YEREL HABERLER - 14 Ağustos 2017 Pazartesi 11:24

15. Geleneksel Karadeniz Judo Turnuvası başladı

A
A
A
15. Geleneksel Karadeniz Judo Turnuvası başladı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, 15.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, 15. Geleneksel Karadeniz Judo Turnuvası’nın açılış seremonisine katıldı.


Bayburt’ta, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 13 ilden 263 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvaya İlleri adına katılan sporcularla yakından ilgilenen Vali Pehlivan müsabakalara katılacak bütün sporculara başarılar diledi.


Açılış seremonisi vesilesiyle sporcu çocuklar ve gençler ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade Vali Pehlivan, “Hepiniz Bayburt ilimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Değerli gençler, sevgili çocuklar, kıymetli katılımcılar spor aslında bir yaşam tarzıdır. Elbette içerisinde bir rekabet ve yarış var. Ama her şeyden önce spor hayatımızın bir parçası olması gereken bir olgu. Bu güzel turnuvanın ilimizde yapılmasına vesile olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Judo Federasyonumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Katılan bütün İllerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum ve onlara müsabakalarda başarılar diliyorum. Bu organizasyonun Valiliğimizin himayesinde ilimizde gerçekleşmesinde katkı ve emeği olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Belediyemiz, Rektörlüğümüz, Kredi Yurtlar İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kili ve kurumlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Judonun bir dövüş sanatı sporu olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, “Dışarıdan bakıldığı zaman Judo bir dövüş sporu gibi görülebilir. Ancak Judo bir dövüş sanatıdır. Nitekim Judo kelime olarak ‘Nezaket Yolu’ anlamına gelir. Bunun içindir ki Judo da rakibe tekme atmak, yumruk sallamak gibi hareketler yoktur. Bu bağlamda çocuklarımıza gençlerimize olumlu mesajlar veren bir boyutu da vardır. Çocuklarımız ve gençlerimiz, hem beden sağlıklarının ve gelişimlerinin hem de zihinsel gelişimlerinin sağlanmasıyla güçlü yetişecek ve arkamızda asılı duran pankartta yazdığı gibi “Güçlü Türkiye’mizin” mimarları olacaktır” diye konuştu.


Sözlerine Trabzon, Tunceli ve Batman’da bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen vatandaşlarımızı anarak devam eden Vali Pehlivan, “Bu turnuva vesilesiyle bir kere daha Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere bütün milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum; her alanda mücadeleye devam edeceğiz. Sporda da en iyisini yapmaya çalışacağız. Dostlarımızı sevindirmek, düşmanlarımızı üzmek için bedenimizi ve zihnimizi güçlü kılacak, sağlıklı düşünüp faydalı ve hayırlı işler ortaya koymak için canla başla çalışacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde bu gençlerimiz sayesinde inşallah, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da güçlü varlığımızı hissettirmeye devam edeceğiz.’Her alanda varız, var olmaya da devam ediyoruz.’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Vali Pehlivan müsabakalara katılmak üzere Bayburt’a gelen sporculara başarı dileklerini iletti. Sporculara gittikleri yerlerde Bayburt’tan selam götürmelerini isteyen Vali Pehlivan, “Gittiğiniz yerlere Bayburt’un selamlarını ve sevgisini götürün. Ailelerinize ve arkadaşlarınıza Bayburt’tan selam getirdik deyin. Ve unutmayın ki Bayburt’ta sizin için sonuna kadar açık bir kapı var. Bayburt’un gönül kapıları sizlere her daim açıktır. Burada bulunan hakem heyetimize ve diğer görevlilere de teşekkür ediyor ve müsabakalarda hem kendilerine hem sporcularımıza bir kez daha başarılar diliyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.


Açılış seremonisi, müsabakaların sabah bölümünde derece elde eden sporculara Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er tarafından madalya ve başarı belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Dünyanın enerjisi İzmir’de buluşuyor Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yapacak. WENERGY Expo, yerli ve yabancı yüzlerce firmanın katılımı ve binlerce sektör profesyonelinin ziyaretiyle 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek. Fuarla birlikte yapılacak kongrede de sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu çok sayıda oturum gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve diğer kuruluşlar tarafından düzenlenecek WENERGY - 2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, temiz enerji sektörüne ev sahipliği yapacak. 300’ü aşkın sektör paydaşını, uluslararası alıcı ve yatırımcılar ile buluşturulacak fuar; kamu, yatırımcı, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getirecek. Fuarda, başta rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları yer alacak. Enerji sektörüne hizmet veren kurumlar, şirketler ve sivil toplum kuruluşları, fuarizmir’in çatısı altında toplanacak. Fuarda ayrıca, elektrikli araç ve şarj teknolojileri, kojenerasyon, üretim, dağıtım ve iletim sistemleri, enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, enerji lojistiği, dijitalizasyon, enerji depolama, akıllı şebeke ve akıllı altyapı, enerjide siber güvenlik konularında son teknolojiler, en yeni ürün ve hizmetler sergilenecek. WENERGY Expo’da dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden çok sayıda sektör profesyoneli yabancı alıcı da ağırlanacak. WENERGY Expo ile eş zamanlı olarak yapılacak kongre de enerji sektörünün nabzını tutmaya hazırlanıyor. Sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu kongre kapsamında, çok sayıda oturum gerçekleştirilecek. Kongrede; enerji dönüşümünden yenilebilir enerji kullanımına, iklim değişikliğinden elektrikli araçlara kadar pek çok konu başlığı ele alınacak. Açılış konuşmasını Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü’nün yapacağı kongrede; alanında lider ve ilham veren konuşmacılar bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Kongre ile eş zamanlı olarak Elektrik Mühendisleri Odası tarafından da “Temiz Enerji Sempozyumu” düzenlenecek.
Kayseri Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor Bünyan’da, Erdemlerimizle Varız (ERVA) Projesi kapsamında spor okulu açıldı. Açılışta öğrencilerle buluşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, öğrencilere tarih dersi vererek, sporun önemini de anlattı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in kentte göreve başlamasıyla beraber öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için her branşta yaygınlaşan spor okullarına bir yenisi açıldı. Bünyan’da, Bünyan Şoförler Odası tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu Vali Gökmen Çiçek’in katılımı ile açıldı. Burada öğrencilerle yakından ilgilenen Çiçek, hem tarih dersi verdi hem de sporun önemini anlattı. Türk tarihinin ilk başta orta Asya’dan başladığını kaydeden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “Ecdadımız Orta Asya’da Çinlilere karşı çok büyük mücadeleler vererek var olma savaşı verdiler. Oradaki düşmanlarımız 1.5 milyar Çinlinin arasında kaybolmamak için var olma savaşı verdiler. Arkasından Anadolu’ya doğru geldiler. Sultan Alparslan ile beraber Bizans’ı yenerek Anadolu’nun kapılarını Türk’lere açtılar. Bir gün Haçlılar saldırdı. Kılıçarslan İznik’te Haçlılara karşı dimdik durdu. Kayseri’den Haçlılar geçerken Pınarbaşı ilçesinden devam ettiğinde binlerce Kayseriliyi katlettiler. Kayseri’nin büyük kahramanı Danişment Melik Emir Gazi “buradan kafirleri geçirmem” diyerek mücadele etti ve onları darmadağın etti. Arkasından Sultan Baybars “yenilmez” denilen Moğolları yendi” ifadelerini kullandı. Sporun önemine değinen Vali Çiçek; “Gençlerimizi kötü yollara sokmaya çalışanlara inat sporla uğraşacağız, kitap okuyacağız, derslerimize çalışacağız ve ailelerimizi gururlandıracağız. Sporcular spora inatla devam edecekler, Türk bayrağını milli takımla göndere çekecekler. Bunu sizden rica ediyorum. hepinizi çok seviyorum” dedi. Bakan Özhaseki’yi telefonla aradı, öğrencilerin sevgisini iletti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi arayan Vali Çiçek, öğrencilerin sevgilerini iletti. Bakan Özhaseki de, Bünyan’ın gözbebeği olan ilçe olduğunu söyleyerek, öğrencilere başarılar diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışa; Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Bünyan Belediyesi Eski Başkanı Özkan Altun ve davetliler katıldı.
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimizle koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin farkındayız” Dünyada sıcak temasın olduğu bölgelere bakıldığında sahada sürpriz etkisi oluşturan teknolojileri oluşturmanın önemini vurgulayan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Savunma sanayii ekosisteminde başkanlığımızın koordinasyonunda tüm ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimiz, STK’larımız, kümelenmelerimizle birlikte çok sıkı ve koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin de farkındayız” dedi. Türk savunma sanayii ana yüklenicileri, alt yüklenicileri ve KOBİ’leri, OSTİM Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Programa Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan ve birçok savunma sanayii temsilcisi katıldı. “Ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimizle koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin farkındayız” Türk savunma sanayisinin kara, deniz ve hava olmak üzere birçok farklı platformlarda kullanılan ürünlerinin 180’in üzerinde 230’dan fazla ürün ihraç ettiğini dile getiren Savunma Sanayii Başkanı Görgün, “Savunma sanayimizin geliştirilmesi, güvenlik güçlerimizin modernizasyonu ana misyonuyla yola çıkan başkanlığımız kurulduğundan beri bu misyonu yerine getirmek üzere önemli adımlar atıldı. Bugün itibarıyla baktığımızda ürünlerimiz hem güvenlik güçlerimize hem de uluslararası alanda farklı coğrafyalarda dost ve müttefik ülkelere başarıyla hizmet ediyor. Biz de bunların başarıyla kullanılmasından memnuniyet duyuyor ve desteklerimizi dost ve müttefik ülkelerimize veriyoruz. Dünyanın geçmekte olduğu konjonktüre bakıldığında sıcak temasların olduğu birçok bölge var. Bununla birlikte barış zamanının olduğu bölgeler de mevcut. Buradan her iki durumda da bizim üzerimize düşen fırsatları en iyi şekilde yerine getirmenin farkında olarak çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Aslında sıcak temasın olduğu bölgelere baktığınızda sahada sürpriz etkisi oluşturan, bununla beraber hasımlara fırsat vermeyecek teknolojileri oluşturmanın önemini görüyoruz. Bunun için de biz savunma sanayii ekosisteminde başkanlığımızın koordinasyonunda tüm ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimiz, STK’larımız, kümelenmelerimizle birlikte çok sıkı ve koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin de farkındayız. Savunma Sanayii Başkanlığı olarak biz özellikle çalışma gruplarını çok önemsiyoruz. Kendi içimizde on farklı başlıkta çalışma grupları oluşturarak, bu koordinasyonu sağlamaya gayret gösteriyoruz. İnsan kaynakları kurumsal akademiler, hukuk, sözleşmeler, iş sağlığı ve güvenliği, inşaat ve altyapı, iletişim, denetim, tedarik, sosyal gruplar ve dernekler olarak bunları ana başlıklar altında topladık. Burada hep beraber bir savunma sanayi ekosistemi olarak ihtiyaç duyulan, bizden beklenileni, yüksek teknolojileri en hızlı ve en maliyet etkin şekilde ortaya çıkarabilmek adına hizalamaya, hizalandırmaya ve bunu ortak akılla birlikte yürütmeye gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. “KOBİ’lerimizin aslında farkındalığını arttıracak etkinlikleri yapmaya gayret gösteriyoruz” Savunma Sanayii Başkanlığı olarak KOBİ’lere önem verdiklerini vurgulayan Görgün, “KOBİ’lerimizin özellikle oluşturulan piramit yapıdaki önemli yerini vurgulayacak, sağlamlaştıracak, entegratör şirketlerimizin gözünde de KOBİ’lerimizin aslında farkındalığını arttıracak etkinlikleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunun en somut örneklerinden bir tanesi; işte çok yakında bir ülkeye 135’in üzerinde KOBİ firmasını ülkenin savunma bakanıyla toplantı yapacak bir zemin oluşturduk. Etkinlikte OSTİM’de faaliyet gösteren dokuz firmamız vardı. KOBİ’lerimizin yetkinliklerini, becerilerini aktarmaya hep beraber gayret gösterdik. Sürdürülebilir bir sistem oturtmaya, sürdürülebilir bir yaklaşımla ilişkileri özellikle uluslararası anlamda kurgulamayı önemsiyoruz. Biraz evvel bahsettiğim o çalışma grupları da hep beraber bizleri savunma sanayiinde hizalarken, aynı zamanda da uzun soluklu sonuçların alınması için de önemli olduğunu bir kere daha vurgulamak isterim” dedi.