YEREL HABERLER - 27 Mart 2017 Pazartesi 11:31

Başkan Yağcı’dan Dünya Tiyatro Günü mesajı

A
A
A
Başkan Yağcı’dan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Bilecik’in tiyatroda yaptığı aktivitelerle öncü şehir konumuna geldiğini ifaden eden Yağcı, "Bilecik Belediyesi olarak 2004 yılında başlamış olan tiyatro festivallerini, geçtiğimiz yıl 11’incisi uluslararası boyutta gerçekleştirerek, büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu anlamda 11’inci gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan 14 oyun ile yaklaşık 25 bin kişi tiyatronun güzelliğiyle buluştu. Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kalbi Bilecik’te atarken, iki hafta boyunca sahnelenen oyunlar ile binlerce tiyatro sever tiyatro ile buluştu. Aynı şekilde 11 yıldır Bilecik’te gerçekleştirilen ve bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen tiyatro festivali ile yüzlerce oyun ve yüzlerce usta oyuncuyu Bileciklilerle buluştu” dedi.



’’Tiyatronun kalbi Bilecik’te atıyor’’


Yağcı, açıklamasının devamında, Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl uluslararası platformda gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya açıldığını vurgulayarak, "11 yıldır Bilecik’i, Sanatların Anası Tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, festival kapsamında güzel ve önemli oyunları tiyatro severlerle buluşturmanın yanı sıra her Pazar günü çocuklarımızı da ücretsiz tiyatro ve sinema oyunları ile buluşturuyor. Gerçekleştirilen tiyatro festivali ile çocuklarımızın beğenisine sunulan oyunları, Bilecik’teki mülteci çocuklarımız da izleyerek, hem eğlendi hem de dilimiz, kültürümüzü öğrenme imkanı buldu” dedi.



“Tiyatronun çınarları Bilecik’te ağırlandı’’


11 yıl boyunca tiyatronun çınarlarının Bilecik’te ağırlandığını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Tarih ve medeniyet şehri olduğu gibi aynı zamanda kültür ve sanat şehri de olan Bilecik’te bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 11 yıl önce, Bilecik’in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir’ düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalinde bu yıl Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizi bu yıl da büyük bir organizasyonla gerçekleştirdik.Bilecik Belediyesi tarafından her yıl verilen ve tiyatroyla özdeşleşen ’Kristal Çınar Onur Ödülleri’ ile kültür ve sanat hayatına kök salan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında, 2004 yılından bu güne kadar, Sadri Alışık Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu, Hadi Çaman Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu gibi tiyatroda dev kadrolarda yer alan yüzü aşkın oyuncuyu tiyatroseverler ile buluştuğu gibi bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festival kapsamında yeni oyun ve tiyatro ekipleri Bilecik’te ağırlandı” dedi.


Yağcı, mesajının sonunda, "Tiyatro adına birçok güzel çalışmayı gerçekleştiren ve bu anlamda çok güzel meyveler alan Bilecik Belediyesi olarak daha güzel ve büyük çalışmalar gerçekleştirmek ümidiyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.