GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 15:09

Bayburt üniversitesi ile Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği arasında protokol imzalandı

A
A
A
Bayburt üniversitesi ile Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği arasında protokol imzalandı

Bayburt üniversitesi ile Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği arasında protokol imzalandı.

Bayburt üniversitesi ile Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği arasında protokol imzalandı.


Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılabilen bal analizinin Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılmasına ilişkin protokole, Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile Birlik adına Başkan Yaşar Ziypak imza attı.


Protokol imza törenine Rektör Coşkun’un yanı sıra, Tarım İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Birlik Başkanı Yaşar Ziypak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar, Bayburt Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Engin Şahin, 184 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yusuf Akbal ve diğer kurum yetkilileri katıldı.


Protokol imzalandıktan sonra bir konuşma yapan Coşkun, Protokol kapsamında 5 kalem balın analizine yoğunlaştıklarını belirterek, Özellikle Anzer balı ile Bayburt balını mükayese edeceklerini dile getirdi. Mukayesenin iki bal arasındaki farklılıklar, artılar ve eksiler biçiminde olacağını sözlerine ekleyen Coşkun, şehre katkı sunacak bal üretiminin verimlileştirilmesi için ortak aklın şart olduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.