GENEL - 24 Ocak 2013 Perşembe 12:05

RİZELİ`DEN İLGİNÇ REKOR DENEMESİ

A
A
A
RİZELİ`DEN İLGİNÇ REKOR DENEMESİ

Engebeli arazide arabayla geri viteste giderek Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye hazırlanıyor.
Rize`nin Muradiye beldesinden usta sürücü Mustafa Mert (37) otomobili geriye doğru sürerek bir ilke imza atmak ve Guinness Rekorlar Kitabı`na girmek istiyor. Küçük yaşta araba kullanmaya başlayan Mert geriye doğru araç kullanmaktaki başarısıyla dikkat çekiyor. Geri geri 30 kilometre yol alan Mustafa Mert bunu 100 -150 kilometreye çıkarttığı anda Guinness Rekorlar Kitabı`na girmek için başvuracağını bildirdi.
Mustafa Mert ``Engebeli arazimiz olduğundan dolayı zaman zaman yollarda arabalar çıkıyor geri geri gidiyoruz. Bu kabiliyeti artık kazanmış durumdayız. Ne kadar ileriye gidiyorsak o kadar geri gitme şansımız var. Şu anda 15-20 kilometre gidebiliyorum. Bu 50-100 kilometre olabilir. Bunu 100 de yapabiliriz, 150 de ama düz alanda değil. Düz alanda herkes gider. Böyle dağlı, engebeli, zor alanda önemli olan gidebilmek. Bu beceriyi ilerlettikten sonra Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye çalışacağız. Yaklaşık 10 kilometre bir deneme yaptık. Kaç kilometre ile rekorlar kitabına giriliyorsa biz onu yapmaya hazırız`` dedi.
Mert`e destek için yanında bulunan arkadaşları ise ``Böyle bir fikri olduğunu söyledi. Aslında kolay yapılacak bir şey değil geri geri o kadar yolun gidilmesi. Biz de yardımcı olmak istedik. Yol güvenliği açısından elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sürüşlerde Mustafa beyin yanında duruyor herhangi bir aksilik olması durumunda yardımcı oluyoruz. Bazen virajlarda yavaş giriyor bunun nedeni araba çıkma ihtimalidir daha da hızlı gidebilir`` şeklinde konuştular
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.