EĞİTİM - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 11:59

Öğrenciler sensör sayesinde yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutuları yaptı

A
A
A
Öğrenciler sensör sayesinde yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutuları yaptı

Batman’ın Sason ilçesinde Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, öğretmenler eşliğinde yıl içerisinde yaptıkları bilişim teknolojileri, fen ve resim etkinliklerinin görücüye çıkardığı sergi yoğun ilgi gördü. Sergide öğrenciler tarafından sensör sayesinde yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutuları görenlerin ilgisini çekti.


Yunus Emre Ortaokulu bahçesinde açılan sergide, öğrencilerin birinci dönem ve ikinci dönem özenle hazırladıkları resimler, bir kısmını atık materyallerden yaptıkları bir birinden güzel sensörlü cihazları ve birçok alanda öğrencilerin geliştirdiği proje ve çalışmalar sunuldu. Sergide öğrencilerinin hazırladığı 5 projenin yoğun ilgi gördüğünü ve geliştirilmeye müsait projeler olduğunu belirten Yunus Emre Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Lokman Özkan, arduino ve robotik kodlamayı kullanarak geleceğin önemli projelerini yaptıklarını söyledi. Özkan, "Bu gün görücüye çıkardığımız projelerimizin başında sensörler sayesinde yaklaşıldığında kapağı açılan ve ardından tekrar kapanan akılı çöp kutusu, akılı otopark bariyerinin sensörleri aracılığıyla araç yaklaştığında açılıp kapanabilen bir bariyer yaptık. Bir başka projemiz, engelleri algılayarak yön değiştiren robot yaptık. Bir diğer projemizde tarım sektöründe çiftçilerimizin önemli ölçüde işlerini kolaylaştıracak yağışlara duyarlı açılıp kapanabilen çatıdır. Diğer projemiz de akılı güneş panelleri, bu projede güneş panelleri her hangi bir yardım gerekmeksizin sürekli güneşi takip ederek daha fazla güneşten enerji alarak daha fazla yararlanmamızı sağlayacak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Erbaa Belediye Başkanından Tokatlılara çağrı Merkür Jet Erbaaspor’un Pazar günü Muş 1984 Muşspor ile oynayacağı final karşılaşması öncesi Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl tüm Erbaalıları maça davet edip başlatılan kampanyaya destek istedi. Merkür Jet Erbaaspor önceki gün Belediye Kütahyaspor’u penaltı atışlarının ardından geçip adını finale yazdırdı. Final öncesi tüm Erbaalıları Pazar günü oynanacak karşılaşmaya davet eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl takım için başlatılan kampanyaya iş insanı ve tüm Erbaalılardan destek istedi. O sene bu sene olacaksa hep birlikte olacağını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl “Güzel bir netice aldık ancak henüz sonuca ulaşmadık. İnşallah bu Pazar günü, artık final mücadelesine çıkıyoruz. Bu aşamaya kolay gelinmedi. Bir sürü emek harcandı, teknik ekipten futbolcusuna yönetiminden, kulüp başkanına, Erbaa halkından belediyemize. Ciddi emekler harcandı. Ben özellikle teknik ekibi, futbolcularımızı tebrik ediyorum bu aşamaya geldikleri için. Destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu aşamaya kadar ciddi bir emek harcandı. Burada hem kulüp başkanımız olsun hem bizzat yönetimdeki arkadaşlarımız ve bizler belediye olarak ciddi anlamda bir ekonomik kaynak da sağlandı. Ancak şu aşamadan itibaren biraz daha önem arz ediyor. Biz yine desteğimizi vereceğiz. Maddi olarak desteğimizi tabi ki sağlıyoruz. Şehrimizden de bu kampanyaya destek bekliyoruz. Her sene konuşuyoruz. Her takım da bir klişe olarak bu lafı söyler. O sene bu sene diye. İnşallah o sene bu sene olacaksa bizler hem belediye olarak, hem kulüp başkanımız, yönetimimiz olarak takımımızın yanındayız. Şehrimizin de, iş insanlarımızın da, vatandaşımızın da karınca kararınca özellikle iş insanlarımızdan da bir destek kampanyası bekliyoruz. Final maçına Erbaa’dan ciddi bir akım olacağını düşünüyoruz. Maça destek olacağını düşünüyoruz. Hem Pazar günü statta yalnız bırakmayalım. Hem de ekonomik olarak takımımızı yalnız bırakmayalım diyor, bitin hemşerilerimizden kampanyaya destek bekliyoruz” dedi.