GENEL - 08 Aralık 2017 Cuma 16:08

Ak Parti İl Yönetiminden Başkan Memiş’e ziyaret

A
A
A
Ak Parti İl Yönetiminden Başkan Memiş’e ziyaret

Ak Parti Bayburt İl Yönetimi, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti.

Ak Parti Bayburt İl Yönetimi, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 6. Olağan İl Kongresi sonrası seçilen Bayburt Ak Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Mete Memiş’i ziyaret etti.


Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ile Şahin Kızılaslan ve Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde Belediye Başkanı Memiş, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yumak ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.


YÜZÜMÜZÜ AK EDECEK ÇALIŞMALARI İNŞALLAH BİRLİKTE YAPACAĞIZ


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Memiş, “Yüzümüzü ak edecek çalışmaları inşallah birlikte yapacağız. Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın bu anlamdaki kanaati yereldeki yapıları tanımlıyorken de her birimin müstakil olarak yapacağı çalışmalar olmakla birlikte sonuçta siyasi olarak bir ilde il teşkilatımızla, partimizle belediyemizi ayrı düşünmemiz söz konusu değildir. Bizim siyasi temsilcimiz yerelde il başkanımızdır, il teşkilatımızdır. İşlerin bir ve beraber yapılması esası üzerine kurulmuştur” dedi.


BAŞARININ ELDE EDİLEBİLMESİ İÇİN BİR HAREKET ETMEYE İHTİYAÇ VARDIR


Bayburt Belediyesi olarak bugüne kadar il teşkilatıyla birlikte çalıştıklarını ve bağımsız hareket etmediklerini ifade eden Başkan Memiş, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın talimatı da bu yöndedir. Başarının elde edilebilmesi için de bir hareket etmeye ihtiyaç vardır. Tabi bu karşılıklı bir durumdur; Ak Parti il teşkilatımızın da belediyemizi destekler mahiyette olması gerekmektedir. Düşüncelerin, fikirlerin konuşulması şarttır. Zaten bütün illerde olduğu gibi Bayburt’ta da belediyenin çalışmaları gurup kararlarıyla gerçekleşir. Gurup çalışmalarında da il başkanımız, il teşkilatımız, merkez ilçe başkanımız ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılarımız bu toplantılarda vardır. Orda istişare edilmeyen, orda onaylanmayan, kabul edilmeyen hiçbir karar da Bayburt Belediyesi meclisinden çıkmaz. Bugüne kadar çıkmadı, bundan sonra da çıkmayacaktır. Yani beraberiz, bir bütünüz. Daha da bir olmak zorundayız” diye konuştu.


HİÇ KİMSENİN AYRI HAREKET ETMESİNİN LÜKSÜ YOKTUR


Ülkemizin içerde ve dışarda ağır bir gündemle, zor bir gündemle meşgul olurken hiç kimsenin ayrı hareket etmesinin lüksü olmayacağını kaydeden Belediye Başkanı, “İnşallah Bayburt’ta tamamladığımız, başlattığımız ve devam ettiğimiz çalışmaları birlikte sürdüreceğiz. Bakanımızın öncülüğünde bir ekip olarak milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, belediye meclisi, il genel meclisi bir bütün olarak hareket ediyoruz. Kimsenin önemli olmadığı alan ve saha yoktur. Herkesi önemsediğimiz zaman ben inanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan memnun olacaktır. Biz de yerelde güçlü olacağız. Yereldeki gücümüz diğer illere bu anlamda örnek olur. Bunun sonucunda da Türkiyemiz güçlü olur. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni il yönetiminin tekrar şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah güzel hizmetler yapmayı hepimize Rabbim nasip eder” şeklinde konuştu.


BAYBURT İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ EN MAKSİMUM SEVİYEDE GÖSTERİYORUZ


Ak Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak ise, yaptığı konuşmada ilgi ve alakasından dolayı Başkan Memiş’e teşekkür ederek, “Sayın bakanımızın organizatörlüğünde il yönetimi olarak, kadın kolları olarak, gençlik kolları olarak ilçelerimizle, beldelerimizle hep birlikte milletvekilimiz, belediye başkanımızla Bayburt için elimizden gelen gayreti en maksimum seviyede gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.


BAYBURT’TA DEV PROJELER YAPILIYOR


Belediye Başkanı Mete Memiş’in Bayburt için yoğun bir gayret sarfettiğini dile getiren Başkan Yumak, “Sayın başkanımız bu anlamda çok ağır bir yükün altına girdi; 40, 50 yılda yapılan altyapı sayın başkanımızın döneminde gerçekleşti. Yaklaşık üç yıla yakın bir sürede milletimizin de sabrına sığınarak bu işi tamamladı. Dikenli bir yolculuktu ama Allah’a şükür şimdi de altyapısı tamamlanmış Bayburt var. 30 Mart 2014 seçimlerinde söz verdiğimiz vaatlerin tamamını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bayburt’ta dev projeler yapılıyor” ifadelerini kullandı.


BÜTÜN TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZ OLARAK BU ÇALIŞMALARIN DESTEKÇİSİYİZ


Başkan Memiş’in Bayburt için gösterdiği üstün gayretlerin yanısıra Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milletvekili Şahap Kavcıoğlu başta olmak üzere diğer Bayburtlu devlet erkanının Ankara’da güçlü bir lobi oluşturduğunu kaydeden Ak Parti İl Başkanı Yumak şöyle konuştu:


“Bayburt’ta çok ciddi projeler uygulanıyor. Hükümet Meydanı’nın yapılması çok kolay bir hadise değildi. Kadızade Mahallesi’nde kapalı otopark yapıldı, Velişaban Mahallesi’nde de inşallah bir otopark yapılacak. Tarım Yerleşkesi, Güneş Enerjisi Santrali, Kaleardı Şehir Parkı derken her geçen gün Bayburt’un çehresi değişiyor. Sayın Başkanımız bu konuda dediğini ve düşündüğünü hayata geçiren birisidir. Cumhuriyet Caddesi’nde çalışmalar başlarken belki itirazı olanlar vardı ama çalışmalar bittiğinde gördük ki, Cumhuriyet Caddesi Bayburt’un gerdanlığı gibi oldu. Önümüzdeki çalışma sezonuyla birlikte aynı güzelliğin cadde boyunca yapılacağını biliyoruz. Bu konuda gösterilen gayretler çok üst seviyededir. Biz de Ak Parti il yönetimi olarak, bütün teşkilat mensuplarımız olarak bu çalışmaların destekçisiyiz. Bu anlamda hepimiz birbirimize destek vermek zorundayız. Yükümüz ağır, çıtamız yüksektir. Elbirliği ile Bayburt için, ülkemiz için başarı göstermemiz lazım.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Hikmet Karaman: “Alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 3-0 mağlup oldukları Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, evinde karşılaştığı Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında konuşan Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “İlk 45 dakikada çok önemli pozisyonlar oluşturduk. Kaleci Muslera’yı tebrik etmek gerek. İkinci yarı 1-0 ve 2-0 oldu. Futbolcularım iyi mücadele etti. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışı hak eden bir performans ortaya koyduk. Maçın son bölümlerinde Galatasaray üstünlüğü ele aldı. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Maç öncesi çok güzel bir atmosfer vardı. Galatasaray’a bundan sonra başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. "İlk 45 dakikada planlarımızın hepsi tuttu" Adana Demirspor’un zorluklar yaşadığını aktaran Karaman, “Bu takım 12 haftalık bir takım. Adana Demirspor takımı 12 haftadır birbirini tanımaya çalışan oyuncu gruplarıyla maça çıkıyor. Geçtiğimiz sezonların takımı ortada yok. İlk 45 dakikada planlarımızın hepsi tuttu. Yediğimiz gollerden sonra moraller bozuldu. Galatasaray gibi bir takıma karşı oynuyorsun ve ilk devre yakaladığın net pozisyonlar var. Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. 2-0’dan sonra gördünüz ne kadar rahatladı. Yusuf Sarı ve Emre Akbaba çok önemli oyuncular ama yoklardı. Biz elimizdeki oyuncularla planlamayı en iyi şekilde yaptık. Müthiş bir maç izlendi. Futbol bir oyun, alkışlayacaksın. Bu oyunculara da sahip çıkacaksın. Zaman zaman kulüpler ekonomik ve sevk, idare anlamında zorluklar yaşayabilir. Biz de bunu şu anda kontrol ediyoruz. Semih Güler’in sakatlanması da bizi etkiledi. Alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” diye konuştu.
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.