YEREL HABERLER - 06 Kasım 2012 Salı 16:15

MALATYA`DA TOPLU TAŞIMADA `TRAMBUS` BASINA TANITILDI

A
A
A
MALATYA`DA TOPLU TAŞIMADA `TRAMBUS` BASINA TANITILDI

Malatya Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak olan Troleybüs (Trambus) toplu taşıma sistemi basına tanıtıldı.
Belediyede Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, diğer yetkili ve ilgililerle birlikte basın açıklaması yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye tarafından uygulamaya konulacak olan Trambus toplu taşıma sistemini basına tanıtıp, toplu taşımada avantajlı ve ekonomik olduğunu, çevre dostu olduğunu, alt yapı maliyetinin düşük olduğunu dile getirdi.
Şoför Okulu`ndan başlayıp İnönü Üniversitesi kampüsü ile merkezde de Dede Korkut Parkı`ndan İnönü ve Kışla caddeleri ile Çöşnük ve Battalgazi`ye kadar gidecek olan Trambus sisteminin ihaleye hazır hale getirildiğini söyleyen Çakır, maliyeti konusunda sorulan soruya cevap vermeyip, bunun ihaleden sonra belli olacağını bildirdi.
Şu anki yolcu kapasitesinin 4 katı kadar yolcu taşıyacak kapasitede olacak Trambus`un, ihaleden sonra bir yılda hizmete sunulmasının planlandığına dikkat çeken Başkan Çakır, altta tekerlekli üstte ise elektriğe bağlı olacak Trambus`un avantajlarından söz etti. Raylı sisteme göre 4`de 1`e kadar daha ekonomik olduğunu vurgulayan Çakır, elektrikle çalışacağı için çevre dostu, ulaşım maliyeti düşük, dizele göre yüzde 75 daha düşük yakıt maliyeti olduğunu ifade etti. Trambus araçlarının 25 ve 18 metreden oluşacağını belirten Çakır, ilk etapta 20 araç alacaklarını, daha sonra bunu 30`a tamamlamayı planladıklarını aktardı. Trambusların hizmete sunulması ile şehir içinde aynı güzergahta çalışan otobüs sayısını azaltacaklarını bildiren Başkan Çakır, sözü edilen Trambus için önümüzdeki günlerde Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile de görüşme yapacağını söyledi.
Başkan Çakır`dan sonra danışmanı Zeki Sarılar ise, Trambus`un çalıştırılma şeklini ve güzergahlarını teknik olarak anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Perdede oyun köyde şenlik var Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun "Perdede Oyun, Köyde Şenlik Var" projesi kapsamında Pasinler ilçesi Alvar İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, hayatlarında ilk kez tiyatro izleyen çocuklar Karagöz ve Hacivat ile buluştu. Köy sokaklarında başlayan şenlik havası, tiyatroyu çocukların yaşam alanının bir parçası hâline getirdi. Erzurum Devlet Tiyatrosu, tiyatroyla bugüne kadar hiç karşılaşmamış köy okullarındaki çocukları sanatla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Perdede Oyun, Köyde Şenlik Var" projesinin ilk etkinliğini Pasinler Alvar İlkokulu’nda gerçekleştirdi. Büyük şehirlerde kurulan sahneleri hiç görmemiş, sanatı çoğu zaman yalnızca kitaplardan ya da ekrandan tanımış köyde yaşayan çocuklar için tiyatro bu kez uzaktan izlenen bir anlatı değil; kendi okullarında, birlikte yaşanan bir deneyim haline geldi. Gösterim günü okul ve köy, bando takımı, balonlar, kuklalar, dev kukla ve yüz boyamaları eşliğinde bir şenlik alanına dönüştü. Hayatlarında ilk kez tiyatro izleyen çocuklar, köy sokaklarında başlayan bu karşılaşmada büyük bir coşku yaşadı. Etkinlik kapsamında sahnelenen Karagöz ve Hacivat oyunu öncesinde çocuklara geleneksel Türk tiyatrosu ve oyunda kullanılan enstrümanlar tanıtıldı. Gösterimin ardından okula boyanabilir Karagöz-Hacivat sahnesi ve kukla setleri bırakıldı. Erzurum Devlet Tiyatrosu, okullardan alınacak geri dönüşlerle projeyi sürdürülebilir bir yapıya dönüştürmeyi ve sezon içerisinde 100 köy okuluna ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Atölyesi hizmete açıldı Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Yaşam Atölyesi kapılarını açarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Kadınların yaşamın her alanında yer alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha güçlü bir şekilde yer alabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Yaşam Atölyesi, kadınların hizmetine açıldı. Kadınların sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan merkezde, birçok farklı alanda ücretsiz eğitimler verilmeye başlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kadın odaklı sosyal projeleri arasında yer alan Kadın Yaşam Atölyesi’nde; seramik, pilates, makyaj, protez tırnak, ipek kirpik, dikiş, örgü, punch, aşçılık, pastacılık ve ahşap boyama alanlarında eğitimler düzenleniyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle kadınların hem kişisel becerilerini geliştirmeleri hem de mesleki anlamda donanım kazanmaları hedefleniyor. Merkezde ayrıca kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınlara yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek, "Kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bireyler olarak yer alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Yaşam Atölyesi de bu anlayışımızın bir parçası. Hemşehrilerimiz için çalışmaya, hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.