teknolojik ürünler de e-ticaret platformunda yer alıyor. Anneler Günü’nde annesinin hayatını kolaylaştıracak ve keyif verecek elektrikli ev aletleri hediye etmek isteyenler için fırsatlar sunuluyor. Kişisel bakım ürünleri ve küçük ev aletlerinin yanı sıra ev dekorasyonunda kullanılan ürünler de indirimle e-ticaret platformunda bulunuyor. Moda tutkunu annelere Moda tutkunu anneler için Anneler Günü’nde çeşitli markalarda indirim ve kampanyalar yer alıyor. Spor giyim markalarında yüzde 50’ye varan indirimler yapılırken, ayakkabılar da özel fiyatlarla alınabiliyor. Ayrıca lüks çantalarda ve gözlüklerde de sepette indirim mevcut. Bakımlı annelere Bakımına düşkün anneler için dünyaca ünlü markalarda indirimin yanı sıra bazı markalarınların ürünlerinde sürpriz fırsatlar bulunuyor. Parfümlerde ve renkli kozmetik markalarının ürünlerinde birçok indirim hediye olarak alınabiliyor. Anneler Günü’ne özel teslimat servisi Hepsiburada, platformu üzerinden verilen hediye siparişlerinde 11 ya da 12 Mayıs tarihleri için randevulu teslimat oluşturulmasına imkan veriyor. Böylece binlerce hediye İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir illerinde 11 ve 12 Mayıs’ta Anneler Günü’nde annelere kapılarında teslim edilecek.
Malatya Ölmeztoprak’tan Topsöğüt ile Dilek’te inceleme Yeşilyurt’ta temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Topsöğüt ve Dilek mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Saha çalışmalarına Yeşilyurt ilçesinde devam eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, bir araya geldiği Topsöğüt ve Dilek mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini dinledi. Beraberinde, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İlhan Doğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Bakan Korkulu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Cavit Aslan, Hasan Atay, Mehmet Cüreoğlu ile birlikte mahalle muhtarları ve vatandaşların taleplerini dinleyen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, bölgede doğalgaz, altyapı ile üst yapı konularındaki taleplerin öne çıktığını belirtilen konularla ilgili çalışmaları yakından takip edeceklerini söyledi. Depremin yıktığı Malatya’da önceliklerinin kentin yeniden imarı ve ihyası olduğuna dikkat çeken AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, bunu yaparken rutin hizmetlerinde aksamaması için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek tek vatandaşın mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanları ile düzenli iletişim halinde olduklarını da belirten, AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak kent genelinde devam eden deprem yatırımlarının ise hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, hizmetlerin bütüncül bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çekti. Milletvekili Ölmeztoprak mahalle ziyaretlerinin ardından kent merkezinde ev ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.
Yozgat Yozgat Valisi Özkan, bölge birinciliğine ulaşan sporcuları tebrik etti Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kredi ve Yurtlar Spor Olimpiyatları’nda farklı branşlarda bölge birinciliğine ulaşan antrenör ve sporcuları, makamında kabul ederek tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ile Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün geleneksel spor turnuvaları, bu yıl "Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları" adı altında 13 farklı branşta düzenlendi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında bölge birincisi olan sporcuları makamında konuk etti. Sporculara Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak ve Müdür Yardımcısı Özgür Akgün eşlik etti. Vali Özkan, futbol, voleybol ve masa tenisinde takım halinde bölge birincisi olan sporcuları tebrik ederek ziyaretleri için teşekkür etti. Vali Özkan, Türkiye Finallerinde mücadele verecek sporculara başarı dileklerinde bulundu. Kredi ve Yurtlar Spor Olimpiyatları’nda Karabük’te Voleybol Turnuvası’nda bölge birincisi olan erkek takımı, 8-13 Mayıs tarihlerinde Kırşehir’de düzenlenecek Türkiye Finalleri’nde Yozgat’ı temsil edecek. Kırşehir’deki Masa Tenisi Turnuvası’nda ise kız takımı birinci olarak, 12-18 Mayıs tarihlerinde Düzce’deki Türkiye Finalleri’nde mücadele edecek. Ayrıca, Burdur’daki Futbol Turnuvası’nda erkek takımı bölge birincisi olurken 19-24 Mayıs tarihlerinde Samsun’daki Türkiye Finalleri’ne katılma hakkı elde etti.
Muğla Marmaris Belediyesi’nden scooter sorununun çözümü için yeni girişim Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, elektrikli scooterlarla ilgili denetimlerin arttığını belirtirken firmaların da hem trafik hem de parklanma konusunda yeni teknolojik düzenlemelerin yapması gerektiğini söyledi. Son dönemlerde kullanımı oldukça yaygın hale gelen elektrikli scooterların hareket halinde veya park halindeyken trafiği aksatmaması için yeni bir uygulamanın hazırlığını yapan Marmaris Belediyesi, bu doğrultuda scooter firmalarıyla görüşerek yazılım geliştirmelerini istedi. Uygulama hayata geçerse scooterlar belirlenen park alanları dışına park edemeyecek ve yat limanı gibi yaya trafiğinin olduğu noktalarda kullanılamayacak. Konuyla ilgili firmaların proje geliştirdiklerini belirten Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, denetimlerin de arttığını kaydetti. Düşündükleri uygulamanın hayata geçmesiyle scooterların oluşturduğu sorunların ortadan kalkacağını belirten Başkan Ünlü konuyla ilgili şunları söyledi: “Scooterlar şu anda esnek kurallarla idare edilen bir sistem. Biz bu araçların yaya trafiği olan yerlerde kullanılmamasıyla ilgili denetimlerimizi yapıyoruz. Mesela aynı şekilde yat limanına motorların girmesiyle ilgili de kısıtlamalara başladık. Saat 11.00’a kadar işyerlerine ürün götürülmesiyle ilgili orada belli bir trafik var. Ama o saatten sonra konuyla ilgili denetimler yapıyoruz. Scooter firmalarıyla görüşmelerimiz oldu. Kullanımı kadar kullanım sonrası da çok düzensiz bu konunun. Çok keyfi yerlere bırakılıp bazen yaya trafiğini, bazen araç trafiğini aksattığını görüyoruz” Firmalardan yeni bir yazılım hazırlamalarını istediklerini açıklayan Ünlü, “Biz kendilerinden bir yazılım geliştirmelerini istedik. Bu sisteme göre bu araçlar bizim belirlediğimiz park alanlarına park edebilecekler, bizim belirleyeceğimiz güzergahlarda çalışacaklar. Mesela Yat Limanına girdiğinde otomatikman hızını kesecek ve kendini kapatacak, orada çalışmayacak. Veya park alanı olarak belirlenen bölgeler dışına bırakıldığında, açmak için kullandığı ödeme sistemi kapanmayacak ve yazmaya devam edecek. Yani bir cezai işlem gibi olacak. Bu tarz bir yazılımı geliştiriyorlar şu anda, bize dönüş yapacaklar. Bu sistemi oluşturduğumuz noktada daha düzenli bir scooter trafiği olacak” ifadelerini kullandı.