YEREL HABERLER - 15 Ocak 2013 Salı 12:08

BOLU BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

A
A
A
BOLU BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, 2012 yılında 800 başıboş hayvana kucak açarken, 350 köpeği de tedavi etti.
Sahipsiz sokak hayvanlarına karşı çalışmalarını aralıksız sürdüren Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl büyük bir başarıya imza attı. Hayvana en az zarar veren yöntemlerle sokak köpeklerini yakalayan ekipler, geçtiğimiz yıl başarılı çalışmasıyla dikkat çekti. Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, hayvan barınağına bağlı çalışan ekipler tarafından 2012 yılı içerisinde toplamda 800 başıboş hayvan toplandı. Bu hayvanlardan 250 adeti sahiplendirilirken, 510 sahipsiz hayvan ise barınakta misafir ediliyor.
Sokaklardan yakalanıp barınağa getirilen köpeklere çeşitli tedaviler uyguladıklarını belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu kapsamda 2012 yılı boyunca barınağa getirilen 500 hayvanın kısırlaştırıldığını, 2 bin 106 hayvana da aşılama yapıldığını kaydetti. Yine 350 adet köpeğe veteriner hekim tarafından çeşitli tedaviler uygulandığını anlatan yetkililer, halen barınakta 510 yetişkin köpek bulunduğunu açıkladı. 5199 sayılı yasanın 6. maddesinde sahipsiz hayvanların toplanıp kısırlaştırıldıktan ve aşılandıktan sonra öncelikle alındıkları bölgeye bırakılabileceği hükmü olduğunu hatırlatan yetkililer, buna karşılık çevreye rahatsızlık vermemek için hayvanların doğaya salınmak yerine bakımlarının barınakta yapıldığına dikkat çektiler.
Başıboş sahipsiz köpekleri yakalarken hayvana en az zarar veren yöntemi uyguladıklarını belirten yetkililer, ``Yakalama sırasında hayvana en az zarar veren yöntem uygulaması olan üflemeli aparat ile anestezik yöntem uygulamasıdır. Bu nedenle belediyemiz bu yöntemi kullanmaktadır. Yakalamada anestezik madde uygulaması da teknik elemanlarımız nezaretinde yapılmaktadır`` ifadelerine yer verdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da yeni nesil suç örgütlerine dev operasyon: 42 gözaltı İstanbul’da çok sayıda adrese yeni nesil suç örgütlerine operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda 42 kişi gözaltına alınırken, 42 şahıstan 41’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, yeni nesil suç örgütleri ile ilgili birçok adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, iş yerlerine yönelik silahlı saldırı, tehdit ve kundaklama olayları gerçekleştirdiği tespit edilen şahıslar gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda; 22.11.2025 tarihinde Ataşehir ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırı eylemi ile alakalı tespit edilen 2 şüpheli şahıs, 25.11.2025 tarihinde Bakırköy ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırı eylemi ile alakalı tespit edilen 4 şüpheli şahıs, 28.11.2025 tarihinde Esenyurt ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleştirilen eylem ile alakalı tespit edilen 17 şüpheli şahıs, 29.11.2025 tarihinde Bahçelievler ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleştirilen eylem ile alakalı tespit edilen 2 şüpheli şahıs, 01.12.2025 tarihinde 1 kişiye yönelik gerçekleşen tehdit eylemi ile alakalı tespit edilen 2 şüpheli şahıs, 04.12.2025 tarihinde Şişli ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırı eylemi ile alakalı tespit edilen 4 şüpheli şahıs, 01.12.2025 tarihinde Beşiktaş ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 1 şüpheli şahıs, 03.12.2025 tarihinde 1 kişiye yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 6 şüpheli şahıs, 05.12.2025 tarihinde eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 4 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 42 şahıs farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlar sonucunda yakalanarak gözaltına alındı, çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen dijital metayellerin incelenmesinde; 25.11.2025 tarihinde Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırı eylemi ve aynı şahsa ait araca yönelik kundaklama eylemi, 04.12.2025 tarihinde Sultangazi ilçesinde bir araca yönelik kurşunlama eylemi, 05.12.2025 tarihinde Esenyurt ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırı eylemi olmak üzere 4 farklı eylem aydınlatıldı. Öte yandan operasyonda yakalanan 42 şahıstan 41’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.