- 29 Ekim 2018 Pazartesi 13:33

Bilek Güreşi Dünya Şampiyonu Başaran, Vali Pehlivan’ı ziyaret etti

A
A
A
Bilek Güreşi Dünya Şampiyonu Başaran, Vali Pehlivan’ı ziyaret etti

Bilek Güreşi Dünya Şampiyonu Tuncay Başaran Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

Bilek Güreşi Dünya Şampiyonu Tuncay Başaran Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.


Antalya’da düzenlenen 40. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası 90 kilo Sağ Kol’da Norveçli rakibi Darius Anelauskas’ı yenerek Dünya Şampiyonu olan Milli Sporcu Tuncay Başaran Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti. Başaran, ziyarette şampiyonluk kupasını Vali Pehlivan’a takdim etti.


Vali Pehlivan, annesi Mesude Başaran ile ziyaretine gelen Tuncay Başaran’ı elde ettiği şampiyonluk dolayısıyla tebrik etti. Başaran’ın kazandığı altın madalya ile ilimizi gururlandırdığını belirten Vali Pehlivan, Bayburt Valiliği olarak spora ve sporculara gereken desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.


Vali Pehlivan, Başaran’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olduğunu söylediği annesine de teşekkürlerini iletti. Şampiyon sporcuya bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diledi.


Tuncay Başaran ise elde ettiği şampiyonluk ile Türk Bayrağı’nı göndere çektirme mutluluğu ve gururunun her şeyden önemli olduğunu kaydetti. Gerekli imkanların sunulması halinde bu başarıların artarak devam ettirileceğine inandığını belirten Başaran, başta Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile kendisine destek veren herkese teşekkürlerini bildirdi.


Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Adem Köse, Şube Müdürü Gökhan Köse, Bilek Güreşi İl Temsilcisi İsmet Çakal, Bilek Güreşi Kulüp Başkanı Ünal Çelik ile sporcunun aile yakınları da yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Fırtınada bir minaresi devrilen caminin diğer minaresi kontrollü olarak yıkılıyor Çankırı’da, kuvvetli rüzgar sebebiyle bir minaresi devrilen caminin diğer minaresinin kontrollü olarak yıkımına başlandı. Yıkım çalışmaları dron ile havadan görüntülendi. Çankırı’da 20 Nisan’da meydana gelen fırtına sebebiyle il merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri yıkıldı. Geriye kalan diğer minarenin de herhangi bir risk oluşturmaması için kontrollü yıkımına karar verildi. Alınan karar sonrasında minarenin yıkımına başlandı. Ekiplerin yıkım çalışması dron ile havadan görüntülendi. "Can kaybının olmaması Çankırı’mız için çok büyük bir şans oldu" Minarenin yıkımından sonra caminin yeniden ibadete açılacağını belirten İl Müftüsü Mehmet Şahin, "20 Nisan Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle çifte minareli camimizin bir minaresi şiddetli rüzgara dayanamayıp yıkıldı. En büyük şansımız, caminin önü 4 yol olmasına rağmen herhangi bir can kaybı olmaması. Bu bizim için çok büyük bir teselli oldu. Diğer minaremizle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu araştırma neticesinde, yıkımına karar verildi. AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyemiz ve Valiliğimiz ile Valimizin talimatlarıyla hasar alan minaremizi bugün itibarıyla yıkmaya başladık. Ekiplerimiz şu anda geldiler ve çalışmaya başladılar. İnşallah en kısa sürede yıkımı tamamlanacak. Camimiz ve Kur’an kursumuz şu anda ibadete kapalı. Yıkım sonrası inşallah camimizi ve kursumuzu açacağız. Çankırı’mıza çok geçmiş olsun diyorum. Can kaybının olmaması Çankırı’mız için çok büyük bir şans oldu" diye konuştu. Bademlik Camii İmam Hatibi Burhan Şen ise, "Şiddetli fırtınadan dolayı camimizin bir minaresi yıkıldı. Geriye kalan minarenin de risk oluşturmaması için profesyonel ekipler tarafından yıkılıyor" dedi.